Hjelp flyktninger ut i jobb

Categories Samfunn


Har dere hørt om Mojob ? Det er en app der hvem som helst kan registere jobber, enten du er privatperson eller bedrift. Det er alltid små jobber man kan tilby, som å vaske en bil, fikse noe som er ødelagt eller jobbe på et arragement.Dette er for å hjelpe flytkningene som kommer til Norge ut i jobb, og gjøre det lettere for dem å møte nye mennesker å sosialisere seg. I går var jeg på ” Give a job ” på Clarion hotell her i Trondheim. Det er mojob som står bak arragementet, og dette arragementet var en konkrekt handling i forhold til flyktningkrisen. Planen bak arragementet var å sette fokus på flyktningenes kompetanse og erfaring og koble dem til arbeidslivet.


Når jeg fikk spørsmål om å stille opp på arragementet takket jeg selvfølgelig ja, da dette er noe jeg engasjerer meg for. Alt jeg kan si er at jeg hadde en strålende kveld i går, det var utrolig hyggelig. Det var en time der vi skulle mingle litt å bli kjent, jeg kunne sikkert vært litt mer aktiv på denne delen. Men tro det eller ei, uansett hvor utadvendt jeg kan være syntes jeg store arragementer kan være litt skummelt haha. Men når vi skulle sette oss å spise middag og høre på alle innslagene satt vi på bord med noen syriske flyktninger. De begynte med engang å snakke til oss, og var utrolig utadvendt. De hadde bare vært i Norge i 1-2 år, og snakket allerede kjempe godt norsk. Han ene hadde vært på norskkurs for han ville lære seg språket bedre, i tillegg til at han gikk på skole, i tillegg til at han jobbet hver eneste kveld. Så hadde vi en annen en som studerte til å bli lege, og han var sikkert på min alder. Etter samtalen tenkte jeg ” dette må jeg skrive på bloggen”, for det er utrolig viktig å få fram at det er så mye positivt også. Som jeg har sagt før så syntes jeg media er litt for gode til å dra fram det negative hele tiden, om de som ikke er fornøyde, de som ikke orker, de som ikke vil. Men nesten ALDRI ser man de som faktisk vil, de som orker å de som er fornøyde. Vi er heldige som får så mange ressurssterke mennesker hit!

 

 

7 kommentarer

7 thoughts on “Hjelp flyktninger ut i jobb

  1. Ja vi er jammen heldige. Det er interessant at så mange norske kvinner gjør hva som helst for å få flere flykninger inn i Norge. Og jeg synes det er interessant at 98% av alle som kommer hit, er menn i alderen 15-40. Så når dere kvinner ser en stor gjeng flyktninger så ser dere menn i alderen 15-40 og dere blir så fornøyde. Det er litt anderledes for norske menn, jeg vet ikke om dere er klar over det?

    Vi norske menn ser en stor gjeng problemer som vi nå må leve med. Som vi må håndtere og dele samfunn med. Vi ser at det plutselig er 250.000 flere menn i Norge enn kvinner. Så vi er ikke like fornøyde, vi blir ikke glade. Vi er faktisk jævlig misfornøyde. Jeg blir ikke glad eller våt i trusa når jeg ser 250.000 menn i krigsfør alder marsjere inn i Norge sammen med 5 kvinner. Jeg blir veldig, veldig forbannet.
    Så det hadde vært kjempefint om dere kvinner skjerpet dere noe jævlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *