JEG VURDERER SLEKTSGRANSKING

Categories Blogg

Jo eldre jeg har blitt, jo mer har jeg hatt lyst til å finne ut hvor jeg faktisk kommer fra. Jeg vet for eksempel svært lite om oldeforeldrene mine, og tenk så mange som er bak de igjen. Jeg fikk jo vite fra mamma at vi har slekt som er amerikanske, noe jeg selvfølgelig hoppet av glede over. Jeg tror de aller fleste har fått med seg nå at jeg elsker å være i USA, så det at jeg er litt amerikansk er jo ganske kult. Det hadde likevel vært gøy å finne ut enda mer, og faktisk gjøre en skikkelig slektsgransking.

Jeg har lenge vurdert å teste ut “Myheritage”, men jeg ville gjerne høre om deres erfaringer før jeg eventuelt bruker penger på det. Er det noen av dere som har testet det ut, og som synes at det funket? Fant dere ut noe spennende som dere ikke visste fra før? Jeg har seriøst så lyst, men samtidig så virker det nesten litt skummelt. Hva om jeg er i slekt med en kjent drapsmann? Eller hva om jeg finner ut at mamma ikke er min mamma? Jeg overdriver selvfølgelig nå i tilfelle noen ikke forsto det, men hva om man finner ut av ting man egentlig ikke har lyst til å vite?

Jeg håper derfor at dere kan dele erfaringene deres med meg, og om dere synes at det var verdt å bruke pengene på eller ikke? Hvilke nettside burde jeg eventuelt bruke? Eneste grunnen til at jeg har tenkt på “Myheritage” er for at jeg har sett det en del på YouTube, men det kan jo godt være at det er andre nettsider som er bedre. Takk på forhånd <3

9 kommentarer

9 thoughts on “JEG VURDERER SLEKTSGRANSKING

  1. Jeg har MyHeritage og i tillegg til å finne ut «hvor» jeg er fra fikk jeg vite hvilke sykdommer jeg har anlegg for – så liker den veldig godt. Eneste negative er at man må ha mnd abo eller betale mer for å få full tilgang til slektstre osv.

  2. MyHeritage virker ikke bra, den finner folk med samme etternavn ig forteller deg at de er i slekt med deg, du bør heller lese kirkebøker osv

  3. Jeg har tatt en test fra myheritage. Synes det er veldig spennende å få vite hvor du er fra, i tillegg til at du får vite hvem du deler DNA med. En venninne fant en tante hun ikke visste hun hadde, veldig spennende ! Som nevnt, og noe jeg synes er negativt med myheritage, er at man nå må betale for å ha tilgang til slektstre, noe man ikke måtte da jeg først tok testen. Men kan man betale for det så synes jeg det er verdt det (:

  4. Jeg fikk vite masse spennende om mitt genetiske opphav. Jeg var feks ikke så mye skandinavisk som jeg trodde. Den delen med genetiske sykdommer har ikke jeg, og det trenger jeg ikke heller.
    Men om du har slekt i USA, så er det nok ikke amerikanerne i din familie som bosatte seg i Norge. Det var nok dine norske slektninger som reiste til USA. Derav er ikke du amerikansk, dessverre 😊 med mindre du har indianer i deg

  5. Man skal jo være veldig kildekritisk. Man får gjerne ulikt resultat basert på hvilke programmer man bruker. Myheritage fungerer vel på en slik måte at de matcher ditt tre «opp mot andre» for å finne fellesnevnere. Men da må man jo også tenke på at hvem som helst kan legge inn informasjon. Hadde med andre ord ikke ønsket å brukt tid på det.

    Derimot ville jeg enten fått noen til å gjøre det for meg (for det tar veldig mye tid. Jeg har holdt på med det i cirka 5 år og har enda masse igjen å ta av). Dersom du ønsker å gjøre det selv finner det mange dokumenter på nettet som er scannet inn, men du burde kanskje begynne med kirkebøkene. Mange av de er på nett. Ellers kan du melde deg inn i «Slektshjørnet» hvor flere slektsforskere er veldig behjelpelige

  6. Er så heldig at mamma hadde dilla en periode, og fant helt utrolig mange! Vi snakker hundrevis. På gamlemåten. Kirkebøker, folketellinger.. Når hun satt fast tok hun litt av pappa sin slekt også.
    Fant ut at jeg er bittelitt finsk, eller kvensk. Og masse andre små artige greier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *