hits

Trening

KROPPEN VIL ENDRE SEG

"Ut i fra de gamle bildene dine så har du gått ned mye i vekt, nå er du jo tynn! hva har du gjort?"

"Hvor mye veier du?", "Hvor ofte trener du?", "hvor mye spiser du?" og "hva spiser du?"

"Du er så trent, hvordan klarer du det?"

"Ikke for å være frekk, men du er litt chubby". "æsj, du er feit", "bare et lite tips, du burde få hjelp med kostholdsplan slik at du kan få en finere kropp", "haha du har flat rumpe"

Kjære gutter og jenter der ute, hva jeg spiser og hvor mye jeg veier er irrelevant for deg. Kroppen din skal endre seg gjennom hele livet, akkurat som min har endret seg. Disse bildene er bare et lite eksempel hvor mye en kropp faktisk kan forandre seg i løpet av noen år. Jeg har veid mer og jeg har veid mindre. Jeg har spist mye og jeg har spist lite. Jeg har trent masse og jeg har trent lite. Du må finne ut hva som funker for DEG, og ikke for meg. Aldri før har jeg fått så mye negative kommentarer om egen kropp, men aldri før har jeg elsket kroppen min så mye. 

Hvorfor? For jeg har godtatt at det alltid vil være noen der ute som vil være tynnere, penere, og har større rumpe enn meg. Jeg har sluttet å sammenligne meg selv med andre, og jeg har sluttet å gi andre skyld for at jeg ikke føler meg bra med meg selv.

husk å legge meg til på Snapchat;sofieeec om du ønsker å følge mer med på hverdagen min <3

6 TRENINGSTIPS

Jeg får ofte spørsmål om hvor ofte jeg trener, hva jeg trener og hva jeg spiser. Jeg har bevisst unngått å svare på disse spørsmålene da det er veldig individuelt fra person til person. Jeg vet dere er lei av å høre det, men det er sannheten. Hva som funker for meg trenger ikke funke for deg. Jeg er heller ikke en personlig trener, så jeg vil derfor ikke uttale meg på det. Det jeg derimot kan uttale meg på er et par tips og triks for å komme seg på trening til deg som trenger litt ekstra motivasjon i hverdagen. 

♥ TRENING ER MORO. Det er alt for mange (inkludert meg selv tidligere) som ser på trening som et ork og noe man gruer seg til. Jeg fikk beskjed av min trener å endre tankegangen min, og heller se på trening som noe positivt som faktisk er bra for kroppen. Prøv det selv, og jeg kan nesten garantere at du vil merke en forskjell. Hva gjør det med holdningene dine når du hver dag sier " ååh, trening er såå ork"?  Det gjør at trening blir noe negativt istedenfor positivt. 

♥ PRØV Å TREN ALENE. Jeg vet det standar-tipset er "tren med en venn". Det er ikke alle det funker for å trene med en venn, og mange vil nok merke at treningen kan bli lettere om man drar alene. Jeg trener dårligst, og har verst motivasjon når jeg trener med andre, men dette er selvfølgelig veldig individuelt. Derfor anbefaler jeg deg å prøve å trene alene, om du fortsatt ikke har motivasjon til å trene når du er med den venn. 

♥ TREN FOR Å HOLDE KROPPEN SUNN. Det verste jeg har gjort mot meg selv er å trene for å straffe meg, og for å gå ned i vekt. Selvfølgelig trener man for å endre kroppen sin, men vær så snill å gjør det på en sunn måte. Tren for at du ønsker en sterk og sunn kropp, vi skal tross alt ha den resten av livet. Tren for at du vil ta vare på helsen din og for at du synes det er gøy. Ikke bruk trening som en straffemetode for at du ikke er fornøyd med kroppen din eller for at du har spist en sjokolade, det er ikke bra. 

♥ TRENING ER BARE EN LITEN DEL AV DAGEN DIN. Hvor ofte har man ikke sagt "har ikke tid til å trene i dag?", noe som må være en av de verste unnskyldningen jeg hører. Alle har 45-60 minutter av dagen sin. En liten fun fact til dere: en time med trening er bare 4% av dagen din, det er ingenting. Nesten alle har tid til å trene, det er bare at man må ofre litt tid på sofaen for en time på trening. Det er ikke snakk om å ha tid til å trene hver eneste dag, men kanskje noen få ganger i uken? Alt er bedre enn ingenting <3

♥ VARIERT KOSTHOLD OG TRENING. Dette gjelder det meste i livet, for man blir jo lei om man skal gjøre det samme hver eneste dag? Det er akkurat derfor viktig å variere når det kommer til trening og kosthold også. Spis sunt, men unn deg usunn mat også. Hvorfor skal man ha ja og nei mat? Et sunt kosthold i mine øyne er et variert kosthold. Det har funket veldig bra for meg i alle fall. Jeg har aldri spist så "usunt" som nå, men jeg har heller aldri vært så fornøyd med kroppen min som det jeg er nå.

♥ FØLELSEN DU FÅR ETTER TRENING. Nå snakker jeg kun for meg selv, men jeg sitter alltid igjen med en mye bedre følelse om jeg faktisk drar på trening enn om jeg velger å sitte hjemme. Det er jo virkelig verdens beste følelse når man er ferdig på trening. Har du null motivasjon til å trene, tenk på følelsen du vil sitte igjen med. Det hjelper alltid meg. 

JEG HAR ALLTID VÆRT EN JOJO-SLANKER

Jeg får ofte spørsmål om trening og kosthold på bloggen. Hva trener jeg? Hvor mye spiser jeg? Jeg har unngått å svare på disse kommentarene, rett og slett for at jeg ikke er en personlig trener. Det som fungerer for meg trenger nødvendigvis ikke å fungere for deg. Sannheten er at jeg ikke spiser eller trener etter en kostholdsplan. 

Jeg spiser nøyaktig det jeg ønsker til frokost, lunsj, middag og kvelds. Jeg spiser ofte godteri (alt for ofte hehe) og spiser usunn mat. Jeg trener noen ganger veldig mye, og andre ganger veldig lite. Jeg har et veldig variert kosthold, og det er akkurat det som passer for meg. Jeg elsker sunn mat, men jeg elsker også usunn mat. Når jeg ser tilbake på de 10 siste årene så har jeg vel egentlig alltid vært en jojo-slanker. Jeg har gått veldig mye opp og ned i vekt. Jeg har veid 55 kilo, men jeg har også veid 72 kilo. Nå klarer jeg å holde vekten min stabil, men det er rett og slett for at jeg har funnet ut hva som funker for meg og min kropp. 

Det var kun en liten periode jeg var veldig opptatt av dietter og trening, og helt ærlig så var det den perioden i livet mitt jeg har vært mest ulykkelig. Det ga meg ingenting annet en spiseforstyrrelser og et dårlig selvbilde. Jeg kan enda slite med det den dag i dag, og skal jeg være helt ærlig så kan jeg enda føle meg ekkel om jeg spiser godteri eller usunn mat. Jeg har heldigvis blitt mye bedre, men det er skremmende å se hva et alt for stort fokus på kosthold og trening gjorde med meg. Det var så ille at jeg lå i fosterstilling å gråt for et par godteribiter, og straffet meg selv for å ha spist et eple. Det var helt jævlig, og jeg skal aldri komme tilbake dit jeg engang var. 

Det er akkurat derfor jeg ikke orker å være en treningsguru på denne bloggen. Mitt beste tips til deg er å finne det som passer for deg, og kanskje ikke alltid høre på alle andre. Har du lite erfaring og føler at du trenger hjelp, ta kontakt med en god personlig trener. Jeg vil mye heller anbefale det enn å ta tips og råd fra bloggere som meg. Mitt beste tips er også å ikke stresse så alt for mye. Finn en rutine som passer deg og din hverdag, og jeg kan love trening vil bli mye morsommere. Unn deg usunn mat også, og godteri om du måtte føle for det. Alt handler om mengder, og et sunt kosthold er et variert kosthold. 

Beklager for veeeldig rotete bilder, men her ser dere et godt eksempel på hvor mye kroppen min faktisk har forandret seg. Dette er bilder både fra da jeg gikk på diett, ikke trente i det hele tatt og trente etter egne regler og forhold. 

JEG HAR SATT MEG ET MÅL


Alle som kjenner meg vet hvor avhengig jeg er av trening. Jeg har vært veldig flink med trening de siste tre årene der jeg har trent 5-6 ganger i uken så og si hver eneste uke. Jeg trener ikke så mye for at jeg føler jeg må, men av en så enkel grunn at jeg virkelig elsker det. Trening er morsomt, og det er utrolig gøy å se hva det gjør med kroppen min. 

Da jeg reiste til Mexico tok jeg med meg litt treningsutstyr, for jeg hadde bestemt meg for å trene litt hver eneste dag. Jeg burde vel skjønt på forhånd at man ikke reiser på Paradise Hotel for å trene, noe jeg heller ikke gjorde. Det ble ikke noe bedre da jeg kom hjem, for da hadde jeg plutselig en helt ny hverdag jeg måtte venne meg til. Ting har roet seg veldig nå de siste ukene, men det er likevel mye som skjer. Før hadde jeg en 8 timers arbeidsdag å forholde meg til, nå er det mye mer. I tillegg til det skjer mye på kort varsel, noe som gjør at det er vanskelig å planlegge dagene og ukene. Jeg er veldig opptatt av å ting under kontroll, så når jeg først mister kontrollen forsvinner motivasjonen også. God egenskap, i know :-)

Jeg tror faktisk jeg kan telle på to hender hvor mange ganger jeg har trent siden jeg kom hjem, hva har skjedd? Er det en person jeg aldri hadde trodd kom til å slutte å trene så var det meg. Jeg har heldigvis begynt å bli vant til min nye livsstil, så nå er det virkelig på tide at treningen kommer i gang også. Jeg har satt meg et mål om å trene minst tre ganger i uken, helst fire. Jeg savner å ha masse energi, være flink når det kommer til å spise nok mat og ikke minst fin hud. Det er nok mer matvanene mine som gjør at huden min ikke er bra for tiden, så det er virkelig på tide å skjerpe seg nå. 

Mitt forhold til egen kropp

En liten fun fact om meg er at jeg er veldig interessert i trening, før jeg reiste til Mexico trente jeg minst 5 ganger i uken. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er like flink nå, men det kommer seg vel når livet mitt begynner å bli litt mer " normalt " igjen. Jeg stresser uansett ikke med det, for jeg har enda resten av livet der jeg kan trene så mye jeg bare ønsker. Det er ikke mer enn et år siden jeg klarte å ha et avslappet forhold til kroppen min, for bare 2 år siden ble jeg stresset om jeg ikke trente 7 ganger i uken.

Jeg ble uheldigvis bitt av basillen da det var inn å stille i bikinifitness, og det var absolutt ikke sunt for meg. Jeg gikk fra å være en sofagris som kun spiste usunn mat og godteri til å være helt besatt av trening. Det er absolutt ikke negativt å ta vare på helsa si, men det jeg drev med var alt annet enn sunt. Strenge dietter med lite mat og masse trening gjorde til at jeg knakk sammen til slutt. Kanskje ikke så rart når jeg tenker meg om, kroppen min hadde fått nok. Etter at jeg trakk meg fra konkurransen bare noen uker senere hadde jeg ingen anelse om at jeg kom til å slite med dette i lang tid etterpå.

Jeg skal ikke snakke for noen andre enn meg selv, men jeg fikk et veldig vrengt syn på egen kropp etter å ha drevet med bikiniftiness. Kanskje ikke så rart etter å ha hatt som mål i 8 måneder å bli veldig tynn, samtidig som jeg skulle ha en markert og fin kropp. Jeg er heldigvis ikke der nå lengre, og jeg har lært å like kroppen min. Jeg har selvfølgelig ting jeg ikke er fornøyd med som alle andre, men så lenge jeg er frisk så er det det viktigste. Jeg har gått fra å trene kun for å se bra ut, til å trene for å være fornøyd med meg selv og for å ha en frisk kropp. Jeg skal forhåpentligvis leve i ganske mange år enda, og jeg synes derfor det er viktig å ta vare på kroppen og helsa mi. Jeg har valgt å ikke skrive så mye om trening og kosthold på bloggen da jeg synes dette er noe som er utrolig kjedelig å skrive om, og for at jeg ikke ønsker så mye fokus rundt dette mer. For bare noen år siden handlet denne bloggen kun om bikinifitness, trening og hva man kunne og ikke kunne spise.

Jeg ser likevel at det er en del som har spurt meg om akkurat dette, så om det er ønskelig skal jeg selvfølgelig skrive noen innlegg om trening og kosthold. Jeg har ingenting i mot å skrive om trening, jeg vil bare ikke gå så detaljert inn på hvor mye og hvor ofte. Jeg kommer ikke til å skrive om hvor mye jeg spiser av hva, for det er irrelevant. Hva som funker for meg trenger nødvendigvis ikke å funke for deg. Jeg er uansett ikke så opptatt av å være super sunn heller, jeg spiste tross alt masse smågodt, popcorn og ben and jerry's i går ♥ Spør du meg så er det å være sunn å kunne unne seg noe godt og spise variert :-) 

For litt over et år siden ville jeg ikke legge ut dette bildet av meg, rett og slett for at jeg ikke følte meg tynn nok. Skremmende at jeg har vært på et sånt sted i livet mitt, men det er vel akkurat det som har lært meg å forstå hva som er viktig og ikke. 

Six-pack or ice cream?Jeg som spør meg selv " hvorfor har jeg ikke six-pack?" hehe, det vet jeg vel egentlig så godt. Det har nok mye med at jeg ELSKER å nyte livet, både når det kommer til reising, nye opplevelser og ikke minst mat og søtsaker <3 Jeg skal ikke lyve å si at jeg ikke kunne tenkt meg en six-pack, for det hadde vært utrolig deilig å kunne gå på stranden med noe ikke alle har. Det hadde også vært kult å kunne legge ut et bilde på instagram " se hva jeg har, som ikke du har ;-)" haha neida, joda.

Skulle jeg hatt six-pack måtte jeg fått den i gave, feks våknet opp en morgen med six-pack. Akkurat som matvanene og drikkevanene mine er nå kommer jeg aldri til å få six-pack. Men vet dere hva? det er helt greit. Kommer jeg noen gang til å virkelig ville ha six-pack, så kommer jeg til å få den også. Akkurat nå er det andre ting i livet som betyr mer, som en kveld med mistresses og en hel boks med is. 

Lenge leve latskapen

//sponset

Gjett hvem som sov til klokken 13.00 i dag også? Hehee, not me! Jeg vet ikke hva som har skjedd med meg i det siste, men jeg føler meg super sliten uansett hvor mye jeg prøver å slappe av. MEN er det en ting jeg vil gi meg selv litt skryt for så er det at jeg alltid drar på trening uansett hvor jævlig jeg føler meg, og vet dere hva? Jeg føler meg alltid så mye bedre etterpå. Selvfølgelig, noen dager burde man holde seg hjemme. Men jeg tror de fleste har godt av å komme seg på trening de dagene man helst føler for å ligge på sofaen. Jeg tror det er litt for lett å velge sofaen istedenfor treningssenteret. Lenge leve latskapen, eller hva? haha

Om du trenger hjelp til å komme i gang med treningen vil jeg anbefale deg å kontakte SFPT. Her vil du garantert få en matplan og en treningsplan som passer perfekt for deg. Hvem sier nei takk til å kunne spise både taco og pizza hver eneste dag? Ikke dette matvraket i alle fall. 

Ingen unnskyldningGod søndag alle sammen ♥
Jeg håper dere har hatt en fin start på søndagen, det har i alle fall jeg. Dagen min har blitt brukt til å se serie og spise god mat. Perfekt, ikke sant? Jeg var utrolig redd for at jeg skulle våkne opp idag å være syk, men det var jeg heldigvis ikke. Det ble ingen bytur på meg igår da jeg hadde gått rundt med en skikkelig hodepine hele dagen som ALDRI ga seg. Jeg drakk sikkert flere liter vann for å få den til å forsvinne, noe som absolutt ikke hjalp. Jeg klarte så vidt å drikke igår for kroppen føltes så tung og sliten. Men idag føler jeg meg i skikkelig god form, derfor skal jeg en tur på trening om ikke så alt for lenge. Selv om jeg var ute i går er det ingen unnskyldning for å ikke kommeg seg på trening. Jeg er ikke den typen som ligger på sofaen hele dagen etter en tur ut, jeg MÅ røre på meg. 

Årets førsteEt av mine ønsker for 2016 var at tiden skulle gå litt saktere. Selv om det er et høyt ønske så er det vel lov å drømme stort? Jeg har allerede skjønt at det mest sannsynlig aldri kommer til å skje for dagene mine løper fortsatt fra meg. Jeg fikk nesten sjokk når jeg så på klokken, er den virkelig 8 allerede ? Det eneste jeg har gjort i dag er å dra en tur på trening før jeg og Gabriel dro en liten tur på kjøpesenteret. Vi dro hjemmefra klokken 3 å har nesten nettopp kommet hjem. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig, haha. Selv om dagen ikke har gått til noe fornufitg fikk jeg unnagjort årets første trening. På mandag er det rett tilbake på diett igjen. Er ikke ofte jeg føler at jeg gleder meg til å begynne på diett, men dårlig mat ga meg ikke så mye lykke som jeg trodde. Utrolig nok så er jeg LEI sjokolade, hvem hadde trodd det? 

Pizza eller diett?


I går hadde vi en skikkelig typisk søndag, en sånn søndag har ikke vi hatt på lenge. Vi sov til rundt 1, var ikke på trening før halv 5, stoppet innom pizzabakeren etter trening å kjøpte med oss en stor pizza. Vanligvis pleier jeg å være rett tilbake på dietten etter en dag på fylla, men i går frista pizzaen mye mer. Jeg må si at pizza smakte ikke så godt som jeg trodde det kom til å gjøre. Kan være for at vi hadde marinert kylling og biff, og så kresen som jeg er liker jeg ikke marinert kjøtt. Jeg syntes faktisk speltlompe pizza er MYE bedre, og ikke minst mye billigere også. Resten av kvelden gikk til hjemme alene 1 og tente lys. En så avslappenede søndag har jeg ikke hatt på lenge, og det var utrolig deilig. Ser dere hvor fornøyd jeg var med pizzaen? haha, for et blikk.

Bli med meg på en treningsøkt

Jeg har fått en god del spørsmål om jeg kan legge ut treningsprogrammet mitt, så jeg tenkte jeg kunne begynne med å vise dere en av mine økter. Jeg må beklage kvaliteten på bildene, men Gabriel syntes det er kjempe flaut å ta bilder så han går ikke akkurat inn for å gjøre bildene bra. Han kjapper seg å ta to-tre bilder i skjul før han løper vekk, haha. 

 
Hadde veldig lyst å fjerne ansiktet mitt på dette bildet, haha. Men hvem er pen på trening egentlig? Ikke jeg i alle fall. 
Denne økta starter med benpress 3 x 6-8 repetisjoner. Jeg har alltid to oppvarmingssett før jeg startet med 3 x 6-8, der jeg bruker lettere vekter. Denne øvelsen går i hovedsak rumpe, framside og bakside lår. Hvordan du posisjonerer dine ben avgjør om du fokuserer på framside eller bakside lår. For eksempel hvis man har beina relativt høyt og bredt jobber man mere på rumpe og bakside lår. Hvis man vil jobbe framside lår kan man ha de litt smalere og lavere. Jeg pleier å variere
Øvelsesguide kan du finne HER

 
Igjen så vurderte jeg å tegne på bildet. Denne gangen over rumpa, for den så grusom ut på disse bildene haha. Men vet du hva? jeg orket ikke. Øvelse nummer to er push up mot smith stang 3 x 6-9. Dette er en øvelse som i hovedsak er ganske lik benkpress. Den går på bryst, skuldre og triceps. Du kan variere bredden på grepet ut i fra hva du vil trene, holder du smalere enn skulderbredde går det mer på triceps. Holder du bredere enn skulderbredde jobber du mer med brystpartiet. 
Øvelsesguide finner du HER

  
Øvelse nummer tre er fire hyrdrants 3 x 6-9. Denne øvelsen trener rumpe/hoftepartiet. Du kan også bruke denne øvelsen til å trene mage, med en litt annen vri. Men slik som jeg utfører den går den i hovedsak på rumpa. Bildene viser ikke helt 100% hvordan den utføres, forklaringen på dårlige bilder har dere øverst i innlegget. 
Øvelsesguide HER

 
Øvelse nummer 4 er et arms roing 3 x 8-12. Dette er enkel og svært effektiv øvelse for rygg. Her trener man i hovedsak utsiden av ryggen, som for eksempel lats og bakside skuldre. 
Øvelsesguide HER

WOOD CHOPPER

CABLE CRUNCHES

Jeg avslutter økten med disse to mageøvelsene. Vi glemte selvfølgelig å ta bilde, så derfor ble det kun Youtube video. Jeg håper dere likte innlegget! Gjerne rop ut hvis dere ønsker mer av dette. 

#trening

Six pack eller godteri?
For meg er klokka 09.00, og det føles som dagen nettopp har startet. Jeg har ikke gjort noe fornuftig idag, det eneste jeg har fått til er å ligge på sofaen å se på pantelånerne i detroit, syykt spennende dag. Men herregud så deilig det er med sånne dager, når du ikke har noen som helst planer. Jeg tar meg utrolig god tid på sånne dager, haha. Skulle egentlig vært på trening til 1, og jeg sitter enda her å er nesten klar. Idag har jeg bestemt meg for å ha godtestopp fram til jul. Ikke fordi godteri kan gjøre meg feit, som dere vet så syntes jeg det er helt latterlig å skulle kutte ut lørdagsgodteriet sitt når man ikke har noen konkrete mål man skal nå. Så jeg er ikke hysterisk for at jeg skal legge på meg, men det hindrer meg i å nå den vekta jeg vil ligge på fram mot jul. Jeg skal uansett spise 10 kilo med godteri i jula, så jeg klarer meg vel fint i 3 uker uten godteri. Jeg er dessverre alt for glad i godteri, og et liv uten godteri er faktisk et liv uten mening. Jeg klarer ikke å kontrollere meg når det kommer til godteri, så det er bedre å kutte det ut en liten periode til jeg når den vekta jeg ønsker. Skulle ønske jeg hadde så høy forbrenning at jeg kunne spise det til både frokost, middag og lunsj♥  Jeg må rett og slett velge mellom six pack og godteri, og denne gangen går jeg for six pack. For en liten periode i alle fall, haha. 
Vurderte nesten å sende inn disse bildene til et modellbyrå, tror jeg hadde hatt stor sjanse.

Jeg trodde ikke jeg kom til å tørre

Jeg må bare si TUSEN TAKK ♥ for alle tilbakemeldinger jeg har fått på gårsdagens innlegg, det varmer virkelig. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle tørre å poste det, da det virkelig er mine dypeste følelser som jeg ikke har delt med noen, til igår. Jeg har ikke sagt det til mine to bestevenniner, jeg har ikke sagt det til kjæresten, og jeg hadde ikke sagt det til mamma før jeg ringte henne den natta å hylgrein. Uansett hvor tungt det var å ta opp telefonen for å fortelle hvor tungt jeg hadde det, så var det godt. Det er ikke alltid lett å skal holde alt for seg selv hele tiden, og noen ganger må man bare få det ut. Men at jeg faktisk skulle tørre å dele det på et sted alle kan lese det, hadde jeg aldri trodd. Men det føltes nesten lettere å skrive det på bloggen, enn å fortelle mine nærmeste om det. Rart, er det ikke? Innlegget kan dere lese HER
Ellers har dagen min vært ganske avslappende. Jeg sov helt til halv 1, hehe ups. Deretter lagde jeg meg en god frokost, samtidig som jeg drakk en kopp med kakao og krem♥ Tenk at julen nærmer seg, og det må feires. Jula varer jo faktisk bare i en måned, og etter det er det jo bare mørkt og trist. Haha neida, vinteren har sine fine sider den også. Nå har jeg akkurat kommet hjem fra trening, og har egentlig litt dårlig tid i og med at jeg skal møte Julie klokka 7. Vi skal ut å spise, noe som sikkert er 100 år siden jeg har gjort, så det blir koselig. Jeg tenkte forresten at jeg skal bli litt flinkere til å legge ut om trening både på snapchat og instagram, siden det er noen som har etterlyst det. Så får dere som syntes det er interesant så heter jeg "sofieeec" på snapchat og "sofiecnils1" på instagram. 

 

 

Hvordan unnskyldning skal jeg bruke?


Idag har vært en sånn dag der klokka bare er 6, og du føler det er leggetid snart. Dagen her har vært ganske lang, og jeg føler egentlig bare for å legge meg under dyna å sove, haha. Når det kom til dagens treningsøkt, tror jeg sikkert at jeg hadde 100 unnskyldninger på lur på hvorfor jeg IKKE skulle trene. " Er jeg kanskje litt dårlig form?" Kjenner jeg at jeg har litt vondt i lilletåa?" Jeg er ganske trøtt, trening kan jeg ta imorgen istedenfor" Dere aner ikke hvor lenge jeg satt med sånne tanker, før jeg endelig klarte å presse meg på trening. De fleste tenker vel at visst jeg hadde så lite lyst å trene idag, så hvorfor ikke bare holde meg hjemme? Jo, det skal jeg fortelle dere. Da må jeg trene hele helgen, og det orker jeg ikke. I helgen skal jeg bo i senga, og da orker jeg ikke å ha trening hver eneste dag. 


MEN, det skal sies at det hjalp skikkelig på den slappe formen min å komme seg på trening. Den følelsen etter en treningsøkt er virkelig herlig, og den er sikkert like god for meg som for dere som snuser, når dere endelig får en snus etter noen timer uten. Nå skal jeg bare nyte resten av kvelden godt plassert i sofaen med en kopp kakao, god mat og en god serie ♥  Håper dere får en super kveld, og kan slappe av like mye som jeg skal nå.


Det finnes ingen hurtigløsning

Jeg blir ofte kontaktet både på facebook, instagram og mail ang trening og kosthold. Jeg syntes det er veldig hyggelig at jeg er en motivasjon for andre, og at dere søker min hjelp. MEN jeg er ingen personlig trener, og jeg vil derfor ikke ta på meg det ansvaret med å veilede andre. Dere må huske at det er veldig inviduelt fra person til person hvor mye man skal spise for å gå ned i vekt, så det som har funket for meg funker nødvendigvis ikke for deg. Jeg har ikke, og vil heller ikke fortelle hvor mye jeg spiser på grunn av dette. Mitt alle beste råd er å slutte med hurtigløsningene, for det koster så utrolig mye penger å det er bare tull. Jeg må bare beklage meg til dere som har troa på dette, men i mine øyne kaster du pengene ut av vinduet. Ja, du går kanskje ned et par kilo på noen uker, men hva skjer når du er ferdig ? Du faller tilbake til gamle vaner, og er rett tilbake til der du startet. Jeg ville mye heller brukt pengene mine på en personlig trener, som vet hva han/hun driver med.


Det vil kanskje koste litt mer, men det kommer til å være mye mer verdt det. Det jeg tror er viktigst når man skal gå ned i vekt er å finne en livsstil man trives med, ikke en som er et helvete, og alt du gjør er å telle uker til dietten er over. Jeg har gått på en sånn smell før, og jeg raste opp en god del kilo på veldig kort tid. Rett og slett fordi jeg gikk på en diett der jeg spiste VELDIG ensformig, og jeg hadde masse nei mat. Det eneste jeg kunne spise var kylling og brokkoli, og hvem vil spise det hver eneste dag for resten av ditt liv? Ikke jeg iallefall. Nå har jeg funnet en trener jeg trives godt med, og jeg har fått en matplan jeg kan spise for resten av mitt liv. Jeg spiser knekkebrød, jeg spiser MASSE brød, føler det er alt for mange av dere som er redd for å spise brød? Jeg er i den beste formen jeg noen sinne har vært i, og jeg spiser brød hver eneste dag. Jeg spiser alt av pålegg, jeg spiser pizza, jeg spiser hamburger, jeg spiser taco. Jeg spiser AKKURAT det samme som alle andre. 


Diett trenger ikke å være kjipt, det er hva du gjør det til selv. Men bare sånn at dere vet det, så finnes det ingen hurtigløsninger når det kommer til trening. Du må jobbe for det, det kommer til å være kjempe tøft, du kommer til å ha lyst til å gi opp, MEN du kommer til å sitte med verdens beste følelse når du faktisk får det til. Et annet tips som har hjulpet meg utrolig mye er å Ikke begynne å trene bare for å bli tynn, eller for å oppnå drømmekroppen. Tren for at du vil ha en bedre livsstil, en sunnere kropp og et bedre liv. Jeg har selv vært på jakt etter drømmekroppen, og det var den eneste grunnen til at jeg startet å trene. Den perioden er heldigvis forbi, og jeg trener for å ta vare på den kroppen jeg skal ha for resten av mitt liv. Det er ikke en Iphone du kan bytte ut når den blir dårlig, og det er ditt ansvar å behandle den bra. Det å ha en sunn livsstil og være aktiv, har blitt like vanlig som alt annet jeg gjør. Det er ikke lengre noe jeg MÅ gjøre, men det er noe jeg VIL gjøre. Det er en stor forskjell. 


#blogg #hverdager #trening #kosthold #november #søndag #helg

Orker ikke tanken

Hei alle sammen ♥

Har sagt hver eneste uke at jeg skal begynne med cardio igjen, men har liksom ikke fått meg helt til å gjøre det. Jeg kan ikke skjønne hvor jeg hentet motivasjonen min fra for noen måneder siden. Jeg kan ikke skjønne hvordan jeg klarte å gå 14 cardioøkter i uka, haha. Det er noe jeg ALDRI hadde gjort nå, og noe jeg ALDRI vil gjøre igjen. Jeg er veldig usikker enda på når jeg har tenkt å prøve meg på scenen, men vi har satt et mål til våren. Jeg skal møte treneren min snart, da vi skal finne ut om vi skal satse på til våren eller om vi venter litt til. Som jeg har sagt til han så vil jeg ikke på noe scene før jeg er 100%, da jeg er verdens dårligste taper, haha neida. Men det krever mye å komme seg på en scene, og dietten er veldig tung, derfor vil jeg at det virkelig skal være verdt det. 

Siden det ikke er så alt for lenge til vår, har jeg bestemt meg for at det er på tide å komme inn i rutinene igjen. Jeg må begynne å bli flinkere med dietten, og jeg må få til cardioen igjen. Jeg har bestemt meg for å gå cardio 3 ganger i uken i en halvtime, for å starte litt forsiktig igjen. Så idag hadde jeg min første dag, var selvfølgelig regn også så var ikke akkurat noe jeg hadde kjempe lyst til, men det var godt å få det unnagjort. BARE 2 dager igjen, så har jeg fått til denna uka. Gleder meg til jeg begynner å komme litt tilbake til rutinene, for da er det så mye enklere å få det til. Det er alltid verst de første ukene, så tenker man nesten ikke over det mer. Vil jeg gjøre det bra i bikini fitness må jeg gi alt, så det er bare å kjøre på framover. 
Nå skal jeg komme meg på trening, før det blir så seint. Så snakkes ♥

What do you mean

Hei alle sammen ♥

Egentlig burde jeg vært på trening nå, men da jeg ikke kom meg opp før klokken 9 ble det ikke sånn. Skal på jobb klokken 1, så har ikke sånn kjempe god tid. Men da jeg jobbet helt til halv 11 igår, og hadde en god del ting å fikse før jeg skulle legge meg var jeg som en zombie på morgenen idag. Vekkerklokka ringte i en time uten at jeg orket å bry meg engang. Jeg misunner virkelig alle dere A-mennesker, skulle virkelig ønske jeg hadde det sånn jeg også. Jeg er vel så B-menneske som man kan få det, og kan sove hele dagen om jeg hadde fått lov til det. Jeg har faktisk sovet 9 timer inatt, og er fortsatt kjempe trøtt. Det gir ingen mening, men det er ingenting jeg kan gjøre med det. Idag valgte jeg å spise det jeg alltid spiser til frokost, knekkis ♥. Etter å ha spist det samme knekkebrødet i et år, var jeg utrolig lei en periode. Derfor valgte jeg å prøve ut frokost knekkebrødet, som jeg ikke har spist siden jeg var liten. Det var utrolig godt, spesielt med egg på. 


Veldig sunn å starter dagen med capri-sonne. Kan ikke ha sånt i kjøleskapet, for da drikker jeg det til hver eneste mulighet, er såå godt. 

Men nå må jeg begynne å komme meg ut døren, visst jeg skal i det hele tatt rekke å sette foten min inn på treningssenteret før jeg må dra igjen. Jeg skal høre på Justin sin nye sang på vei til trening, under trening og på vei til jobb. Har fått helt dilla på den, syntes den er utrolig chill å høre på. Har alltid vært en bieber fan, men må si jeg liker den nye musikken hans bedre enn den han lagde før. Sikkert ikke rart da han var en liten fjortis når han kom med sin første sang. Men jeg hører faktisk på baby enda, hehee. Til min unnskyldning er den ganske fengende. 


Snakkes ♥

Helt utrolig

Hei alle sammen ♥

Idag våknet vi opp til full sol og sommer her i Tromsø, som egentlig er helt utrolig. Jeg kan ikke huske sist jeg var på besøk her i Tromsø, og at det var så varmt. Tromsø er ikke akkurat kjent for sine fantastiske sommere, der det er super varmt. Før jeg flyttet fra Tromsø haglet det faktisk i juni, need no words. MEN Naturen her er jo helt utrolig, og det er skikkelig deilig å komme hit for å gå cardio. Der vi bor i Trondheim er det helt latterlige turmuligheter, så det er alltid en kamp om morgenen for å komme seg ut å gå. Mens her er det null problem, og jeg gleder meg til hver tur. 

Ellers idag har vi vært på trening, prøvde ut Stamina hot som ligger midt i Tromsø sentrum. Det var helt okei, men litt lite. Tror kanskje ikke jeg hadde valgt det treningssenteret visst jeg skulle ha flyttet hit. I skrivende stund venter jeg på grillmat, har bare spist frokost idag så kjenner jeg er skikkelig sulten nå. Da vi ikke har grill hjemme, er det skikkelig godt å komme hjem til mamma her vi kan grille hver eneste dag. Så resten av kvelden skal kun gå til avslapping og god mat

Dagens treningsøkt

Hei alle sammen ♥

Da har jeg akkurat kommet fra jobb og trening, og er nå klar for litt grillmat. Jeg kan ikke huske sist jeg var så trøtt som det jeg var på morgenen idag. Så det å trene før jobb idag ble plutselig helt uaktuelt. Jeg sto opp 45 minutter før jeg begynte på jobb, så hadde ikke akkurat god tid. Skulle ikke tro at jeg akkurat hadde kommet hjem fra 2 uker med ferie, så sliten som jeg var idag. Jeg hater egentlig å trene på kveldene, da jeg syntes det er utrolig godt å få det overstått på dagtid. Men idag var det utrolig godt å trene på kvelden, det var nesten ingen folk å jeg ble skikkelig opplagt. Så det burde vel egentlig vært helt omvendt. Jeg har gått å vært skikkelig daff i hele dag, og nå våknet jeg jo plutselig til. Sier bare goodbye nattesøvn og hello tidligvakt. Kommer iallfall ikke til å være trøtt imorgen, haha


Working out.

Hei alle sammen ♥

Da sitter jeg endelig i sofaen etter en lang dag. Jeg er så heldig at jeg begynner å bli syk, så det var jo en perfekt start på uka. Jeg har faktisk ikke tid til å bli syk, for jeg har så mye å gjøre denne uken. Itillegg er det snart bare EN uke til jeg drar til syden, så det er bare å være frisk. Så rastløs som jeg er klarer jeg aldri å bli frisk. Skal jeg ligge på sofaen en hel dag å syntes synd på meg selv må jeg være skikkelig dårlig. Så idag ble det både jobbing og trening, og nå er jeg endelig ferdig med begge delene. Var gøy å prøve ut et nytt treningssenter idag. Syntes senteret her ute er bra. Det er ganske lite, men det har absolutt alt man trenger. Så er det godt å få trent litt på et annet senter, liker variasjon. Resten av dagen skal kun gå til å slappe av og grille. Det pøsregner her i Trondheim, men her griller man uansett vær. Jeg er alt for glad i grillmat, og sier ikke nei når jeg først har muligheten til å få det hver eneste dag. 

Hahaha, skulle ha et skikkelig koselig bilde med denne søte hunden. Dere ser jo hvordan det gikk. Han skulle så absolutt slikke meg i ansiktet, noe jeg ikke syntes var veldig fristende. 

Morgenstund

Idag stod jeg opp rundt halv 9. Skulle egentlig opp før klokken 8 sånn at jeg skulle rekke å gå cardio før frokost, men sånn ble det ikke idag. Syntes egentlig det er sykt rart, i og med at jeg la meg klokken 10. Trodde jeg skulle våkne opp å være helt uthvilt idag, men istedenfor var jeg sykt trøtt. Men nå er jeg klar for å komme meg på trening, før jeg starter på jobb. Nest siste dag på jobb før min første fridag på 9 dager, skal bli såå godt.