hits

desember 2015

La oss bruke offerrollen

Jeg burde egentlig vite bedre. Jeg burde ha lært etter noen år at man skal holde seg unna kommentarfeltet. Noen ganger klarer jeg ikke å holde meg unna. Noen ganger må jeg gå inn å lese hva andre mennesker skriver. Nesten hver gang jeg har bestemt meg for å ikke lese angrer jeg like mye hver eneste gang. Følelsen jeg sitter med nå er grunnen til at jeg alltid prøver å holde meg vekk. 

Jeg er stemplet som et terroroffer. Dette er et stempel jeg helt sikkert vil ha for resten av livet. Uansett hvor mye jeg hater å ha det hengende over meg så er det sannheten. En sannhet jeg må akseptere. Jeg jobber hver eneste dag for å få livet mitt tilbake dit det engang var. Av og til lurer jeg på om jeg noen gang vil føle meg normal igjen. Føle meg som den jenta jeg var før 22 juli. 

Alle som har opplevd noe traumatisk vet hvor hardt det er. Men de som ikke har opplevd noe traumatisk tror jeg aldri vil kunne forstå. Jeg kunne heller aldri forstått hvor hardt det er før jeg ble tvunget i situasjonen selv. Jeg forventer heller ikke at hver enkelt skal forstå. Men jeg syntes vi skal være medmennesker å akseptere at ikke alle er like. Terroroffer eller ikke. Det er ikke kun vi som var på Utøya som er redd for raketter. Det kan være barn, eldre, overlevende fra andre verdenskrig, nye borgere, dyr og naboen. 

Det er vel mange som vil vri det til at jeg mener at man ikke skal få feire nyttårsaften. Selvfølgelig skal man det. Jeg tar på meg paljettkolen å feirer et nytt år jeg også, akkurat som deg. Forskjellen er at jeg kanskje har et annet forhold til raketter enn hva du har. Jeg så deg som mente vi overdrev. Du mener at raketter ikke har noe med Utøya å gjøre. Du har kanskje rett. Men du skal huske en ting. Når du sender opp rakettene å beundrer lyset på himmelen så tenker du kanskje ikke over smellene. Men det vil jeg og mange andre gjøre. Jeg kan skjønne at du som kun har sett på film ikke skjønner sammenhengen med raketter og skudd. Men jeg kan fortelle deg en ting, lyden er ganske lik. Lyden du hører på film er så langt i fra hvordan et skudd høres ut i virkeligheten. Det var en grunn til at jeg først trodde det var bomber da de første skuddene ble avfyrt. Selv om jeg vet at det er raketter som lager lyden, så vil det likevel være ubehagelig. Det vil være ubehagelig på grunn av at den lyden minner meg om en veldig vond dag. 

Jeg er lei av at hver eneste gang noe med Utøya blir tatt opp så blir vi beskyldt for å bruke offerrollen. La meg spørre deg om en ting. Tror du virkelig det er en rolle vi vil ha? Tror du noen mennesker uavhengig av Utøya vil være et offer for noe? Tror du det er sånn at vi sitter hjemme å venter på en anlending til å bruke offerollen? Om jeg kunne skulle jeg gjerne blitt kvitt den for alltid. Jeg er lei av at mennesker som har det vanskelig alltid skal bli beskyldt for søke oppmersomhet og sympati når man snakker åpent om problemene sine. Kan man heller ikke støtte de som faktisk tør? De som sier det mange andre tenker. De som bruker stemmen sin på å hjelpe andre i samme situasjon. 

Selv om jeg ikke er like redd raketter som jeg kanskje var for 3 år siden. Da jeg satt inne på et rom å holdt bestevenninnen min i hånden mens vi hadde på vært vårt headsett. Mens resten av festen var ute å skøyt opp raketter å koset seg. Den kvelden fikk vi høre at noen hadde gått rundt å sagt at vi overdrev. Den kvelden jeg bestemte meg for å aldri vise til noen at jeg var redd for raketter. Den kvelden jeg var utrolig lei meg for at noen hadde sånne meninger. 

Kanskje det gjorde meg sterkere. Kanskje det gjorde sånn at jeg klarte å gå ut å se på rakettene i fjor.Selv om jeg syntes det var ubehagelig så turte jeg. Det var et stort skritt i riktig retning for min del. Jeg har bestemt meg for at jeg skal tørre det samme i år. Selv om jeg har bestemt meg for å tørre så er det ikke alle som har kommet dit. Du trenger ikke å ta hensyn for min skyld, for jeg skal klare meg. Men ta hensyn til de som fortsatt er livredd. Det trenger ikke å bare være en som var på Utøya. Det kan være de som har rømt fra krig og terror. Det kan være hunden i gata eller den lille gutten som hopper i fanget til pappa når det begynner å smelle. 

La de som er redd være forberedt på at det kommer. Det er ingen som skal hindre deg i å feire nyttårsaften. Jeg skal selv ut å feire at vi går inn i et nytt år sånn som alle andre. Men la oss ta hensyn til de som trenger det. La oss vise at vi bryr oss om de rundt oss. Du klarer å gjøre noe så enkelt som vente fram til klokken 18.00 med å skyte opp rakettene.

Jeg vil avslutte med å si noe til deg som ikke skjønte hva raketter har med Utøya å gjøre. Jeg vil bare fortelle deg at jeg nå ikke får ikke sove på grunn av at det er storm ute. Jeg ble livredd for storm etter Utøya. Jeg skulle ønske jeg kunne gi deg en forklaring på hva det har med Utøya å gjøre, men jeg har ingen. Storm har absolutt ingenting med Utøya å gjøre. Likevel minner det meg om Utøya. Likevel skremmer stormen meg skikkelig. Det gjorde det ikke før 4 år siden, men det gjør det nå. Jeg er redd mange ting jeg ikke kan forklare, men det er sånn livet mitt har blitt. Jeg vil også at du skal vite at jeg jobber hver dag for at det skal bli bedre. 

Hva skal jeg skylde på nå?Jeg holdt på å starte dette innlegget med å skrive " god morgen" men ombestemte meg når jeg så på klokken. For min del er det nesten god morgen, for dagen min startet for 2 timer siden. Det som skulle være en liten bytur i går ble en lang bytur. Alle som kjenner meg vet at jeg ikke drikker vin. Ikke på grunn av at jeg ikke liker vin for det gjør jeg virkelig. Men før når jeg drakk vin ble jeg så utrolig dårlig. Når jeg var i London hos broren min tok jeg ET glass vin å lå i sengen nesten hele dagen haha. I går drakk jeg KUN vin å formen er helt på topp.  Jeg vet ikke helt hva jeg skal legge skylden på neste gang jeg er dårlig haha.Ellers skal jeg prøve å komme meg på trening i dag. Jeg har funnet ut at jeg må trene mest mulig før Januar. Det er alt for mange som har nyttårsforsett om å bli sunn å det går utover plassen på treningssenteret. I fjor stod jeg i kø så lenge på et apparat at jeg ble sur å dro hjem haha. Jeg får bare krysse fingra for at det ikke er like mange i år som i fjor. I fjor var det ubehagelig å trene i hele januar for det var så mye folk. HELDIGVIS roet det seg ned fra Februar å utover. 

ENDELIGJeg vet ikke hva som skjer med døgnrytmen min i juletider men den er ikke eksisterende. Jeg blir ikke trøtt før i 3-4 tiden på natten å sover helt til 12-1. I dag hadde jeg bestemt meg for å stå opp senest klokken 10. Jeg hadde sikkert 10 alarmer på men likevel våknet jeg ikke før halv 1. Siden jeg forsov meg ganske kraftig ble resten av dagen utrolig stressende. Jeg hadde 5 timer å rekke å trene, shoppe, dusje, ordne meg å få ordnet vippene mine før vi skal ut å spise. I kveld skal vi teste ut en tapas resturant før vi skal ut på byen en liten tur. La dere merke til at jeg skrev en liten tur? Føler av og til at jeg er ung sjel fanget i en gammel kropp for HERREGUD så kjedelig jeg er noen ganger. Jeg syntes det var mye morsommere å feste når jeg var 16 enn hva jeg gjør nå. Snart 21 år å må presse meg selv ut på byen haha. Jeg har ventet så lenge på denne dagen. Endelig var posten åpen å jeg fikk dratt å hentet min kjære Iphone♥ Hadde det vært lover mot å eie telefon hadde jeg ikke fått lov til å ha en. Det er utrolig flaut å innrømme men dette er den fjerde telefonen jeg knuser på litt over et år.. Vet ikke helt hva jeg skulle gjort uten forsikring haha. Jeg regner med at jeg er kjent oppe på kontoret til Gjensidige. Hadde ikke sjokkert meg om de hadde gjette konkurranse på hvor lang tid det tok før de får en ny telefon tilsendt av meg haha. MEN denne gangen har jeg bestemt meg for at det ikke skal skje igjen. Skal dra å kjøpe meg skjermbeskytter å deksel så fort jeg har mulighet.  

Når brøytebilen tar over

//annonselenke

Det verste med å reise i jula er alle forsinkelsene som følger med. I alle fall på dager der brøytebilen er mer på rullebanen enn flyene. I dag var en sånn dag å flyet mitt gikk nesten to timer senere enn hva det skulle gjøre. I tillegg skulle flyet mellomlande i Bodø så vi var ikke i Trondheim før 20.30. Skulle egentlig lande 18.30 haha. Jeg føler egentlig ikke at jeg kan klage da jeg så at hun vedsiden meg hadde en reiserute fra Tromsø-Bodø-Trondheim-Ålesund-Bergen. Jeg syntes det er stress å mellomlande i Bodø å hun skal lande 5 ganger før hun endelig er hjemme. Så jeg fant fort ut at jeg skulle slutte å syntes synd på meg selv å heller glede meg til å møte Gabriel på flyplassen. Det var utrolig godt å se han igjen. Føltes nesten som vi hadde vært flere måneder uten hverandre å ikke 10 dager haha. Nå skal vi nyte en god middag å et glass vin før sengen kaller. I morgen skal jeg opp tidlig for å dra på trening, JEG GLEDER MEG!Jeg var så heldig å ha fått en pakke i posten mens jeg var i Tromsø. Endelig har jeg fått påfyll av verdens beste shampoo og balsam. Etter 3 uker uten skal det bli godt å få pleiet håret igjen. Shampoo og Balsam kan du finne HER

Byebye Tromsø

Da er det endelig slutt på speilbilder og selfies. Endelig skal jeg hjem til min kjære som er fotografen bak bloggen. Det er Gabriel som tar alle bildene mine ( av og til Julie). Som jeg har nevnt tidligere er ikke mamma flink til å ta bilder, derfor orker jeg ikke å spørre heller haha. Så de siste 6 dagene har speilet blitt godt brukt. Det skal bli deilig å kunne ha en litt variert blogg igjen. Nå sitter jeg faktisk i sengen å blogger mens jeg prøver å få til å pakke også. Vi må kjøre til flyplassen om en time, så jeg har ikke så alt for god tid. Kjenner jeg gleder meg skikkelig til å se Gabriel igjen. Vi har vært 10 dagaer uten hverandre. For mange er sikkert det kjempe lite, men vi er ikke vandt til å være så lenge borte fra hverandre om gangen. I tillegg bor vi sammen så jeg er jo vandt til å se han hver eneste dag. Selv om det har vært godt å få savne han litt kjenner jeg at jeg gleder meg skikkelig til å se han igjen. 

10 kilo senere

Er det bare jeg som føler meg 10 kilo tyngre etter gårsdagens julekos? Jeg er ikke den typen som spiser mye mat men jeg spiser utrolig mye godteri. Jeg spiste faktisk bare to måltider i går. Men jeg spiste nok godteri for 5 personer alene haha. Jeg er så alt for glad i godteri, det er nesten irriterende. Skal nok få i meg et par kilo godteri i dag også. Det ble dessverre ingen bilder av meg i julekjolen i går. Familien min har aldri vært noe spesielt glad i å ta bilder, derfor orket ikke jeg heller. Er litt kjedelig å stå alene på julebildene. Jeg har nesten ingen bilder sammen med noen i familien min. Er bare jeg som er den fødte selfiequeen. Om man ser på kameraet mitt er det sikkert 10 bilder av andre å 90 bilder av meg haha. Nå skal jeg snart til besteforeldrene mine å sove der en natt. Jeg gleder meg til å vise dere hvor de bor. De kunne vært med på programmet " Der ingen skulle tru at nokon kunne bu". Så dere kan jo prøve å tenke dere hvor jeg skal tilbringe natten haha. 

Jeg dropper å være tradisjonellJeg regner med at de fleste har sett på tre nøtter til askepott i dag? Jeg ble i alle fall spammet på snap av sikkert 90% av vennene mine. Når det kommer til julen syntes jeg tradisjoner er viktige å jeg elsker å ha mine tradisjoner når det kommer til julaften. Jeg vet at for mange er det å se tre nøtter til askepott et must for å få julestemning eller for å holde tradisjonene. Sånn er det IKKE her, haha. Tre nøtter til askepott har stått på tven i alt for mange år. Jeg er så utrolig lei av å se den filmen, er jeg virkelig den eneste? Jeg prøvde å se på det ifjor men byttet kanal etter 10 minutter. Når man begynner å kunne alle replikkene og scenene er det plutselig ikke like morsomt mer haha. Nå skal jeg snart begynne å pynte meg. Jeg sitter faktisk enda med pysjen på. Jeg ville egentlig bare ønske alle dere en god jul ? håper dere får en fantastisk feiring med deres nærmeste. 

Hva skulle jeg gjort uten?

Jeg er så fornøyd med det nye kameraet jeg kjøpte meg for noen uker siden. Jeg har hatt speilreflesk i alle år å syntes det kan være utrolig tungvindt. Jeg er alltid avhengig av at noen tar bilde av meg ellers får jeg det ikke til. Er det noen som får til selfies med et speilrefleks? haha. Selvutløser blir aldri en suksess heller. Jeg har kamerastativ så burde  vel egentlig ha fått det til. Men etter at jeg kjøpte meg et lite søtt kamera er det jo så enkelt å ta bilder. Er sikkert litt kjedelig å bare se selfies av meg i hvert eneste innlegg haha. Mamma er verdens dårligste til å ta bilder så derfor orker jeg ikke å spørre engang. Sorry mamma ? Så med engang jeg kommer hjem igjen blir det litt mer variert. Vet ikke helt hva jeg skulle gjort uten det lille kameraet mitt akkurat nå. 

Hva syntes dere om outfiten min ? Det som er så deilig med å være hjemme hos mamma er at jeg faktisk har tid til å gå kledd akkurat som jeg vil. Det er nesten ingenting som skjer, derfor kan jeg være så stygg jeg bare ønsker. Jeg håper at det noen gang skal bli en trend å gå kledd som dette, det hadde virkelig vært drømmen. Tenk å slippe stresset med å finne ut hva man skal ha på seg på en lørdagskveld. Der du bare kan ta på deg kosebuksa så er du klar haha. Det hadde vel egentlig vært ganske kjedelig, for det er jo utrolig gøy å pynte seg. Så lenge det ikke er jul. For da ligger jeg på sofaen med godteskåla på fanget. 

 

Dette kan jeg bli vandt tilSå utrolig godt det er å komme hjem. Endelig kan jeg slappe helt av. Jeg er sånn type person som elsker å sitte lenge våken om kveldene. Hjemme får jeg aldri gjort det da det er mye som skjer dagen etter. I går tror jeg ikke jeg la meg før nærmere halv 3. Jeg har nesten nettopp stått opp å klokken er halv 12. Det eneste som står på planen min i dag er å trene, så jeg har utrolig mye tid haha. Nå har jeg akkurat spist hjemmelagde rundstykker med NUGATTI ♥ Nugatti har jeg ikke spist på mange år, men når det er ferie har man lov. Har spist nugatti to dager på rad nå haha. Om ikke så alt for lenge skal jeg prøve å komme meg opp av sofaen sånn at jeg kan dra på trening. Jeg syntes det er godt å ha treningen unnagjort tidlig på dagen sånn at jeg kan slappe av resten av dagen. Dette livet kunne jeg virkelig blitt vandt til. 

Vil du ha sennep på pølsa?Jeg vet ikke helt hva det er, men jeg har aldri helt klart å like gulfargen. Jeg har ingen gule plagg i garderoben min, trodde heller ikke jeg kom til å ville ha noen. MEN når vi var i Stockholm gikk jeg forbi denne skjønnheten på H&M. Sennepsgul har heller aldri vært en farge jeg har gått etter, men nå syntes jeg at fargen er kjempe fin. Det her er helt klart en av mine favorittgensere. Hadde aldri trodd at sennepsfargen som man har på pølsa si noen gang ville være noe jeg kom til å gå rundt med haha. Nå sitter jeg i sengen å blogger mens jeg venter på å bli hentet. Jeg skal ut å ta et par glass vin med noen gamle venninner. Jeg har ikke sett dem på mange år så jeg gleder meg utrolig mye. Har vært alt for dårlig til å ta kontakt når jeg først er hjemme så jeg bestemte meg for å skjerpe meg. Selv om jeg lå å sov på sofaen for en halvtime siden så har jeg klart å ordne meg ferdig. Men nå må jeg nesten løpe, skal rekke å lage meg noe mat før jeg drar. Ha en fin kveld alle sammen ♥

Winter wonderlandEtter å ha bodd i Tromsø i mange år har jeg hatt vanskeligheter med å like byen. Jeg har aldri vært fan av mørket, kulde og tettsteder hvis jeg kan kalle Tromsø det haha. Tromsø er jo ikke akkurat en liten by, men likevel føler jeg det er sånn at alle kjenner alle. Det er heller ikke så veldig mye å gjøre her. Selv om jeg aldri kunne flyttet tilbake så har virkelig Tromsø sine fine sider også. Jeg har ikke klart å fått julestemning hjemme i Trondheim da vi har varmegrader og regn. Men med engang flyet landet i Tromsø kom julestemningen. Det er skikkelig vinter her, hvor fint er ikke det? Snø i desember er virkelig noe jeg må ha for å kunne få julestemning. Akkurat nå føler jeg meg veldig heldig som kan reise hjem til Tromsø. 

I dag er jeg stolt

Dette innlegget skal jeg faktisk bruke til å skryte av meg selv. Det er ikke hver dag jeg klarer å faktisk være stolt over meg selv, men i dag er jeg det. Etter Utøya har jeg hatt mange problemer. Problemer som aldri har vært der før. Problemer som har ødelagt mye for meg. 

Det ene problemet som virkelig har plaget meg er det å fly. Fra jeg var liten har jeg flydd. Jeg har flydd mange ganger alene. Aldri har jeg vært redd for å fly. Etter Utøya ble dette en av mine store frykter. Det tok lang tid å skjønne hvorfor jeg var redd. Jeg har jo aldri vært redd for å fly før. Så hvorfor sitter jeg å kaldsvetter med et hjerte som snart hopper ut av kroppen min hver gang jeg flyr? Hvorfor må jeg tilkalle flyvertinnene hver gang jeg hører en unormal lyd eller at flyet rister litt? Hvorfor ligger jeg søvnløs natten før jeg skal ut å fly fordi jeg er livredd? 

Det tok meg lang tid å akseptere denne skrekken som plutselig kom. Denne skrekken som aldri har vært der før. Denne skrekken som har hemmet meg så utrolig mye. Jeg klarte ikke å skjønne hvorfor jeg var så redd. Innerst inne var jeg klar over at det ikke er farlig å fly. Innerst inne visste jeg hvor lite sannsynlig det er for at det faktisk skjer noe. Innerst inne visste jeg hvor mange fly som var oppe i luften i løpet av en dag uten at det skjer noe.

Men selv om jeg visste disse tingene tok jeg heller tog enn fly. Tog er mye tryggere føler jeg, der er jeg ikke redd. Jeg tok noen ganger buss istedenfor fly, for det var også mye tryggere. Noen ganger har jeg leid bil, bare for å slippe å møte opp på flyplassen. Jeg har til og med dratt hjem gråtende fra flyplassen uten å komme meg på flyet, fordi jeg var redd. Vet dere hva jeg var redd for? En mann jeg syntes så mistenkelig ut.

Jeg har nå hatt disse problemene i 4 år. Jeg har funnet ut at det ikke er det å fly jeg er redd for, men jeg er redd for å ikke ha kontrollen. For jeg kan ingenting om fly. Jeg vet ikke hva som er normalt å hva som ikke er normalt, derfor er det usikkert. Jeg er redd for at det kan skje noe. For det har skjedd ting før, selv om det ikke er ofte. Jeg er redd for at man mest sannsynlig dør hvis det skjer noe mens du flyr. Du kan ikke gjøre noe som helst. Det eneste du kan gjøre er å sitte der. 

Det er mange problemer sånn som dette jeg har fått etter Utøya. Noen er verre enn andre. Jeg har lengte følt for å bare gi opp, for det har ikke vært lett. Det har ikke vært lett å reise de siste 4 årene. Jeg har nesten ikke vært hjemme hos mamma i Tromsø siden jeg flytta, fordi jeg vil helst ikke fly. Jeg har ikke reist så mye jeg egentlig kunne ha gjort, fordi jeg er redd for å fly. Jeg har hatt angst hver eneste gang jeg har flydd, fordi jeg er redd for å fly. 

Men i dag skjedde det noe. I dag kom dagen jeg aldri hadde trodd skulle komme. I dag var jeg ikke redd en eneste gang under flyturen. I går fikk jeg en ekkel følelse, som jeg får hver eneste gang før jeg skal fly. Jeg bestemte meg for å slutte å tenke på det. Jeg bestemte meg for at dette skulle jeg klare. Jeg hadde min første flytur på 4 år der jeg ikke var redd. Jeg syntes det var godt å fly. Jeg koste meg med høy musikk og et motemagasin mens jeg gledet meg til å komme hjem. Når det ble litt turbulens kilte det i magen mens jeg trakk på smilebåndet. Istedenfor at jeg klamret meg til armlene på flysetet mens jeg venter på at noe skal skje.

I dag er jeg virkelig stolt over meg selv. Jeg har stolt over at jeg endelig klarte å ikke være redd. Jeg er stolt over at jeg endelig har kommet meg et lite skritt videre på veien jeg har å gå. Jeg er stolt over at jeg jeg aldri har gitt opp kampen. Jeg er stolt over at jeg ikke lar en mann ødelegge livet mitt mer enn nødvendig. Jeg er stolt over at jeg fikk det til. 

Alt man kan gjøre på 24 timer

På 24 timer har jeg vært i Stockholm, Oslo, Trondheim å nå Tromsø. Jeg føler ikke at jeg har gjort annet enn å sitte på fly det siste døgnet. I går når jeg kom hjem til Trondheim var det bare å pakke ut av kofferten for å så pakke inn igjen. I går fikk jeg kun skrevet et innlegg mens jeg satt på flyplassen i Stokholm å ventet på flyet. Jeg var ikke innom bloggen en eneste gang etter det. Det er faktisk første gangen på lenge at bloggen ikke har blitt prioritert, utrolig rart egentlig. Den siste uka har jeg faktisk ikke hatt tid, det har skjedd noe hver eneste dag. Men nå som jeg er hjemme i Tromsø har jeg goood tid. Her skjer det absolutt ingenting, så bloggen skal virkelig jobbes med de neste dagene. Jeg kjenner det skal være godt med en liten ferie nå, der jeg absolutt ikke har noe jeg skal gjøre. Det er også veldig godt å slippe å bruke penger på mat. Det kjipeste med å ha flyttet for seg selv er å bruke pengene man jobber for på mat. Kunne kjøpt meg mye fint for de pengene, haha! 

Goodbye Stockholm


Er det virkelig søndag allerede ? Det føles ut som vi kom i går. Denne turen som vi har gledet oss til så lenge er nå over. Herregud for en tur vi har hatt, det har vært så morsomt. Det er ingen tvil om at jeg skal hit igjen. Hotellet var bra, menneskene var hyggelige, byen var kjempe fin, masse shopping og god mat. Kan man få det bedre? Jeg skulle ønske det var som for noen år siden, da det var billig å dra til Sverige. Drinkene på byen er faktisk dyrere her i Stockholm enn hjemme. Skulle nesten ikke trodd det, da alkohol er kjempe billig her. De kan å ta seg betalt, haha. Vi var redde for at vi ikke skulle rekke flyet da vi måtte opp klokken 08.00 i dag å vi ikke var hjemme før i 3 tiden. MEN vi er på flyplassen nå, så vi klarte det. Jeg kjenner at det virkelig suger å dra fra Stockholm nå. Hadde det ikke vært for at jeg skal til Tromsø imorgen hadde jeg blitt her til lillejulaften. Jeg og Julie vurderte å kjøpe oss et lite tre sånn at vi kunne feire jul her. Hadde ikke det vært koselig?

Være her noen dager til?

                      

Nå skal vi begynne å gjøre oss klare for å dra ut igjen. Vi skal opp klokken 08.00 imorgen, så jeg er spent på hvordan dette skal gå. Kansje vi må være i Stockholm i noen dager til ? Det er egentlig helt greit for meg. Jeg kunne godt vært her i flere uker til, haha. I dag skal vi prøve ut et nytt utested så jeg håper det er bedre enn det vi var på i går. Ser ut som de har show på scenen også så det er jo ganske kult. Liker at det er litt annerledes enn hva jeg drar på hjemme i Norge. Jeg fant forresten jakken jeg har vært på utkikk etter kjempe lenge, er den ikke fin ? Jeg virkelig elsker den. Nå skal jeg begynne på verdens største oppgave = finne ut hva jeg skal ha på meg i kveld haha. Jeg kan holde på i flere timer før jeg blir fornøyd. I går byttet jeg sikkert 10 ganger, måtte til og med dra til hotellet å bytte sko. Men nå må jeg nesten løpe om jeg skal rekke alt. Ha en fin kveld ♥

Jeg flytter hit

Idag dro vi til gamlebyen her i Stockholm. Det tok faktisk bare 10 minutter å gå fra hotellet. Gamlebyen er det fineste stedet jeg har vært hittil. Det var fine gater, bygninger og parker. I tillegg var det MASSE butikker. Jeg tror nesten jeg må flytte hit, haha. De hadde et kjøpesenter der det KUN var merkebutikker. Jeg tror det var 5 etasjer med masse butikker. Så utvalget var stort å vi fant utrolig mye fnt. Jeg skulle ønske jeg hadde 20.000 mer på kontoen, haha. Nå skal vi snart komme oss ut for å spise litt før vi begynner å pakke. Vi skal hjem imorgen allerede, hvor ble tiden av ? Vi fant ut at vi  må dra ut en tur i dag også, da utelivet sikkert er mye bedre på lørdager. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om utelivet i Stockholm. Det var både bra og dårlig, i alle fall på de stedene vi besøkte i går. Drinkene i baren var også dyrere enn i Norge, så det ble en dyr kveld på oss i går. Så i dag skal vi nok drikke mer på hotelelt enn hva vi gjorde i går, haha. Det kjipeste jeg vet er å bruke penger på alkohol. Så mye fine klær man kan kjøpe istedenfor.  

Cheers for our friendshipHei mine kjære ! Nå har vi akkurat kommet hjem fra middagen. Vi bestemte oss for å prøve ut en Indisk resturant. Jeg kan ikke si noe annet enn wow. Maten var utrolig god, de som jobbet der var kjempe hyggelig å lokalet var utrolig spesielt. Nå skal vi slappe av litt på hotellet før turen går videre ut på byen. Vi skal drikke litt champange og vin mens vi ordner oss. Hotellet har en skybar som vi tenkte å prøve ut før vi dro på byen. Byen stenger ikke før 5, så vi har god tid. Vi var litt bekymret da vi så at alle utestedene hadde 23. MEN vi ble fortalt at det er en regel de har for å holde unge gutter unna, men jentene slipper som regel inn. Kjønnsdiskriminering eller hva? Noen ganger er jeg så glad for at jeg er jente. Så det ser faktisk ut som vi kommer oss ut på byen i kveld. Jeg gleder meg til å se hva Stockholm har å by på. Om dere har lyst å følge oss i kveld kan dere legge meg til på snapchat "sofieeec"

Jeg er forelsket

 Herregud for en fin by Stockholm er. Jeg kan ikke si annet enn at jeg forelsket. Jeg føler allerede at jeg kunne flyttet hit, haha. Jeg får bo litt her og litt i Norge den dagen jeg blir rik ;-) Jeg trodde ikke det kunne være så stor forskjell fra Norge til Sverige, men det er det virkelig. Oslo er en helt fantastisk by, men Stockholm har så mye mer å by på. Jeg kan kanskje ikke si det etter bare 2 dager, men så langt føles det sånn haha. I dag startet vi shoppingen med champange lunsj på en resturant som heter himlen. Den ligger i 25 etasje så dere kan tro vi hadde fin utsikt. I tillegg var maten kjempe god. Dette er virkelig en resturant jeg anbefaler alle som skal til Stockholm, det er virkelig verdt turen.Etter lunsjen tok vi T-banen til Stureplan for å shoppe litt. Stureplan er kjent for å være et sossestrøk, så det var nesten bare merkebutikker. Det var blant annet Prada, Michael kors, Marc Jacobs, Louis Vuitton, Burberry and you name it. Var vakter på utrolig mange av butikkene. Man fikk også servert kaffe og champange på butikkene. Er det bare meg eller er svensker mye hyggeligere enn nordmenn? Jeg syntes vi nordmenn kan være så overlegene, og jeg merker det godt når jeg er her. Alle smiler å er kjempe hyggelige, jeg er ikke vandt til det haha. Men det er kjempe koselig, og det gjør virkelig noe med humøret. Nå ligger jeg i hotellsengen å slapper litt av før vi skal ut å spise middag. Idag skal vi teste ut utelivet i Stockholm, jeg gleder meg!

En perfekt start

Herregud for et fantastisk hotell, jeg får ikke sagt det nok. Hit skal jeg virkelig tilbake. Det var en kjempe stor frokost med ALT mulig godt. Jeg måtte faktisk gå to ganger for det var så mye jeg ville ha. Spiste til og med muffins til frokost haha. Etter frokosten tok jeg meg turen på treningssenteret. Hotellet og Sats har samarbeid, så man kan trene på alle Sats senterene så lenge man bor på hotellet. Det ligger et treningssenter under hotellet, så det er ikke lange veien å gå. Det var ikke så stort, men det hadde absolutt alt man trenger. Nå skal jeg og Julie snart dra for å prøve ut himlen som er en resturant her i Stockholm. Navnet sier vel egentlig sitt, gjør det ikke? Det er i alle fall en resturant der du har utsikt over Stockholm. Menyen var litt for fancy for min del, da jeg er sykt kresen på mat haha. Men jeg gir det en sjanse likevel, for det er en opplevelse jeg må ha med meg. Etter lunsjen skal vi dra å shoppe litt på Stureplan. Har hørt mye fint om Stureplan så jeg gleder meg masse til å se. 

Dinner date

Da er jeg og Julie på tur ut døren for å prøve en tapas resturant som ligger rett over gata. Jeg har ikke spist tapas på kjempe lenge så jeg gleder meg MASSE. Det så ut som de hadde utrolig mye godt på menyen. Så denne sultne kroppen skal nok få i seg nok mat. Det er forresten ikke billig å dra til Sverige lengre etter at krona har blitt så svak.Eller det er jo fortsatt billigere enn Norge, men jeg merker ganske stor forskjell. Alkohol er enda billig her, så det var jo veldig bra haha! Det tok en stund før vi klarte å finne vinmonopolet selv om vi bor midt i byen, men vi fant det til slutt. Jeg spurte en tilfeldig dame å hun skulle samme vei, så det var jo flaks. Nå har vi fått kjøpt inn vin og champange som vi skal kose oss med i kveld. Hadde det ikke vært for at bassenget stenger tidlig skulle vi tatt oss en tur ned dit også. Men vi bestemte oss for å gjøre det imorgen. Vet dere hva jeg skal imorgen? Spise en god hotellfrokost, ta meg en tur på treningssenteret for å så slappe av i jaccuzien etterpå. Høres ikke det godt ut? 

10 timer senereDa var vi endelig framme i Thailand, herregud så deilig! Haha neida, men man skulle nesten tro det. To timer til så hadde vi faktisk vært i Thailand. Men vi er ikke lengre vekk en Stockholm. Hvem hadde trodd at en tur til Stockholm kunne ta 10 timer? haha. Det har vært forsinkelser, bytting av fly å masse venting. Dere kan tro det var godt å komme fram på hotellet å legge seg i sengen. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er KJEMPE fornøyd med hotellet. Her har vi Spa, treningssenter og skybar. Dere kan tro at jeg kommer til å befinne meg på treningssenteret etterfulgt av en tur i bassenget eller jaccuzien for å så ta seg en velfortjent drink etterpå. De to heldige vinnerne av konkurransen er nå trekt å blir kontaktet på mail i løpet av dagen. Sorry at jeg er en dag på etterskudd, men jeg har ikke hatt tid før nå. Men nå må jeg nesten løpe, kan ikke ligge i sengen når man først er i Stockholm. Ha en fin dag alle sammen ♥

Jeg trenger 10 timer tilHerregud for en stressende dag. Jeg var ute av døren rundt klokken 08.00 å kom akkurat inn døren. Jeg har trent, fått satt på vipper på Trondheim's beste salong (som du kan finne HER), jeg har levert julegaver å jeg har kjøpt julegaver. ENDA har sikkert hundre ting jeg må fikse før jeg drar til Stockholm imorgen. Flyet går fra Trondheim 08.00, så jeg må faktisk opp klokken 5! Jeg tror ikke det blir mye søvn på denne jenta, for hun har ikke begynt å pakke enda. Jeg har også masse jeg må gjøre før jeg kan begynne å pakke. Jeg som trodde jeg lå i rute for noen dager siden, så feil kan man ta . Kan noen være så snill å gi meg 10 timer ekstra ? Jeg trenger det virkelig. Det er forresten siste sjanse nå til å melde seg på konkurransen som du finner HER. Jeg trekker vinnerne i løpet av natta da jeg ikke har tid før, haha! 

 

 

//annonselenker

Hvorfor skal gutten spandere middagen?Når du skal ut å spise middag med en kjæreste eller en date, tar du med deg lommeboka da? Hvis du tar med deg lommeboka, gjør du det for at du forventer at du skal betale eller for å tilby bare for å være hyggelig? For svaret blir vel nei uansett. Før mente jeg at det var helt rett at gutten skulle betale hver eneste gang, men er det egentlig rett? Hvorfor er det han som skal stå for regningen ? Hvorfor er det ikke likt? Hvorfor er det sånn at vi mest sannsynlig hadde fortalt venninne våre hvor dårlig daten var fordi vi måtte betale? 

Hvis vi går to år tilbake i tid. Der jeg hadde vært på date med en gutt som var på tur til å finne fram lommeboken sin for å spandere middagen. Så hadde jeg tilbydd meg å betale regningen bare for å være "hyggelig" å han hadde sagt "okei" så tror jeg nok at jeg hadde blitt sjokkert. Men hvorfor det egentlig? Hvorfor skal jeg først tilby meg å betale for å så reagere på at han sier ja? Hvorfor er det sånn at gutten alltid skal betale? Vi lever ikke i gamledager lengre å jenter har inntekt på lik linje med gutter. Jeg skjønner hvorfor det var sånn før i tiden.Da forsørget mannen familien sin. Men i de fleste tilfeller så er det ikke sånn lengre, så hvorfor skal gutten spandere middagen? 

Selvfølgelig er det hyggelig å bli invitert med på date å få middagen spandert, men burde ikke det gå begge veier? Hva med å ha hver sin gang? Jeg syntes i alle fall det høres mest rettferdig ut. Jeg hadde aldri godtatt at jeg skulle betale middagen hver eneste gang jeg og Gabriel hadde vært ute å spist. Så hvorfor skal jeg forvente noe av Gabriel som jeg selv aldri hadde godtatt? Men samtidig så tror jeg guttene føler presset for å alltid måtte betale, og det syntes jeg er feil. Gabriel har mange ganger bare betalt for han syntes det er flaut at jeg betaler, haha. Men det er jo fortsatt helt feil, for det burde ikke være flaut. Jeg synes at det burde være like normalt at en jente spanderer som en gutt. 

I tidligere forhold har jeg vært helt motsatt. Jeg har vært i et forhold tidligere der gutten betale nesten alt. Er ikke det feil? Jeg så det ikke da, men jeg ser det nå. Nå syntes jeg det er fint å få betale av og til, for det er jo koselig å spandere. Jeg syntes selv det er veldig hyggelig å bli invitert med ut på en middag som noen andre betaler. Så hvorfor skal ikke jeg ønske å gi det tilbake? Jeg syntes det er synd hvis gutter virkelig føler presset for å betale hver eneste gang. Er man ute å spiser 2-3 ganger i måneden blir det jo kjempe dyrt. Så kanskje vi jenter må senke kravene våre litt å faktisk være den som inviterer gutten ut på middag for å spandere. Hva tenker dere?

Når man har alt

Er det bare jeg som ikke har noen ønsker i år? Det eneste jeg har ønsket meg er et nytt kamera, ellers er jeg helt blank. Jeg har tydeligvis alt jeg trenger når det er ingenting som er på ønskelisten min. Så hva ønsker man seg når man har alt? Klær er vel det som kommer opp i de fleste tilfeller. Klær føler jeg aldri at jeg kan få nok av. I alle fall ikke så lenge Nelly eksisterer. Føler at det er noe nytt som jeg MÅ ha hver eneste gang jeg er innom, haha. 


Pumps HER // Boots HER
Veske HER // Deksel HER
Kjole HER // Kjole HER
Nattskjorte HER // Jakke HER

 

//annonselenke

3 dager igjen

Er det bare jeg som syntes dagen blir mye bedre når man har god tid? I dag hadde jeg en hard kamp mot sengen for å komme meg opp, men jeg klarte det. Jeg er en sånn person som gjerne ligger i sengen helt fram til jeg virkelig må stå opp, men ikke i dag. I dag kom jeg meg opp klokken 10 å jeg skal ingenting før halv 2. Nå ligger jeg og Celine på sofaen å koser oss. Selv om det ikke ser sånn ut på bildet ovenfor. Det ser ut som om Celine prøver å komme seg vekk, noe hun sikkert gjorde også haha. Neida, hun ligger helt inntil meg nå. Men så diva som hun er vil hun selvfølgelig ikke ligge over teppe men under teppe.Men over til noe helt annet. I DAG ER DET TRE DAGER TIL JEG DRAR TIL STOCKHOLM! Herregud som jeg gleder meg! kan tiden gå fortere egentlig? En dag etter jeg kommer hjem fra Stockholm skal jeg ut å reise på ny, for da skal jeg hjem til min kjære mor ♥ det skal bli så godt å komme hjem igjen, jeg gleder meg! 


GIVEAWAY

Ønsker du deg hvitere tenner til nyttårsfeiringen? Da anbefaler jeg deg å være med i trekningen av en ukes behandling fra ProWhitening. Jeg har selv prøvd ut to ukersbehandlingen å jeg har virkelig sett resultater. Jeg skulle gjerne ha vist dere før og etter bildet. Men før bildet får jeg dessverre aldri igjen da telefonen min er ødelagt. Men som jeg har sagt før ville jeg aldri anbefalt noe jeg selv ikke var fornøyd med. Så dette er virkelig en gylden sjanse for DEG som ønsker hvitere tenner. Stripsene er enkle å ta på å behandlingen varer ikke lengre enn 20-30 minutter. I forbindelse med lansering av facebookside til Prowhitening er de så snill å dele ut en ukesbehandling til to av mine lesere!


Det er enkelt å delta i konkurrasen å det eneste du trenger å gjøre er
♥ LIK FACEBOOKSIDEN TIL PROWHITENING HER
♥ LIK FACEBOOKSIDEN TIL BLOGGEN HER
♥ LEGG IGJEN E-POST ADRESSEN DIN I KOMMENTARFELTET PÅ BLOGGEN


Konkurransen avsluttes 16/12-15. 

 

 

//sponset innlegg

I dag er jeg lykkelig


Jeg er virkelig lykkelig i dag, det må jeg bare si. Etter å ha våknet hver eneste dag i tre dager nå med hodepine, kvalme, feber og vondt i kroppen var det utrolig deilig å kun våkne med hodepine. Idag var jeg glad for å bare ha hodepine haha. Jeg burde kanskje holde meg hjemme i dag også, men jeg kjenner at jeg må få rørt litt på kroppen. Jeg er så rastløs at jeg faktisk tror at jeg blir sykere av å være hjemme å syntes synd på meg selv. Når kjæresten inviterer meg med på kino klarer jeg ikke å si nei. Jeg gleder meg til å endelig komme meg ut av døren, herregud så godt det skal bli. Så nå skal jeg ut å nyte en bedre middag med kjæresten før vi drar på kino, det blir koselig. Jeg kan faktisk ikke huske sist vi gjorde noe sånt. Jeg tror kanskje vi har blitt et gammelt ektepar. Allerede? Haha jaja, det er aldri for sent å snu på det. 


Hva klager jeg over?


Idag har jeg hatt en en skikkelig syntes synd på meg dag. Jeg har vært dårlig humør fra jeg sto opp til nå. Alle som kjenner meg vet hvor sykt rastløs jeg er. Noen ganger føler jeg at det er en sykdom, for jeg må gjøre noe hele tiden. Har jeg dager der jeg ikke kan gjøre noe som helst, føler jeg meg fortapt. Nå har jeg ligget på sofaen i 2 dager å jeg vet seriøst ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg hater å være syk, det er så utrolig kjedelig. Egentlig så skjønner ikke hva jeg klager for, men idag har jeg lyst til å klage. Samtidig som jeg vet hvor teit det er å klage for en så liten greie, for jeg er bare syk. Jeg kommer til å være frisk snart å da er livet mitt tilbake til det normale. Mens jeg sitter å skriver dette så jeg nettopp et klipp av ei som var syk, virkelig syk. Hun hadde kreft. Jeg følte plutselig ikke for å publisere dette innlegget likevel, men jeg gjør det. Av og til liker jeg å minne meg selv på at livet kanskje ikke er så kjipt som man alltid skal ha det til. Egentlig så er jeg heldig som bare er syk, jeg er heldig som har ligget på sofaen i 2 dager. Det kunne vært flere måneder med enda verre smerter. Kanskje hadde jeg ikke hatt hår, kanskje hadde jeg ikke klart å snakke, kanskje hadde jeg visst at jeg skulle dø. Men jeg ligger her med hår, jeg vet jeg kommer til å bli frisk, jeg vet jeg har det bra.

Er det egentlig lov?

Jeg følte egentlig for å starte innlegget med god morgen, men når jeg så på klokka var det så absolutt ikke god morgen som passet best. Det hadde vel vært mer rett å skrive ettermiddag. Men for meg er det ikke lenge siden dagen startet, for jeg sto ikke opp før klokken 2. Er det egentliv lov? haha. Jeg har nesten nettopp spist frokost å klokka er 4!! Jeg syntes det er helt sykt, og jeg føler meg nesten uvell. Mange vil vel si at det er lov når man er syk, men jeg føler likevel ikke at det er greit. Jeg hater når jeg ikke får noe ut av dagen, selv om jeg ikke skal gjøre noe annet enn å ligge på sofaen haha. Er det noen som har noen gode tips til hva man kan gjøre når man er syk? Jeg trenger virkelig noe å gjøre før jeg går på veggen. Det å være syk passer ikke en rastløs sjel. 

My partner in crime

Klokken har allerede blitt halv 11 å jeg har nettopp spist mitt andre måltid. Vanligvis på denne tiden har jeg spist 4-5 måltider haha. Selv om matlysten ikke er til stedet kunne jeg ikke takke nei til Indisk mat, for det er virkelig en favoritt. Vi prøvde oss på NAN brød som de selger på butikken, anbefales ikke! De var skikkelig tørre å de smakte ikke som de man får på resturant, men det er vel for mye å forvente er det ikke? Jeg fikk nesten sjokk når jeg så på klokken, hadde aldri trodd tiden kunne gå så fort når det eneste jeg har gjort er å ligge på sofaen. Men det er egentlig bare bra at tiden går fort for jeg vil bli frisk nå. Resten av kvelden skal bare gå til tv-titting, spennende dag ikke sant? Tror jeg må få meg en hobby sånn at jeg har noe å gjøre på dager som dette. Her har dere min partner in crime. Det siste døgnet har jeg fått kjenne på hvordan det er å være Celine, for det eneste hun gjør er å ligge på sofaen hele dagen å sove. Hun spiser, er ute på tur også sover hun resten av tiden. I skrivende øyeblikk ligger hun å sover haha. Jeg er helt sikker på at Celine sover 20 timer i døgnet, om ikke mer. Sånn som i dag når jeg ikke klarte å komme meg ut av sengen før klokken 3 lå Celine å sov sammen med meg. Jeg måtte faktisk vekke henne for å få henne med ut haha. Men det er jo så behagelig å ha en sånn hund. Jeg kan sove så lenge jeg bare vil, for hun vil uansett sove lengre enn meg.

Skjer det virkelig igjen?

Jeg kan faktisk ikke tro at det er mulig å ha så mye uflask som det jeg har. Det er bare 3 uker siden jeg var syk å nå er jeg det igjen. Jeg har nesten ikke sovet i natt da jeg har våknet hvert 5 minutt. Jeg har hatt magesmerter, hodepine, svetta og vært kald. Nesesprayen har vært redningen min i natt og idag. Jeg vet faktisk ikke hva jeg skulle gjort uten den. Så jeg må bare beklage for et kjempe sent blogginnlegg, men det er ikke lenge siden jeg klarte å komme meg opp av sengen. Jeg har spist to brødskiver i dag å klokken er snart 7  haha. Det verste var at jeg måtte komme meg ut av døren, for jeg måtte ordne meg linser. Jeg er faktisk blind uten linser å jeg virkelig hater å gå med briller. Egentlig syntes jeg briller er kjempe fint, men jeg kjøpte bare noen briller for å ha noen liggende så mine er alt for store. Så jeg ser faktisk ut som de strenge lærerne man ser på film, de som har brillene langt ned på nesa mens de stirrer på deg. MEN det er ikke vits å henge med leppa selv om man er syk, for det er ikke noe jeg kan gjøre med det uansett. Jeg må bare få slappet av nå, så er jeg sikkert frisk igjen ganske fort. 

Nå skal reisen begynne


Da er tur til Gran Canaria sammen med kjæresten bestilt. Dette er det som skjer når jeg ser hvor bleik jeg er, haha neida. Det har ingenting med den alt for hvite hudfargen min å gjøre. Men som jeg skrev til dere så har vi planlagt at 2016 skal være vårt reise år, så vi må jo begynne et sted. Vi drar ikke til Gran Canaria før i April, så det er enda en liten stund å vente. MEN vi har snakket om å dra til Thalland eller USA i februar/mars noe som absolutt ikke er lenge til. Vi får se hva som skjer, det eneste jeg vet er at vi skal reise MASSE. Jeg har alltid sagt at livet er for kort til å holde igjen. Det er viktig å følge drømmene sine, gjøre akkurat det man vil. En av mine største drømmer er å reise jorda rundt å den drømmen skal jeg også oppfylle. Jeg har ikke lyst å bli gammel å angre på alt jeg ikke gjorde, for de historiene har jeg hørt nok av. Når man jobber i hjemmetjenesten får man høre ofte om de som skulle ønske de gjorde mer, og jeg tror kanskje det er de som har fått meg til å skjønne hvor viktig det er å gjøre akkurat det man ønsker. Jeg kan ikke tro at om noen måneder ligger jeg ved bassengkanten å nyter livet. 

 

 

bildene er tatt fra ving

Trodde jeg slapp unna
Det er lov å håpe, er det ikke det de sier? Jeg føler at alle rundt meg har vært forkjølet, snørrete og ekkel haha. Sorry meg, men noe av det verste jeg vet er snørrete neser å den konstante lyden når noen puster inn. MEN HELLO, nå er det meg. Jeg blir faktisk gal av snufse lyd å nå har jeg det rundt meg hele tiden. Jeg som hele tiden har trodd at jeg slapp unna, da jeg enda ikke har blitt smittet av noen. Men jeg var vel litt naiv, og her ligger jeg. Men det er ingenting jeg kan gjøre med det å må bare gjøre det beste ut av situasjonen. Selv om nesen min er rød og sår, føler jeg meg likevel topp. Jeg ble forresten skremt av å se hvor bleik jeg er på bildene, så derfor har jeg gjort noe spontant. Dere skal få vite det snart, og jeg gledere meg masse til å fortelle dere det. Er det noen som kan gjette hva det er for noe?

Når du velger å stole på Ebay


Jeg har lenge vurdert å bestille meg både klær og ting fra Ebay, men jeg er så alt for skeptisk når det kommer til "ukjente" selgere så derfor har jeg ikke gjort det. Jeg har lenge prøvd å få tak i faux fur jakke, noe som har vært en evig kamp. Jeg har skjønt at jeg ikke er den eneste i Norge som er på utkikk etter en sånn jakke, for jeg finner det ingen steder. Jeg har funnet noen til 1500 ++. men det syntes jeg er litt mye penger å bruke på en sånn jakke. Men etter mye leting fant jeg en jakke på Ebay som var ganske lik. Den koster heller ikke mer enn 150kr, og selgeren hadde fått masse gode tilbakemeldinger. Jeg gjorde derfor noe jeg ellers aldri gjør, og bestilte fra Ebay. Jeg har ventet på denne jakken så alt for lenge. Jeg har noen ganger følt meg som et lite barn på julaften, for jeg har gledet meg så utrolig mye. Jeg må si at skuffelsen var stor når jeg åpnet pakken fra Ebay, og den lignet IKKE på de bildene selgeren brukte. Jeg valgte også svart jakke, og fikk selvfølgelig grå. 
Her har dere jakken jeg fikk i posten. Jeg syntes jakken var helt grei, men det er jo fortsatt ikke sånn jakke jeg vil haha. Jeg bestilte mye annet fra Ebay samme dagen, og det andre jeg har fått i posten stemte heldighvis. Så jeg har så absolutt ikke gitt opp Ebay helt. Hvis det er NOEN som har noen tips til hvor jeg kan få tak i en sånn jakke, så blir jeg utrolig glad. 

Er vi kule nok til å komme inn?


Nå er det faktisk bare 9 dager til jeg og Julie drar til Stockholm, herregud som jeg gleder meg. Jeg føler ikke at det er lenge siden jeg det var 54 dager til vi skulle dra, tiden går så alt for fort. Akkurat nå sitter jeg her å prøver å finne ut hvordan utested vi skal dra på. Det er faktisk sånn i Stockholm at man må sende mail til utestedet får å komme på liste. Står du ikke på noe liste kan du risikere å ikke komme inn, eller at du må stå i kø kjempe lenge. Det orker selvfølgelig ikke vi, haha. Er ikke noe kult å bli edru i køa på grunn av at du måtte vente i en time for å komme inn. Så vi får se om vi er kule nok til å komme på liste eller ikke, haha. Jeg tar gjerne i mot forslag til utesteder i Stockholm, så  det er bare å rope ut hvis dere har noen å anbefale. Jeg vil veldig gjerne ha forslag til shopping, utesteder og resturanter også. Eller ting man MÅ gjøre når man er i Stockholm. Jeg er også på utkikk etter en Adidas butikk, noen som vet? Men nå må jeg nesten løpe, ellers kommer jeg forsent til vippetimen min. Ha en fin dag alle sammen ♥

Pizza eller diett?


I går hadde vi en skikkelig typisk søndag, en sånn søndag har ikke vi hatt på lenge. Vi sov til rundt 1, var ikke på trening før halv 5, stoppet innom pizzabakeren etter trening å kjøpte med oss en stor pizza. Vanligvis pleier jeg å være rett tilbake på dietten etter en dag på fylla, men i går frista pizzaen mye mer. Jeg må si at pizza smakte ikke så godt som jeg trodde det kom til å gjøre. Kan være for at vi hadde marinert kylling og biff, og så kresen som jeg er liker jeg ikke marinert kjøtt. Jeg syntes faktisk speltlompe pizza er MYE bedre, og ikke minst mye billigere også. Resten av kvelden gikk til hjemme alene 1 og tente lys. En så avslappenede søndag har jeg ikke hatt på lenge, og det var utrolig deilig. Ser dere hvor fornøyd jeg var med pizzaen? haha, for et blikk.

2016, please be good


Jeg kan bare si med engang at 2016 kommer til å bli et magisk år. Etter et alt for kjedelig år, kjenner jeg at jeg må gjøre noe med det. Jeg har et lite problem når det kommer til penger, og det er det at jeg føler at jeg aldri kan få nok. Derfor jobber jeg 24/7, noe som gjør at jeg aldri har tid til noe annet. Derfor har jeg bestemt meg for at 2016 skal bli mitt reise år, og det er virkelig på tide at jeg begynner å oppleve verden litt. Jeg og Gabriel har allerede begynt å planlegge litt, og jeg kan si at Thailand og USA er noen av stedene som står høyt oppe på listen. Jeg har så lyst å reise jorden rundt, og det er på tide at jeg begynner å oppfylle noen av drømmene mine. Så kjære 2016, be a good year! Er det noen som har forslag til steder man burde reise? jeg er åpen for ALT. Men vil veldig gjerne ha varme eller shopping, jeg sier ikke nei takk til begge deler heller. 


Bli med meg på en treningsøkt

Jeg har fått en god del spørsmål om jeg kan legge ut treningsprogrammet mitt, så jeg tenkte jeg kunne begynne med å vise dere en av mine økter. Jeg må beklage kvaliteten på bildene, men Gabriel syntes det er kjempe flaut å ta bilder så han går ikke akkurat inn for å gjøre bildene bra. Han kjapper seg å ta to-tre bilder i skjul før han løper vekk, haha. 

 
Hadde veldig lyst å fjerne ansiktet mitt på dette bildet, haha. Men hvem er pen på trening egentlig? Ikke jeg i alle fall. 
Denne økta starter med benpress 3 x 6-8 repetisjoner. Jeg har alltid to oppvarmingssett før jeg startet med 3 x 6-8, der jeg bruker lettere vekter. Denne øvelsen går i hovedsak rumpe, framside og bakside lår. Hvordan du posisjonerer dine ben avgjør om du fokuserer på framside eller bakside lår. For eksempel hvis man har beina relativt høyt og bredt jobber man mere på rumpe og bakside lår. Hvis man vil jobbe framside lår kan man ha de litt smalere og lavere. Jeg pleier å variere
Øvelsesguide kan du finne HER

 
Igjen så vurderte jeg å tegne på bildet. Denne gangen over rumpa, for den så grusom ut på disse bildene haha. Men vet du hva? jeg orket ikke. Øvelse nummer to er push up mot smith stang 3 x 6-9. Dette er en øvelse som i hovedsak er ganske lik benkpress. Den går på bryst, skuldre og triceps. Du kan variere bredden på grepet ut i fra hva du vil trene, holder du smalere enn skulderbredde går det mer på triceps. Holder du bredere enn skulderbredde jobber du mer med brystpartiet. 
Øvelsesguide finner du HER

  
Øvelse nummer tre er fire hyrdrants 3 x 6-9. Denne øvelsen trener rumpe/hoftepartiet. Du kan også bruke denne øvelsen til å trene mage, med en litt annen vri. Men slik som jeg utfører den går den i hovedsak på rumpa. Bildene viser ikke helt 100% hvordan den utføres, forklaringen på dårlige bilder har dere øverst i innlegget. 
Øvelsesguide HER

 
Øvelse nummer 4 er et arms roing 3 x 8-12. Dette er enkel og svært effektiv øvelse for rygg. Her trener man i hovedsak utsiden av ryggen, som for eksempel lats og bakside skuldre. 
Øvelsesguide HER

WOOD CHOPPER

CABLE CRUNCHES

Jeg avslutter økten med disse to mageøvelsene. Vi glemte selvfølgelig å ta bilde, så derfor ble det kun Youtube video. Jeg håper dere likte innlegget! Gjerne rop ut hvis dere ønsker mer av dette. 

#trening

Jeg vil ikke vise meg
Idag er en sånn dag der du kan prøve å være så pen du bare vil men det går ikke. Håret står til alle kanter, sminken vil ikke ligge som den skal, og du orker ikke å kle på deg fine klær. Jeg er heldigvis ikke dårlig etter gårsdagens festligheter, så det er jo bra. Men likevel føler jeg for å bare ligge på sofaen i dag, men det går jo selvfølgelig ikke. Jeg må trene å pakke inn julegaver. Jeg kom plutselig på at jeg har julegaver jeg må sende, og det må jeg vel gjøre snart? Hører hver eneste jul at man må være tidlig ute med å sende pakker, for å være sikker på at de kommer fram til julaften. Jeg har sikkert utsatt dette nå i flere uker, for jeg syntes det er så utrolig kjedelig å pakke julegaver haha. Men nå skal jeg ligge litt på sofaen før jeg skal ut å gå meg en lang tur, så skal jeg komme meg på trening. Ha en fin dag alle sammen ♥

Vi sees ikke på byen

Nå er jeg på julebord hos min kjære Rikke. Som dere skjønner er jeg kjempe sosial som faktisk tok med meg både kamera og pc for å få til å blogge, haha. Jeg er spent på hvordan denne kvelden blir etter 3-4 timers søvn i natt. Jeg regner med at jeg er hjemme i seng før klokken 12, kan sikkert bare drømme om å komme meg på byen. Sitter å gjesper ALLEREDE, så det er lovende. Kjolen min er fra Nelly for dere som lurer, det skal egentlig være nyttårskjolen min. Jeg syntes den er så utrolig fin, og klare ikke å vente med å bruke den. Må vel kanskje kjøpe meg ny kjole nå? haha. Men jeg ville bare ønske dere alle en fin kveld, så snakkes vi ♥
En tradisjonell fredag


Nå skal jeg avslutte en kjempe fin dag med taco date sammen med kjæresten. Vi er vel ikke de eneste som spiser taco på fredager vel? Utrolig å tenke på hvor populært taco har blitt, og hvor det har tatt over i norske hjem. Men det er så absolutt ikke rart, taco er såå utrolig godt. I morgen starter dagen min 06.00, så det er vel på tide å komme seg i seng snart. Hater at jeg er så nattemenneske som det jeg er. Jeg er typen som kan sitte våken til 2 på natten når jeg skal opp kjempe tidlig, så det skal ikke stå på at jeg ikke går på underkudd når det kommer til søvn. Men det går så utrolig mye bra på tven på kveldstid, og hver gang jeg bestemmer meg for å skru av så er det noe nytt som begynner haha. Men nå skal jeg nyte resten av kvelden med kjæresten, vi snakkes ♥

Vil du spare penger på mat?


