Er det en ting som kan skremme meg litt, så er det at man aldri vet hva morgendagen bringer. Da jeg gikk å la meg den 2 juli for nesten 11 år siden, så hadde jeg aldri sett for meg at jeg kom til å våkne opp dagen etter uten en pappa. Telefonen om at pappa var død kom som et lyn fra blå himmel, og på bare noen timer så hadde jeg mistet et av de menneskene som betydde aller mest. Livet endret seg totalt den natten, bare sånn helt plutselig.

Jeg hadde heller aldri forventet at jeg skulle oppleve skyting på Utøya da jeg satt meg i båten over til det som føltes ut som verdens tryggeste øy. Jeg hadde aldri sett for meg at bare en liten stund etter at jeg forlot storsalen så skulle skytingen være i gang. Jeg hadde heller aldri sett for meg at det var den siste gangen jeg snakket med mange av de menneskene som ikke er her lengre. Og en av de som jeg brydde meg veldig mye om.

Vi vet aldri hva livet kaster mot oss eller hva som vil skje med oss i fremtiden. Jeg mener ikke at man skal gå rundt å være paranoid, men jeg tror vi alle må lære oss å være litt mer takknemlig og kanskje litt mer snill mot de menneskene rundt oss. Jeg tror vi må bli flinkere til å sette pris på livet, og alt vi har rundt oss. Jeg husker enda så godt de timene vi satt inne i skolestua og bare ventet. Ventet på å dø. De eneste tingene jeg klarte å fokusere på var alle de tingene jeg ikke hadde gjort, og frustrasjonen over at jeg kanskje ikke hadde vist menneskene rundt meg hvor mye jeg egentlig brydde meg om de.

Som jeg skrev i et innlegg her om dagen så “vil mye ha mer”. Jeg synes ikke det er noe galt i å ønske og drømme om noe større, men man må likevel huske å se seg rundt og være takknemlig for alt som er her akkurat nå. Livet kommer ikke med noen garantier, og vi er alltid så flink til å snakke fint om mennesker som ikke lengre er med oss, men ikke like flink til å snakke fint om de menneskene vi fortsatt har. Jeg har selv skrevet så mye fint om pappa, ting som jeg aldri sa til han da han faktisk var her. Da det betydde noe. Jeg hadde nok bare aldri sett for meg at han en dag bare kom til å være borte for alltid, og det gjør veldig vondt den dag i dag.

Jeg hadde ikke sett for meg et liv uten han. 

I går ble Elise og jeg værende igjen på stranden for å se solnedgangen, som akkurat nå er noe av det fineste jeg har sett på veldig lenge (sett bort fra elefanter). Jeg tror ikke menneskene som bor her vet hvor heldige de faktisk er som kan oppleve dette hver eneste dag, for shit for en fin natur og landskap de har. Jeg kan virkelig ikke huske sist jeg så en så nydelig himmel, og det sykeste er at det var hundre ganger finere i virkeligheten. Jeg føler meg alltid så teit når jeg sier det, men det er virkelig lenge siden jeg har følt meg så tilstedet. Det er ingnting i denne verden som gjør meg mer lykkelig enn å reise, og jeg er helt sikker på at jeg kommer til å utforske verden så lenge jeg kan og har mulighet.

Lykkefølelsen, motivasjonen og gleden er mer til stedet enn noen gang, og jeg føler bare at jeg kan klare å håndtere absolutt alt. Det er nesten sånn at alt som er sårt og vondt “forsvinner” og at jeg bare klarer å fokusere på det som er akkurat her og nå. Det føles bare som at brikkene faller på plass, og for en så forvirret sjel som meg så er det digg å kjenne på. Jeg har det bare så utrolig bra for tiden, og jeg skal virkelig huske å nyte dagene mine her <3 Jeg føler meg SÅ teit som skriver dette her, men jeg har det bare skikkelig bra akkurat nå, og jeg følte bare for å dele det med dere 🖤

Er du redd for coronaviruset?
Nei, det er jeg ikke. Jeg tar jo selvfølgelig mine forhåndsregler, men jeg orker ikke å bli hysterisk av den grunn.

Hvor skal du bo nå som dere selger leiligheten? Tilbake til Oslo?
Som sagt så skal jeg oppdatere dere på bosituasjon etterhvert <3 men jeg kan si så mye som at jeg ikke skal flytte tilbake til Oslo.

Hvorfor kysser du og Morten så lite på kamera?
For ingen av oss er komfortabel med å kysse foran kamera. Det er jo bare kleint og ubehagelig 😂 Hilsen Sofie 12 år. Neida, jeg har bare alltid vært sånn. Jeg er veldig privat når det kommer til å vise kjærlighet, og har aldri likt å være så kosete eller romantisk foran andre.

Hvem reiste du sammen med til Sri Lanka? 
Jeg reiste sammen med Elise <3

Hva er det som har gjort deg så glad i USA?
Jeg tror egentlig det bare er hele pakken. Jeg synes for eksempel New York og Los Angeles er helt nydelige steder. Så liker jeg veldig godt at det er så mange muligheter der. Jeg føler at absolutt alt kan skje, og at det er mye mer interessant å jobbe fra Los Angeles sammenlignet med Norge.

Skal du og Morten flytte sammen igjen snart? 
Vi bor sammen i Trondheim.

Hva liker du best med Sri Lanka?
Naturen, strendene og maten.

Har du fortsatt godteristopp?
Ja, det har jeg.

Er Morten i Trondheim å passer Celine?
Ja, Celine bor jo sammen med oss så da er det naturlig at han “passer” henne når jeg er bortreist.

Hvor lenge skal du være i Sri Lanka?
Jeg skal være her i 2 uker, så jeg har ca 10 dager igjen.

Hvilke reiser har du planlagt dette året?
Monaco i mars, Los Angeles og kanskje Miami i April, så kommer jeg nok til å reise litt rundt i Europa i sommer før turen går videre til Los Angeles og New York. Jeg har også veldig lyst til å reise til Hawaii.

Hva tenker du om at Kevin Vågenes kanskje skal parodiere deg på Parterapi? Synes du det er frekt?
Først å fremst så kan det jo være hvem som helst, selv om det er “lett” å tenke at det er meg pga hestehalen 😂 Er det meg han skal etterligne så tar jeg bare det som et stort kompliment. Parterapi er jo VERDENS beste serie.

Hva tenker du om årets cast til Paradise?
Mye godt og blandet må jeg si. Jentene virket kjempesøte, men jeg satt med bakoversveis over enkelte ting som ble sagt fra noen av guttene. Alt for litt TV-tid, hehe!

Hvor mye penger har du brukt hittil i Sri Lanka?
Hvor mye jeg har brukt har jeg ikke helt kontroll på, det er alltid noe jeg regner over når jeg kommer hjem. Det jeg vet er at jeg ikke har brukt noe særlig med penger da det er kjempebillig her.

Kunne du tenkt deg å være med på flere TV-programmer?
Ja så absolutt, men akkurat nå vil jeg bare reise og ikke binde meg opp til noe i Norge.

Er du fornøyd med vinnerne av Love Island?
GJETT OM!! Jeg synes Nora og Johannes var de som virket mest oppritkige <3

Reklame | Lapoint

Altså, hvor nydelig er det ikke her? Jeg er så forelsket i dette stedet, og det er virkelig så fint som det ser ut som på bilder. Selvfølgelig ligger det litt redigering bak (hehe), men Sri Lanka er vakkert. Jeg vet jeg har sagt det mange ganger nå, men jeg er så takknemlig for å være her. Jeg får oppleve så mye fint hver dag, og jeg føler nesten at jeg blir et bedre menneske av å være her. Menneskene er så hyggelig, og de virker så.. lykkelig? Selv om de ikke har i nærheten alle de tingene vi har i Norge, men så er det jo dessverre sånn at mye vil ha mer. Jeg tror jeg noen ganger glemmer hvor bra jeg har det, og kan til tider være litt utakknemlig. Da er det godt å komme hit å få en påminnelse om hvor bra jeg har det, og alle de tingene jeg har i livet mitt som andre drømmer om.

Maten her er forresten amazing, og de har så mange insta-vennlige spisesteder. Det er lenge siden jeg har spist så god mat på så fine steder. De har også kommet veldig langt når det kommer til vegetarmat, noe som gjør meg veldig glad å se. Elise som vanligvis spiser kjøtt har vært vegetarianer siden vi kom hit på grunn av alle de digge alternativene. Sri Lanka anbefales virkelig på det sterkeste <3

Okei, jeg må bare fortelle dere om dette siden jeg tror den er på vei til å komme tilbake. Helt fra jeg va barn til ungdom hadde jeg en liten kul på foten min som var skikkelig hard. Legen trodde det var en fettkul (om jeg ikke husker feil) og sa at vi mest sannsynlig måtte fjerne den. Det syke er at jeg en dag våknet opp med skikkelig smerter i foten denne kulen var på, og da jeg sjekket etter fant jeg ut at kulen plutselig hadde blitt myk?!?! Den hadde ikke bare blitt myk, men jeg kunne også dytte den inn i foten min slik at den forsvant?? Beklager for litt ekkel informasjon her, men dere kan tro jeg ble sjokkert da jeg våknet opp til det.

Grunnen til at jeg forteller dette til dere nå er for at jeg tror den er på vei tilbake? 😭 I går begynte jeg plutselig å merke at det gjorde vondt på akkurat samme stedet som den kulen var, og jeg kan kjenne skikkelig ubehag inni foten. Jeg kommer faktisk til å dø om den kommer tilbake, for hvor merkelig er ikke det? Hvordan kan den bare forsvinne i så mange år, for å så plutselig bare dukke opp igjen? Er det noen av dere som har opplevd noe lignende? Elise viste meg en YouTube-video i går der noen slo inn en lignende kul med en bok, og det sykeste var at den forsvant?? Jeg kunne ALDRI gjort det samme, og tror heller ikke det er så veldig bra akkurat.

Jeg vet ikke om dere ser det, men der jeg ikke er rød så ser man antydningen til der jeg har hatt kulen. Det kommer til å bli veldig spennende å se om den kommer tilbake eller ikke 😂 hjelpes haha.

Reklame | Lapoint

I går hadde vi en så fin og avslappende dag på Sri Lanka. Vi kom oss opp tidlig slik at vi fikk brukt de første timene på å sole oss. Det er så deilig å bare ha sånne avslappende dager, for jeg kjenner endelig på at jeg klarer å legge alt stress til side. Jeg har en skikkelig ro i kroppen min, og det er det lenge siden jeg har kjent på. Jeg håper bare at jeg klarer å få brukt de neste ukene på å hente meg inn igjen, slik at jeg klarer å slippe tak på alt som har vært stressende, kjipt og vanskelig.

Vi var forresten på Jungel Cats i går som jeg virkelig anbefaler dere å dra på. Maten var så god, restauranten er skikkelig instavennlig og servicen var på topp. Etter at vi hadde spist lunsj der dro Elise og jeg å utforsket Mirissa litt, før vi dro på en liten fest på kvelden. Jeg har jo fått helt avsmak på alkohol den siste tiden, så det ble bare noen glass på meg før bestemor ville dra hjem å sove klokken 20.30. Det sykeste er at baren/utestedet ikke serverer alkohol, så man har lov til å ta med medbrakt drikke?!?! Hvor merkelig er ikke det? 😂 Det er så utrolig morsomt å oppleve alle disse forskjellene, og hvor annerledes det er her sammenlignet med Norge. Jeg er i alle fall helt fascinert av TukTuks, og føler jeg lever mine siste minutter hver gang jeg setter meg inn i en, haha. Trafikken er er ganske crazy, men de er jo vandt til å ha det sånn så for de så er det jo “normalt”.

Jeg vil virkelig anbefale å reise til Sri Lanka av hele mitt hjerte, spesielt før turismen tar helt over landet. Jeg tror nok ikke det er snakk om mange år før det vil være alt for mange turister her, og jeg er evig takknemlig for at jeg har fått oppleve det før det. Jeg føler ofte at mange steder blir ødelagt av alt for mange turister, sånn som Santorini for eksempel. Jeg håper virkelig ikke det skjer med fine Sri Lanka <3 Jeg vil i alle fall anbefale på det sterkeste å reise med Lapoint, og du kan lese mer om surfing og Sri Lanka HER

I dag da jeg våknet opp innså jeg plutselig at vi har visning på leiligheten vår om bare noen timer. Jeg har nesten glemt det litt da jeg er i Sri Lanka, og ikke er så “involvert” som det jeg hadde vært om jeg var hjemme akkurat nå. Skal jeg være helt ærlig med dere så har jeg ikke så mange tanker eller forhåpninger rundt dagen i dag, da jeg tenker mer at det får gå som det går. Vi har jo ikke noe hastverk med å selge leiligheten, så jeg er absolutt ikke noe stresset eller bekymret. Jeg har aldri forstått meg på de som kjøper ny leilighet før de har fått solgt sin gamle, for det hadde stresset meg skikkelig. Da føler jeg at man er mer presset til å selge om dere forstår hva jeg mener? Jeg er i alle fall veldig glad for at vi ikke har det hengende over oss i dag, haha.

Jeg skal uansett ikke tenke så mye på det, for akkurat nå skal jeg bare nyte livet her på Sri Lanka. Denne ferien har vært så etterlengtet, og etter en alt for lang vinter så har kroppen min virkelig lengtet etter litt sol. Jeg kjenner allerede at energien min har begynt å komme tilbake, og humøret er mye bedre. Jeg er bare så takknemlig for å være her, og håper virkelig ikke at disse 14 dagene går skikkelig sakte. Nå skal Elise og jeg dra for å spise lunsj, så vi snakkes senere <3

At dere selger på grunn av økonomi?
Det er jo for det første veldig vanskelig å få lån av banken om økonomien ikke er til stedet, og vi har heller ikke lånt så alt for mye penger. Så nei, det stemmer ikke. Grunnen til at vi selger er ikke noe mer dramatisk enn hva som allerede er sagt i blogginnlegget. Det er virkelig ikke noe juicy gossip, så jeg må dessverre skuffe noen av dere der. Vi selger for at livet har endret seg veldig de siste månedene.

At du skal flytte tilbake til Oslo?
Som jeg har sagt før så skal jeg fortelle dere mer om hva som skjer etterhvert. Jeg har ikke bestemt meg 100% for hva jeg skal gjøre enda, så jeg vil derfor ikke si noe heller.

Du sier du skal reise til USA, men har ikke tenkt å gjøre det?
Jo, det har jeg. Jeg reiser tilbake i April, og kommer til å være der i 3-4 uker. Jeg skal reise en del frem og tilbake dette året for å finne ut om jeg har lyst til å begynne å studere der. Jeg skal bruke tiden min godt, men jeg er ganske sikker på at jeg har lyst til å begynne å studere markedsføring og business.

Morten er ikke med til Sri Lanka for at det er dårlig stemning mellom dere?
Nei, det stemmer ikke. Morten er ikke med hit for at han hadde en 100% jobb da denne turen ble bestemt. Han kunne ikke ta seg fri, så da ble Elise med <3 my partner in crime.

Stemmer det at du ikke godkjenner kommentarer som ikke er positive? 
Nei, det stemmer ikke. Jeg godkjenner så og si alle kommentarene som kommer inn, men det er noen få tilfeller der kommentarene som omhandler andre eller ting jeg ikke ønsker å svare på at de ikke godkjennes.

 

Beklager for en alt for sen oppdatering, men de siste dagene har virkelig gått i ett. Det var jo en veldig lang reise hit, også hadde vi sufetime klokken 06.00 i dag. Selv om det var ganske tøft å stå opp så tidlig da vi kom ganske sent i går, så var det så deilig å virkelig få utnyttet dagen her til det fulleste. Vi har surfet, vært på stranden, lunsjet, dro på Yoga og har tatt SÅ mange bilder (nærmere 400 haha). Jeg har allerede forelsket meg helt vilt i Sri Lanka, og jeg gleder meg så til å oppdatere dere herfra. Jeg lover at jeg snart er tilbake til normale rutiner og at bloggen vil bli oppdatert som vanlig <3

Klokken er nå 21.55 her, og jeg skal få skrevet noen blogginnlegg, svart på mail og få jobbet litt de neste timene. Jeg hater å ha masse hengende over meg, og jeg får så dårlig samvittighet for dere som trykker dere inn her hver eneste dag. Jeg skal derfor få jobbet så mye jeg bare kan før jeg legger meg. Vi snakkes <3

Hver gang før jeg skal ut å reise så får jeg en merkelig følelse i kroppen min, eller jeg får vel mer en dårlig følelse. Jeg forstår ikke hvorfor den kommer da jeg virkelig elsker å reise, men det er nok flyskrekken min som tar kontroll over følelsene. Vi har hittil hatt en veldig fin flyreise da, så jeg skal absolutt ikke klage. Qatar Airways er noe av det beste jeg har reist med, og jeg har alltid vært like fornøyd. Det eneste som har vært kjipt med reisen er at vi har 9 timers mellomlanding i Doha, og flyplass hotellet var fullbooket. Vi fikk derfor sjekket inn på en Lounge, men det er ikke akkurat særlig til soveplasser her. Jeg bestemte meg derfor for å forhåndsskrive litt innlegg, så beklager om det er litt skrivefeil. Jeg er så trøtt nå at jeg ikke får med meg helt hva jeg skriver 😂

Jeg kan i alle fall ikke vente med å komme frem til Sri Lanka, og jeg gleder meg til å oppdatere dere skikkelig fra varmere strøk. Jeg har hørt så mye fint om Sri Lanka, og det skal bli veldig spennende å endelig oppleve noe nytt. Det som er problemet med meg er jo at når jeg først liker et sted så reiser jeg gjerne dit igjen og igjen. Jeg får derfor ikke oppleve så veldig mye nytt, så jeg er veldig klar for noe annet enn LA, 1oak og eggslut 🤪Jeg savner LA kjempemasse, men det skal gøy å få se hva Sri Lanka har å by på.