Jeg burde egentlig vite bedre. Jeg burde ha lært etter noen år at man skal holde seg unna kommentarfeltet. Noen ganger klarer jeg ikke å holde meg unna. Noen ganger må jeg gå inn å lese hva andre mennesker skriver. Nesten hver gang jeg har bestemt meg for å ikke lese angrer jeg like mye hver eneste gang. Følelsen jeg sitter med nå er grunnen til at jeg alltid prøver å holde meg vekk. 

Jeg er stemplet som et terroroffer. Dette er et stempel jeg helt sikkert vil ha for resten av livet. Uansett hvor mye jeg hater å ha det hengende over meg så er det sannheten. En sannhet jeg må akseptere. Jeg jobber hver eneste dag for å få livet mitt tilbake dit det engang var. Av og til lurer jeg på om jeg noen gang vil føle meg normal igjen. Føle meg som den jenta jeg var før 22 juli. 

Alle som har opplevd noe traumatisk vet hvor hardt det er. Men de som ikke har opplevd noe traumatisk tror jeg aldri vil kunne forstå. Jeg kunne heller aldri forstått hvor hardt det er før jeg ble tvunget i situasjonen selv. Jeg forventer heller ikke at hver enkelt skal forstå. Men jeg syntes vi skal være medmennesker å akseptere at ikke alle er like. Terroroffer eller ikke. Det er ikke kun vi som var på Utøya som er redd for raketter. Det kan være barn, eldre, overlevende fra andre verdenskrig, nye borgere, dyr og naboen. 

Det er vel mange som vil vri det til at jeg mener at man ikke skal få feire nyttårsaften. Selvfølgelig skal man det. Jeg tar på meg paljettkolen å feirer et nytt år jeg også, akkurat som deg. Forskjellen er at jeg kanskje har et annet forhold til raketter enn hva du har. Jeg så deg som mente vi overdrev. Du mener at raketter ikke har noe med Utøya å gjøre. Du har kanskje rett. Men du skal huske en ting. Når du sender opp rakettene å beundrer lyset på himmelen så tenker du kanskje ikke over smellene. Men det vil jeg og mange andre gjøre. Jeg kan skjønne at du som kun har sett på film ikke skjønner sammenhengen med raketter og skudd. Men jeg kan fortelle deg en ting, lyden er ganske lik. Lyden du hører på film er så langt i fra hvordan et skudd høres ut i virkeligheten. Det var en grunn til at jeg først trodde det var bomber da de første skuddene ble avfyrt. Selv om jeg vet at det er raketter som lager lyden, så vil det likevel være ubehagelig. Det vil være ubehagelig på grunn av at den lyden minner meg om en veldig vond dag. 

Jeg er lei av at hver eneste gang noe med Utøya blir tatt opp så blir vi beskyldt for å bruke offerrollen. La meg spørre deg om en ting. Tror du virkelig det er en rolle vi vil ha? Tror du noen mennesker uavhengig av Utøya vil være et offer for noe? Tror du det er sånn at vi sitter hjemme å venter på en anlending til å bruke offerollen? Om jeg kunne skulle jeg gjerne blitt kvitt den for alltid. Jeg er lei av at mennesker som har det vanskelig alltid skal bli beskyldt for søke oppmersomhet og sympati når man snakker åpent om problemene sine. Kan man heller ikke støtte de som faktisk tør? De som sier det mange andre tenker. De som bruker stemmen sin på å hjelpe andre i samme situasjon. 

Selv om jeg ikke er like redd raketter som jeg kanskje var for 3 år siden. Da jeg satt inne på et rom å holdt bestevenninnen min i hånden mens vi hadde på vært vårt headsett. Mens resten av festen var ute å skøyt opp raketter å koset seg. Den kvelden fikk vi høre at noen hadde gått rundt å sagt at vi overdrev. Den kvelden jeg bestemte meg for å aldri vise til noen at jeg var redd for raketter. Den kvelden jeg var utrolig lei meg for at noen hadde sånne meninger. 

Kanskje det gjorde meg sterkere. Kanskje det gjorde sånn at jeg klarte å gå ut å se på rakettene i fjor.Selv om jeg syntes det var ubehagelig så turte jeg. Det var et stort skritt i riktig retning for min del. Jeg har bestemt meg for at jeg skal tørre det samme i år. Selv om jeg har bestemt meg for å tørre så er det ikke alle som har kommet dit. Du trenger ikke å ta hensyn for min skyld, for jeg skal klare meg. Men ta hensyn til de som fortsatt er livredd. Det trenger ikke å bare være en som var på Utøya. Det kan være de som har rømt fra krig og terror. Det kan være hunden i gata eller den lille gutten som hopper i fanget til pappa når det begynner å smelle. 

La de som er redd være forberedt på at det kommer. Det er ingen som skal hindre deg i å feire nyttårsaften. Jeg skal selv ut å feire at vi går inn i et nytt år sånn som alle andre. Men la oss ta hensyn til de som trenger det. La oss vise at vi bryr oss om de rundt oss. Du klarer å gjøre noe så enkelt som vente fram til klokken 18.00 med å skyte opp rakettene.

Jeg vil avslutte med å si noe til deg som ikke skjønte hva raketter har med Utøya å gjøre. Jeg vil bare fortelle deg at jeg nå ikke får ikke sove på grunn av at det er storm ute. Jeg ble livredd for storm etter Utøya. Jeg skulle ønske jeg kunne gi deg en forklaring på hva det har med Utøya å gjøre, men jeg har ingen. Storm har absolutt ingenting med Utøya å gjøre. Likevel minner det meg om Utøya. Likevel skremmer stormen meg skikkelig. Det gjorde det ikke før 4 år siden, men det gjør det nå. Jeg er redd mange ting jeg ikke kan forklare, men det er sånn livet mitt har blitt. Jeg vil også at du skal vite at jeg jobber hver dag for at det skal bli bedre. 

Jeg holdt på å starte dette innlegget med å skrive ” god morgen” men ombestemte meg når jeg så på klokken. For min del er det nesten god morgen, for dagen min startet for 2 timer siden. Det som skulle være en liten bytur i går ble en lang bytur. Alle som kjenner meg vet at jeg ikke drikker vin. Ikke på grunn av at jeg ikke liker vin for det gjør jeg virkelig. Men før når jeg drakk vin ble jeg så utrolig dårlig. Når jeg var i London hos broren min tok jeg ET glass vin å lå i sengen nesten hele dagen haha. I går drakk jeg KUN vin å formen er helt på topp.  Jeg vet ikke helt hva jeg skal legge skylden på neste gang jeg er dårlig haha.

Ellers skal jeg prøve å komme meg på trening i dag. Jeg har funnet ut at jeg må trene mest mulig før Januar. Det er alt for mange som har nyttårsforsett om å bli sunn å det går utover plassen på treningssenteret. I fjor stod jeg i kø så lenge på et apparat at jeg ble sur å dro hjem haha. Jeg får bare krysse fingra for at det ikke er like mange i år som i fjor. I fjor var det ubehagelig å trene i hele januar for det var så mye folk. HELDIGVIS roet det seg ned fra Februar å utover. 

Jeg vet ikke hva som skjer med døgnrytmen min i juletider men den er ikke eksisterende. Jeg blir ikke trøtt før i 3-4 tiden på natten å sover helt til 12-1. I dag hadde jeg bestemt meg for å stå opp senest klokken 10. Jeg hadde sikkert 10 alarmer på men likevel våknet jeg ikke før halv 1. Siden jeg forsov meg ganske kraftig ble resten av dagen utrolig stressende. Jeg hadde 5 timer å rekke å trene, shoppe, dusje, ordne meg å få ordnet vippene mine før vi skal ut å spise. I kveld skal vi teste ut en tapas resturant før vi skal ut på byen en liten tur. La dere merke til at jeg skrev en liten tur? Føler av og til at jeg er ung sjel fanget i en gammel kropp for HERREGUD så kjedelig jeg er noen ganger. Jeg syntes det var mye morsommere å feste når jeg var 16 enn hva jeg gjør nå. Snart 21 år å må presse meg selv ut på byen haha. 

Jeg har ventet så lenge på denne dagen. Endelig var posten åpen å jeg fikk dratt å hentet min kjære Iphone♥ Hadde det vært lover mot å eie telefon hadde jeg ikke fått lov til å ha en. Det er utrolig flaut å innrømme men dette er den fjerde telefonen jeg knuser på litt over et år.. Vet ikke helt hva jeg skulle gjort uten forsikring haha. Jeg regner med at jeg er kjent oppe på kontoret til Gjensidige. Hadde ikke sjokkert meg om de hadde gjette konkurranse på hvor lang tid det tok før de får en ny telefon tilsendt av meg haha. MEN denne gangen har jeg bestemt meg for at det ikke skal skje igjen. Skal dra å kjøpe meg skjermbeskytter å deksel så fort jeg har mulighet.  

//annonselenke

Det verste med å reise i jula er alle forsinkelsene som følger med. I alle fall på dager der brøytebilen er mer på rullebanen enn flyene. I dag var en sånn dag å flyet mitt gikk nesten to timer senere enn hva det skulle gjøre. I tillegg skulle flyet mellomlande i Bodø så vi var ikke i Trondheim før 20.30. Skulle egentlig lande 18.30 haha. Jeg føler egentlig ikke at jeg kan klage da jeg så at hun vedsiden meg hadde en reiserute fra Tromsø-Bodø-Trondheim-Ålesund-Bergen. Jeg syntes det er stress å mellomlande i Bodø å hun skal lande 5 ganger før hun endelig er hjemme. Så jeg fant fort ut at jeg skulle slutte å syntes synd på meg selv å heller glede meg til å møte Gabriel på flyplassen. Det var utrolig godt å se han igjen. Føltes nesten som vi hadde vært flere måneder uten hverandre å ikke 10 dager haha. Nå skal vi nyte en god middag å et glass vin før sengen kaller. I morgen skal jeg opp tidlig for å dra på trening, JEG GLEDER MEG!

Jeg var så heldig å ha fått en pakke i posten mens jeg var i Tromsø. Endelig har jeg fått påfyll av verdens beste shampoo og balsam. Etter 3 uker uten skal det bli godt å få pleiet håret igjen. Shampoo og Balsam kan du finne HER

Da er det endelig slutt på speilbilder og selfies. Endelig skal jeg hjem til min kjære som er fotografen bak bloggen. Det er Gabriel som tar alle bildene mine ( av og til Julie). Som jeg har nevnt tidligere er ikke mamma flink til å ta bilder, derfor orker jeg ikke å spørre heller haha. Så de siste 6 dagene har speilet blitt godt brukt. Det skal bli deilig å kunne ha en litt variert blogg igjen. Nå sitter jeg faktisk i sengen å blogger mens jeg prøver å få til å pakke også. Vi må kjøre til flyplassen om en time, så jeg har ikke så alt for god tid. Kjenner jeg gleder meg skikkelig til å se Gabriel igjen. Vi har vært 10 dagaer uten hverandre. For mange er sikkert det kjempe lite, men vi er ikke vandt til å være så lenge borte fra hverandre om gangen. I tillegg bor vi sammen så jeg er jo vandt til å se han hver eneste dag. Selv om det har vært godt å få savne han litt kjenner jeg at jeg gleder meg skikkelig til å se han igjen. 

Er det bare jeg som føler meg 10 kilo tyngre etter gårsdagens julekos? Jeg er ikke den typen som spiser mye mat men jeg spiser utrolig mye godteri. Jeg spiste faktisk bare to måltider i går. Men jeg spiste nok godteri for 5 personer alene haha. Jeg er så alt for glad i godteri, det er nesten irriterende. Skal nok få i meg et par kilo godteri i dag også. Det ble dessverre ingen bilder av meg i julekjolen i går. Familien min har aldri vært noe spesielt glad i å ta bilder, derfor orket ikke jeg heller. Er litt kjedelig å stå alene på julebildene. Jeg har nesten ingen bilder sammen med noen i familien min. Er bare jeg som er den fødte selfiequeen. Om man ser på kameraet mitt er det sikkert 10 bilder av andre å 90 bilder av meg haha. Nå skal jeg snart til besteforeldrene mine å sove der en natt. Jeg gleder meg til å vise dere hvor de bor. De kunne vært med på programmet ” Der ingen skulle tru at nokon kunne bu”. Så dere kan jo prøve å tenke dere hvor jeg skal tilbringe natten haha. 

Jeg regner med at de fleste har sett på tre nøtter til askepott i dag? Jeg ble i alle fall spammet på snap av sikkert 90% av vennene mine. Når det kommer til julen syntes jeg tradisjoner er viktige å jeg elsker å ha mine tradisjoner når det kommer til julaften. Jeg vet at for mange er det å se tre nøtter til askepott et must for å få julestemning eller for å holde tradisjonene. Sånn er det IKKE her, haha. Tre nøtter til askepott har stått på tven i alt for mange år. Jeg er så utrolig lei av å se den filmen, er jeg virkelig den eneste? Jeg prøvde å se på det ifjor men byttet kanal etter 10 minutter. Når man begynner å kunne alle replikkene og scenene er det plutselig ikke like morsomt mer haha. Nå skal jeg snart begynne å pynte meg. Jeg sitter faktisk enda med pysjen på. Jeg ville egentlig bare ønske alle dere en god jul ? håper dere får en fantastisk feiring med deres nærmeste. 

Jeg er så fornøyd med det nye kameraet jeg kjøpte meg for noen uker siden. Jeg har hatt speilreflesk i alle år å syntes det kan være utrolig tungvindt. Jeg er alltid avhengig av at noen tar bilde av meg ellers får jeg det ikke til. Er det noen som får til selfies med et speilrefleks? haha. Selvutløser blir aldri en suksess heller. Jeg har kamerastativ så burde  vel egentlig ha fått det til. Men etter at jeg kjøpte meg et lite søtt kamera er det jo så enkelt å ta bilder. Er sikkert litt kjedelig å bare se selfies av meg i hvert eneste innlegg haha. Mamma er verdens dårligste til å ta bilder så derfor orker jeg ikke å spørre engang. Sorry mamma ? Så med engang jeg kommer hjem igjen blir det litt mer variert. Vet ikke helt hva jeg skulle gjort uten det lille kameraet mitt akkurat nå. 

Hva syntes dere om outfiten min ? Det som er så deilig med å være hjemme hos mamma er at jeg faktisk har tid til å gå kledd akkurat som jeg vil. Det er nesten ingenting som skjer, derfor kan jeg være så stygg jeg bare ønsker. Jeg håper at det noen gang skal bli en trend å gå kledd som dette, det hadde virkelig vært drømmen. Tenk å slippe stresset med å finne ut hva man skal ha på seg på en lørdagskveld. Der du bare kan ta på deg kosebuksa så er du klar haha. Det hadde vel egentlig vært ganske kjedelig, for det er jo utrolig gøy å pynte seg. Så lenge det ikke er jul. For da ligger jeg på sofaen med godteskåla på fanget. 

 

Så utrolig godt det er å komme hjem. Endelig kan jeg slappe helt av. Jeg er sånn type person som elsker å sitte lenge våken om kveldene. Hjemme får jeg aldri gjort det da det er mye som skjer dagen etter. I går tror jeg ikke jeg la meg før nærmere halv 3. Jeg har nesten nettopp stått opp å klokken er halv 12. Det eneste som står på planen min i dag er å trene, så jeg har utrolig mye tid haha. Nå har jeg akkurat spist hjemmelagde rundstykker med NUGATTI ♥ Nugatti har jeg ikke spist på mange år, men når det er ferie har man lov. Har spist nugatti to dager på rad nå haha. Om ikke så alt for lenge skal jeg prøve å komme meg opp av sofaen sånn at jeg kan dra på trening. Jeg syntes det er godt å ha treningen unnagjort tidlig på dagen sånn at jeg kan slappe av resten av dagen. Dette livet kunne jeg virkelig blitt vandt til. 

Jeg vet ikke helt hva det er, men jeg har aldri helt klart å like gulfargen. Jeg har ingen gule plagg i garderoben min, trodde heller ikke jeg kom til å ville ha noen. MEN når vi var i Stockholm gikk jeg forbi denne skjønnheten på H&M. Sennepsgul har heller aldri vært en farge jeg har gått etter, men nå syntes jeg at fargen er kjempe fin. Det her er helt klart en av mine favorittgensere. Hadde aldri trodd at sennepsfargen som man har på pølsa si noen gang ville være noe jeg kom til å gå rundt med haha. Nå sitter jeg i sengen å blogger mens jeg venter på å bli hentet. Jeg skal ut å ta et par glass vin med noen gamle venninner. Jeg har ikke sett dem på mange år så jeg gleder meg utrolig mye. Har vært alt for dårlig til å ta kontakt når jeg først er hjemme så jeg bestemte meg for å skjerpe meg. Selv om jeg lå å sov på sofaen for en halvtime siden så har jeg klart å ordne meg ferdig. Men nå må jeg nesten løpe, skal rekke å lage meg noe mat før jeg drar. Ha en fin kveld alle sammen ♥