Var det noe jeg IKKE kunne når jeg flytter for meg selv, så var det å planlegge ukene mine. Planlegge måltid, og planlegge når jeg skulle på butikken. Før var jeg sikkert på butikken annen hver dag, og da plukket jeg gjerne med meg mye ekstra som jeg ikke trengte. Etterhvert ble jeg utrolig lei av å bruke så mye penger på mat, og jeg bestemte meg derfor at jeg skulle gjøre noe med det. Så hver eneste fredag er den store handledagen, der vi handler inn absolutt alt vi trenger for en hel uke. Etter jeg begynte med handleuke har jeg spart MASSE penger på mat. Da er vi på butikken 4 ganger i måned istedenfor 10 ganger. Jeg var veldig opptatt av dette før jeg ble sammen med Gabriel, og var veldig redd for at han var helt forskjellig når vi skulle flytte sammen å plutselig ha fellesøkonmi. Dette er heldigvis noe som funker for oss begge, og det er jeg glad for. Det eneste kjipe med handleuke er at det kan være vanskelig å planlegge akkurat hvor mye man spiser på en uke, og maten kan gjerne forsvinne litt fortere enn planlagt. Vi begynte å gå tom for mat på onsdag, men så sta som jeg er nektet jeg å handle før i dag. Men det gikk helt greit, og guess what? VI OVERLEVDE. Det eneste er at man må ha spist knekkebørd istedenfor brød, eller kylling med ris istedenfor speltlompe. Så jeg vil egentlig ikke kalle det for et problem, bare vi som er litt bortskjemte. 


 Som dere ser er det VELDIG mye mat på bildene, og dette kom på under 1000kr. Er man student eller at man kanskje ikke har så mye penger, kan det være veldig lurt å handle på de billigste butikkene, jeg syntes Rema 1000 er best, og har det beste utvalget. De har også kylling og kalkunkjøttdeig, som har så og si det samme næringsinnholdet som karbonadedeig, bare at det koster 17kr og karbonadedeig koster 40-50? Der kan du spare MYE penger. I tillegg har de billig kylling, noe som er perfekt for meg som spiser ganske mye kylling. Det er ikke store endringer som skal til for å spare penger. Planlegg uken din, skriv handleliste og dra på de billigste butikkene. 

Hjelp flyktninger ut i jobb


Har dere hørt om Mojob ? Det er en app der hvem som helst kan registere jobber, enten du er privatperson eller bedrift. Det er alltid små jobber man kan tilby, som å vaske en bil, fikse noe som er ødelagt eller jobbe på et arragement.Dette er for å hjelpe flytkningene som kommer til Norge ut i jobb, og gjøre det lettere for dem å møte nye mennesker å sosialisere seg. I går var jeg på " Give a job " på Clarion hotell her i Trondheim. Det er mojob som står bak arragementet, og dette arragementet var en konkrekt handling i forhold til flyktningkrisen. Planen bak arragementet var å sette fokus på flyktningenes kompetanse og erfaring og koble dem til arbeidslivet.


Når jeg fikk spørsmål om å stille opp på arragementet takket jeg selvfølgelig ja, da dette er noe jeg engasjerer meg for. Alt jeg kan si er at jeg hadde en strålende kveld i går, det var utrolig hyggelig. Det var en time der vi skulle mingle litt å bli kjent, jeg kunne sikkert vært litt mer aktiv på denne delen. Men tro det eller ei, uansett hvor utadvendt jeg kan være syntes jeg store arragementer kan være litt skummelt haha. Men når vi skulle sette oss å spise middag og høre på alle innslagene satt vi på bord med noen syriske flyktninger. De begynte med engang å snakke til oss, og var utrolig utadvendt. De hadde bare vært i Norge i 1-2 år, og snakket allerede kjempe godt norsk. Han ene hadde vært på norskkurs for han ville lære seg språket bedre, i tillegg til at han gikk på skole, i tillegg til at han jobbet hver eneste kveld. Så hadde vi en annen en som studerte til å bli lege, og han var sikkert på min alder. Etter samtalen tenkte jeg " dette må jeg skrive på bloggen", for det er utrolig viktig å få fram at det er så mye positivt også. Som jeg har sagt før så syntes jeg media er litt for gode til å dra fram det negative hele tiden, om de som ikke er fornøyde, de som ikke orker, de som ikke vil. Men nesten ALDRI ser man de som faktisk vil, de som orker å de som er fornøyde. Vi er heldige som får så mange ressurssterke mennesker hit!

 

 

Nå sier jeg god natt
Hei mine kjære lesere♥ Jeg kan vel si det sånn at jeg har hatt en tøff dag hittil uten noe som helst søvn. Det er så utrolig irriterende at jeg har noen netter der jeg absolutt ikke får til å sove, uansett hva jeg gjør. Jeg har egentlig ikke tid til å legge meg nå,men skal jeg overleve dagen må jeg nesten få noen timer på øyet. Det er bare 5 timer til jeg skal bli sminket, før jeg så skal på et arragment på Clarion Hotell her i Trondheim. Det er " Give a job kick-off event" som går ut på å hjelpe flyktninger som kommer til Norge ut i jobb. Du kan lese mer om arragmentet HER, der du kan bestille billetter også. Jeg håper så mange som mulig kommer, da det virkelig går til en god sak. Jeg håper jeg ser dere der, det hadde vært utrolig koselig! Det starter klokken 18.00 og varer fram til 20.00. Det serveres både mat og drikke, og det vil komme arister dit. Blant annet CHAND♥ Syntes han er såå flink, og han har så mange fine sanger. Gleder meg virkelig til å høre han live. Men nå må jeg nesten sove litt, vi snakkes !

Netflix and chill
Jeg har hørt to forskjellige meninger om hva netflix and chill betyr, jeg går ut i fra at den meningen om at man ligger på sofaen med pcen på fanget stemmer. Nummer to er ikke tilfelle akkurat nå, hvis dere lurte. Jeg ser heller ikke på netflix så jeg lyver litt i overskriften min. Jeg følte ikke det passet seg helt å skrive " Mistresses and chill" haha, så derfor ble det byttet ut med netflix.Jeg anbefaler dere VIRKELIG å se denne serien, herregud så spennende. Dere som har fulgt meg lenge vet at jeg begynte å se på denne serien i sommer da jeg var i Santorini. Det var rett tilbake til hverdagen dagen etter jeg kom hjem, og derfor har serien gått helt i glemmeboksen. Jeg fant den fram i går igjen, og er blitt helt avhengig igjen. Så hvis dere er som meg å trenger litt mer drama i hverdagen passer denne perfekt. 


Nå skal resten av kvelden bare nytes, for imorgen har jeg en sykt hektisk dag. Ha en fin kveld ♥


Jeg ville bare si
Da ligger jeg godt plassert i senga med nattpysjen på. Jeg har enda ikke spist kveldsmat så jeg må vel egentlig stå opp igjen for å spise. Jeg skjønner ikke hvordan et matvrak som meg kan glemme det, men men. De siste dagene har ikke matlysten vært helt på topp, og det eneste som har fristet er kakao og krem. Jeg kunne sikkert gått en hel dag uten mat så lenge jeg har kakao og krem haha. Forresten hva syntes dere om nattskjorten min ? Denne t-skjorten var engang nattKJOLEN min, så dere kan tro jeg har hatt den i mange år. Jeg skjønte plutselig hvor ekkelt det er at jeg enda bruker den, haha. Burde kanskje kaste den, men jeg får meg ikke helt til å gjøre det. Føler den har så mange gode minner meg seg, og den er god å bruke på dager der jeg savner å være barn. Sånne dager har jeg litt for ofte, haha. Dere ser jo hvor slitt den er, helt utvaska og den har et stort hull i seg. Hullet laget jeg selv, da jeg elsket å leke hest når jeg var liten. Så hullet er der leietauet pleide å være, og leietauet hadde jeg alltid når jeg skulle stå fast. Jeg var en GAL hest som dere sikkert skjønner. Herregud så mye rart man finner på når man er barn, man kan ikke si at barn ikke er kreative for det er de virkelig. Men egentlig så skulle jeg bare si god natt til alle mine fine lesere ♥ sov godt