6 TRENINGSTIPS

Categories Trening

Jeg får ofte spørsmål om hvor ofte jeg trener, hva jeg trener og hva jeg spiser. Jeg har bevisst unngått å svare på disse spørsmålene da det er veldig individuelt fra person til person. Jeg vet dere er lei av å høre det, men det er sannheten. Hva som funker for meg trenger ikke funke for deg. Jeg er heller ikke en personlig trener, så jeg vil derfor ikke uttale meg på det. Det jeg derimot kan uttale meg på er et par tips og triks for å komme seg på trening til deg som trenger litt ekstra motivasjon i hverdagen. 

♥ TRENING ER MORO. Det er alt for mange (inkludert meg selv tidligere) som ser på trening som et ork og noe man gruer seg til. Jeg fikk beskjed av min trener å endre tankegangen min, og heller se på trening som noe positivt som faktisk er bra for kroppen. Prøv det selv, og jeg kan nesten garantere at du vil merke en forskjell. Hva gjør det med holdningene dine når du hver dag sier ” ååh, trening er såå ork”?  Det gjør at trening blir noe negativt istedenfor positivt. 

♥ PRØV Å TREN ALENE. Jeg vet det standar-tipset er “tren med en venn”. Det er ikke alle det funker for å trene med en venn, og mange vil nok merke at treningen kan bli lettere om man drar alene. Jeg trener dårligst, og har verst motivasjon når jeg trener med andre, men dette er selvfølgelig veldig individuelt. Derfor anbefaler jeg deg å prøve å trene alene, om du fortsatt ikke har motivasjon til å trene når du er med den venn. 

♥ TREN FOR Å HOLDE KROPPEN SUNN. Det verste jeg har gjort mot meg selv er å trene for å straffe meg, og for å gå ned i vekt. Selvfølgelig trener man for å endre kroppen sin, men vær så snill å gjør det på en sunn måte. Tren for at du ønsker en sterk og sunn kropp, vi skal tross alt ha den resten av livet. Tren for at du vil ta vare på helsen din og for at du synes det er gøy. Ikke bruk trening som en straffemetode for at du ikke er fornøyd med kroppen din eller for at du har spist en sjokolade, det er ikke bra. 

♥ TRENING ER BARE EN LITEN DEL AV DAGEN DIN. Hvor ofte har man ikke sagt “har ikke tid til å trene i dag?”, noe som må være en av de verste unnskyldningen jeg hører. Alle har 45-60 minutter av dagen sin. En liten fun fact til dere: en time med trening er bare 4% av dagen din, det er ingenting. Nesten alle har tid til å trene, det er bare at man må ofre litt tid på sofaen for en time på trening. Det er ikke snakk om å ha tid til å trene hver eneste dag, men kanskje noen få ganger i uken? Alt er bedre enn ingenting <3

♥ VARIERT KOSTHOLD OG TRENING. Dette gjelder det meste i livet, for man blir jo lei om man skal gjøre det samme hver eneste dag? Det er akkurat derfor viktig å variere når det kommer til trening og kosthold også. Spis sunt, men unn deg usunn mat også. Hvorfor skal man ha ja og nei mat? Et sunt kosthold i mine øyne er et variert kosthold. Det har funket veldig bra for meg i alle fall. Jeg har aldri spist så “usunt” som nå, men jeg har heller aldri vært så fornøyd med kroppen min som det jeg er nå.

♥ FØLELSEN DU FÅR ETTER TRENING. Nå snakker jeg kun for meg selv, men jeg sitter alltid igjen med en mye bedre følelse om jeg faktisk drar på trening enn om jeg velger å sitte hjemme. Det er jo virkelig verdens beste følelse når man er ferdig på trening. Har du null motivasjon til å trene, tenk på følelsen du vil sitte igjen med. Det hjelper alltid meg. 

4 kommentarer

4 thoughts on “6 TRENINGSTIPS

  1. Greie tips, men prøv å hold deg unna tips som kun burde gies av fagpersoner. Finnes PT”er av en grunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *