Kjole fra Zara // Sko fra Nelly 

I dag er det skikkelig varmt og deilig IGJEN, er det virkelig sant? Jeg kan ikke huske sist vi hadde så fint vær over en lengre periode her i Trondheim. Det er utrolig deilig å endelig kunne finne fram de plaggene man pakket bort når vinteren kom. Er det et plagg jeg har savnet å bruke så er det kjole!! Jeg bruker nesten aldri kjole på vinteren, rett og slett for at jeg ikke syntes kjole og strømpebukse er fint haha. I tilegg må du ha store boblejakker og boots for å ikke fryse i hjel, noe ikke jeg synes matcher en kjole. Kjole er ment for sommeren, sånn er det bare haha! Nåå skal jeg bruke resten av kvelden ute i varmen, ha en fin dag alle sammen ♥

Where to Stay


Radisson Blu Latvija

Er du ute etter en skikkelig spaweekend vil jeg virkelig anbefale dette hotellet. Spaet på hotellet har ganske stive priser i forhold til andre spa i Riga, men du får hva du betaler for. I tillegg har de både et utendørs og innendørs basseng samt et treningssenter du kan bruke. Hotellet har også en skybar der du har utsikt over hele Riga, der de serverer kjempe gode drinker.  Synes du beliggenhet er viktig er dette hotellet perfekt for deg. Gamlebyen ligger kun 300 meter fra hotellet og Riga sentrum ligger også rett ved. Hotellet finner du her og nettside til spaet finner du her.


Baltic beach hotel & spa

Skal du reise til Riga om sommeren og virkelig ønsker en avslappende ferie vil jeg anbefale på det sterkeste å bestille dette beach hotellet som ligger i Jurmala. Jurmala er en halvtime med tog unna Riga, så det er ingen problem å ta seg en dagstur til Riga om man skulle ønske det. På dette hotellet får du både strand, spa, trening og trivelige hotellrom. Jeg har hørt at været skal være ganske bra om sommeren i Riga, så hvofor ikke spare noen kroner å ta strandferien hit istedenfor? Link til hotellet finner du her


Tallink Hotel Riga

Jeg og mamma sov på Tallink Hotel Riga i 4 dager og jeg vil si at jeg er godt fornøyd med hotellet. Det er billig og bra i tillegg til at beliggenheten er OK. Har du tenkt å dra på spaweekend til Riga å ønsker å ligge på et hotell med spa vil jeg ikke anbefale Tallink. De har lite utvalg i behandlinger og spa avdelingen er kun en jacuzzi. Ellers er rommene ny og moderne, hotellpersonalet er hyggelig og frokosten på hotellet er ok. Link til hotellet finner du her

Where to eat


IL Patio
Kaļķu iela 6, Rīga, LV-1050, Latvia

Er du glad i Italiensk mat vil jeg virkelig anbefale deg å ta turen innom Il Patio. Hadde Hellstrøm sett menyen ville han nok snudd i døren, for det var utrolig mange retter å velge mellom haha. Er du glad i ekte Italiensk steinovnspizza er dette virkelig stedet for deg. De har også et utrolig hyggelig lokale noe som gjør opplevelsen enda bedre. Her får du også god mat for en billig penge. 


Andalūzijas Suns
Elizabetes iela 83, Rīga, LV-1050, Latvia

Denne resturanten ligger i en veldig hyggelig bakgård rett ved Tallink Hotell. Her kan du få både pizza, pasta, hamburger, salater, kjøttretter og meksikansk mat. Vi valgte å bestille Fajitas for to. Jeg var veldig fornøyd med maten, samtidig som at det var utrolig billig der. Tror vi betalte 150-200 kr for alt dette. De har også uteservering, så jeg anbefaler virkelig å dra hit om det er fint vær ute. Da slipper du også litt unna bråket som er inne på resturanten, da dette også er en bar. 


Indian Raja
Skārņu iela 7, Rīga, LV-1050, Latvia

Jeg tror virkelig dette er den beste Indiske resturanten jeg noen gang har vært på. Maten var utrolig god i tillegg til at jeg fikk det beste nan brødene jeg noen sinne har smakt. De har et kjempe hyggelig lokale der de også har uteservering, noe som er perfekt på varme sommerdager. Indian har litt stive priser i forhold til veldig mange andre resturanter i Riga, men det er virkelig verdt pengene. 


Rigensis
 Latvia, Tirgoņu iela 8, Rīga, Latvia

Er det en ting som skuffet veldig i Riga så var det cafene og dessertene på resturantene. De var utrolig kjedelige, tørre og smakløse haha. Men vi fant en cafe som var utrolig koselig der de også hadde mye utvalg. Er du ute etter noe godt til kaffen ville jeg absolutt dratt hit. 

Where to shop


Spice 
Lielirbes iela 29, Rīga, LV-1046, Latvia

Vi var innom tre kjøpesenter i Riga, Origo, Stockmann og Spice. Origo og Stockmann er vel noen av de dårligste kjøpesentrene jeg har vært på haha. De hadde utrolig rare butikker med veldig spesielle klær. Spice var derimot helt OK. Her kan du finne butikker som Zara, H&M, Michael Kors, Aldo og mye annet. Spice ligger ca 10 minutter unna Riga sentrum med taxi og det koster ca 140 kr en vei. Jeg vil absolutt anbefale å dra hit om du ønsker å shoppe litt. 

Jeg anbefaler også å ta turen innom Reserevd i Gamlebyen, der har de mye fint. Ellers vil du finne en ganske stor New Yorker som ligger rett ved. Du kan også ta turen innom Galleria som ligger rett ved Radisson hotellet. Her har de også litt spesielle butikker, men det kan være at du vil finne noe som passer deg. 

What to do 


Old Town

Som jeg har skrevet før så syntes jeg ikke det var så veldig mye å gjøre i Riga. Jeg vil tro at folk flest drar dit for billig mat, drikke og spa. Er du veldig interessert i arkitektur er vel dette den perfekte byen for deg, da Riga har utrolig mange flotte gamle bygninger som man kan dra å se på. Vi befant oss mest i gamlebyen da vi følte det var mest å se og gjøre her. Gamle byen er også utrolig vakker, så det er virkelig et must å dra en tur hit. 

Jeg vil også anbefale på det sterkeste å kjøpe deg noe godt å drikke og spise å ta deg en tur i parken som ligger ved Riga, den er utrolig vakker. Ellers ville jeg gått meg en tur for å se litt rundt i Riga. Du kan også ta toget til Jurmala for å se på sandstranden. Ta deg en gåtur på Promenaden, den er utrolig vakker. Sett av en dag til spa og shopping og virkelig nyt ferien. 

 

Solen skinner og det er skikkelig varmt ute, likevel sitter jeg inne for å oppdatere bloggen. Den siste tiden har jeg fått blogglysten tilbake, noe som er skikkelig deilig. Jeg sitter inne med så mange tanker som jeg gleder meg til å dele med dere, så dere vil nok merke en forandring på bloggen framover. Nå skal jeg ut å nyte solen med mine kjære. Ha en fin dag alle sammen ♥


Jumpsuit – Zara / Vest – Bikbok / Bukse – Carlings 

Hver gang jeg er ute å reiser føler jeg meg alltid så takknemlig for at jeg er født og oppvokst i Norge. Tenk så heldig jeg er som har hatt rett på gratis skole, rett på en utdanning, et hus å bo i, en familie, venner, mat på bordet og ikke minst en trygg oppvekst. Det som er synd at når jeg kommer hjem, forsvinner denne takknemligheten. Noen ganger er det mye lettere å fokusere på de negative tingene. Man skulle så gjerne bodd i et finere hus, kjørt en bedre bil, reist jorda rundt, kjøpt valentino skoene man så gjerne vil ha og ikke minst ha mer frihet og jobbe mindre. Men hvordan problemer er egentlig dette? Hva ville en som ikke har noen av de tingene jeg tar forgitt tenkt om han/hun hadde hørt de ubetydelige tingene jeg klager på. 

Jeg var forberdet på at jeg kom til å se endel fattigdom her i Riga. Men jeg føler at jeg aldri kan bli forberdet nok. Jeg skulle så gjerne ønske jeg kunne hjelpe alle rundt meg, men jeg skjønner jo selv at det ikke går. Men jeg prøver alltid å hjelpe så mye jeg kan. Jeg er helt sikker på om jeg hadde tatt alle pengene jeg har brukt på uteliggere og hjemløse dyr de siste årene kunne jeg lett kjøpt meg den Louis Vuitton veska jeg har ønsket meg så lenge. Men hva er egentlig en veske i forhold til det å glede andre ? Kanskje jeg også bidrar til en litt bedre dag midt oppi all elendigheten. Eller at en sulten mage endelig føler seg mett?

Vi er alt for flinke til å overse de som ikke har det greit. Det er lettere å gå forbi å late som ingenting enn å møte de triste blikkene. Jeg kjenner til den følelsen så godt selv, for jeg har gjort det alt for mange ganger. Jeg har tatt meg selv så mange ganger i å gjøre det, og det irriterer meg like mye hver gang. Jeg syntes noen ganger virkeligheten er for tøff, derfor skyver jeg den heller vekk. Det er ikke alltid jeg har penger å gi, for jeg er ikke rik selv. Men er det alltid penger man må gi for å glede andre? hva med et smil? Er det ikke ydmykende nok å måtte sette seg ned for å tigge penger til å overleve, så føles det nok ikke så mye bedre når 90% som går forbi overser deg. Jeg prøver alltid å tenke på hvordan jeg hadde ønsket å blitt behandlet om det hadde vært meg, og det er ikke sånn som jeg oppfører meg noen ganger. Jeg ville satt utrolig pris på et smil og en bekreftelse. En bekreftelse på at du faktisk blir sett. En bekreftelse om at du betyr akkurat like mye som alle andre. 

Før var jeg veldig dømmende og ønsket ikke å gi penger av den grunn som veldig mange andre tenker ” det går kun til dop” eller ” de er egentlig ikke fattig”. Men jeg har sluttet å tenke sånn, for vi vet faktisk ikke. Det vil alltid være noen som ikke er ærlige, men jeg tror nok de fleste sitter på gata sitter der av en grunn. Alle er forskjellige, noen bruker pengene til mat og andre bruker det til dop. Om du ikke ønkser å støtte dop så kan man i det minste kjøpe noe å drikke og spise på. Etter en bytur i Oslo fant jeg og ei venninne en mann liggende på gata med et kjempe tynt pledd som han brukte som en dyne, midt på vinteren. Så har du meg som våkner opp om morgenen å klager over at det er alt for kaldt på rommet mens jeg ligger godt pakket inn i dundynen min. Uansett hvor mye promille jeg hadde så klarte heldigivis ingen av oss å gå forbi uten å bry oss. Vi løp inn på Narvsen å kjøpte vann, kakao og en pølse. En ting er sikkert, jeg kommer aldri til å glemme gleden i øynene hans for at noen brydde seg om akkurat han.

I dag satt det en mann på gata med hunden sin. Han så så trist ut der han satt og igjen gikk alle bare rett forbi. Jeg vet mange har fordommer mot de som skaffer seg dyr uten å ha et hjem å gå til, og jeg føler på denne fordommen selv. Men vi må også huske at det hjelper ingenting å overse disse menneske for at det irriterer oss. Han rørte meg også veldig, for hunden hans hadde fått et teppe å ligge å mens han satt på den harde og skitne bakken selv. En ting er sikkert, uansett hvor urettferdig det er at denne hunden kanskje ikke har det som min og din hund, så har han i alle fall en eier som virkelig bryr seg. Jeg tror også du er veldig ensom gå gata, og alle mennesker trenger kjærlighet om det så er fra et annet menneske eller et dyr. Jeg prøver ikke å rettferdiggjøre, men jeg prøver å forstå andre sine følelser å ikke bare mine egne. Ikke bare gledet det mannen og hunden at jeg satt meg ned etter å ha gitt litt penger, men det gledet også meg. Det å glede andre gir meg en bedre følelse enn en veske noen sinne vil gi. Jeg tror vi må slutte å tenke ” det hjelper ikke om jeg gjør noe uansett”, for det er helt feil. Om alle bare gjør litt, vil det hjelpe mer enn hva vi tror. Det hjelper å få et smil, det hjelper å få bekreftelse og det hjelper å få penger for de som har råd til å gi dette. 

Denne dagen har virkelig vært bra. Jeg kjenner at jeg har vært litt dårlig humør på turen, noe som egentlig har vært litt kjedelig. Jeg blir dessverre veldig lett påvirket av mennesker rundt meg. Er noen i dårlig humør eller om de er sur/frekk blir jeg også dårlig humør haha. Jeg skal selvfølgelig ikke dra alle under samme kam men, HERREGUD FOR NOEN SURE MENNESKER SOM BOR I DENNE BYEN. Jeg som var flau over hvordan vi nordmenn kan være. En ting som er sikkert, vi er ikke i nærheten engang. Her får du ikke et smil av servitører eller de du handler i butikken hos engang. Jeg tuller ikke når jeg sier at vi ble sjokkert over hun ene som jobbet på Radisson sin Skybar, for hun var såå hyggelig!

Det var heldigvis ikke mer enn en skybar med superfin utsikt, gode drinker og en hyggelig servitør som skulle til for å redde humøret mitt. Alt i alt ble det en kjempe fin avsluttning på denne kvelden. Nå skal jeg se litt Paradise Hotell før jeg skal legge meg å sove. I morgen har jeg bestemt meg for at ingen skal få påvirke humøret mitt, og at den siste dagen i Riga virkelig skal nytes. Ha en fin kveld alle sammen ♥


 

Hei og god ettermiddag alle sammen ♥ Jeg regner med at det er mange som ligger bakrus hjemme i sengen?  Fra mystory å dømme så det ut som at det gikk hardt for seg i går, men det er vel sånn det skal være når Norge har bursdag. Min form var i alle fall tipp topp når jeg våknet i dag. Klarte selvfølgelig å forsove meg til frokosten, men sånt skjer. I dag har vi utforsket litt mer av Riga, og jeg vil vel kanskje si at det ikke er så mye å se her? haha. Gamlebyen er helt fantastisk da, og jeg anbefaler virkelig alle som skal til Riga å sette av noen timer her. Det er utrolig koselige resturanter, mye å se på og spesielle butikker.

Nå ligger jeg i sengen å venter på at mamma skal bli ferdig hos frisøren. Vi begge tok en sjanse å bestilte oss time til hårklipp. Jeg vet ikke hvorfor jeg er så skeptisk til å klippe meg i utlandet, men jeg syntes det er kjempe skummelt. Heldigvis ble håret mitt OK, og det kostet ikke mer enn 340kr. Noe som er kjempe billig. Jeg fikk bort de slitte tuppene, og det var det som var det viktigste. Resten av dagen skal gå til å slappe av, spise god mat og ta noen drinker i skybaren.


 

I går gikk Riga fra å være en trist og grå by til å være super vakker. Vi dro i gamlebyen for å spise middag i går, og når vi kom ut virket det som en helt ny by. Det var utrolig vakkert med stjerneklar himmel, mørket og alle gatelysene. Det er virkelig et must å gå ut på kveldene her i Riga, spesielt for deg som vil ha fine bilder. Nå skal jeg og mamma dra på et kjøpesenter som heter Spice som ligger litt utenfor Riga som skal være ganske bra, så jeg håper dette stemmer. Etter det skal vi utforske gamlebyen mer, for den har vi bare sett litt av. 

Jeg vil også gratulere alle sammen hjemme i Norge med dagen. Håper dere får en super feiring ♥

Jeg har dessverre ikke så veldig mye å fortelle dere da vi ikke har fått oppleve så mye i dag. Vi har ikke gjort så mye annet enn å lete oss i hjel , pakke ut, være sliten og spise haha. Men i morgen skal vi shoppe, ta en drink i skybaren og sjekke ut gamlebyen så det gleder jeg meg til. Jeg håper jeg får se litt flere sider av Riga, sånn at jeg kanskje vil få et bedre inntrykk av byen. Nå har vi som sagt ikke fått sett så mye enda, så kanskje jeg ikke skal være så dømmende. For alt jeg vet kan det være at jeg har et helt annet syn på byen i morgen. Latviske minner meg forresten mye om nordmenn, begge er like overlegne og sure haha. 

Nå skal vi ut å spise middag, så skal jeg en tur på trening før jeg sier goodnight. Jeg gleder meg til morgendagen, for den tror jeg blir bra! Ha en fin kveld alle sammen ♥
 

Hei alle sammen ♥ I skrivende tidspunkt sitter jeg godt plassert på gulvet foran speilet. Planen var vel egentlig å sminke seg, men jeg fant ut at jeg ville vente litt. Jeg kommer til å angre i kveld om sminken er dårlig på grunn av at jeg har hatt den på alt for lenge. Nåå skal jeg snart kjøre på flyplassen å hente min kjære mor, herregud så jeg gleder meg! Jeg har faktisk ikke sett mamma siden desember, noe som er alt for lenge siden. Hun skal ikke være lenge i Trondheim for i morgen reiser jeg og mamma til Riga. Jeg har aldri vært i Riga før så jeg er super spent. Er det noen av dere som har vært der før som kan gi meg noen gode tips? Jeg trenger tips til shopping, resturanter, ting å gjøre og alt dere kan komme på. 


Nåå må jeg fortsette pakkingen, så vi snakkes ♥ 

I dag har verdens beste venn bursdag, noe som selvfølgelig måtte feires. Jeg må virkelig si at jeg føler meg skikkelig heldig som har en venn som Julie. En jente som henne skal man virkelig lete lenge etter. Jeg tror ikke det finnes en mer omtenksom, hjelpsom, snill og støttende venninene enn deg. Jeg holdt på å skrive morsom, men den tittelen har du dessverre gitt fra deg BESTEMOR. Gratulerer såå masse med dagen Julz ♥

I dag ble det feiring med kake og bær, just like old days. Jeg vet ikke om jeg orker alkohol på en god stund nå, da jeg enda har angst etter forrige søndag. Det eneste jeg kan si er at jeg aldri i mitt liv har vært så full før, og det er alt annet enn morsomt. Fulle mennesker er både usexy og plagsomt og jeg traff vel begge punktene veldig bra. Kanskje Julie klarer å lure meg med ut i løpet av helgen, hvem vet? Akkurat nå er det nok med kake for min del haha.