LET’S TALK ABOUT SEX // SLIK FÅR JEG ORGASME

Categories Samfunn

Her om dagen kom jeg over en video der jeg skulle få vite hvilke type menn som gir best orgasme. Dette MÅ være noe helt sykt, men som vanlig ender man opp med å bli skuffet over ting man ser og leser på nett. Mange av dere sitter sikkert med samme følelse etter å ha vært på en blogg? hehe. I alle fall, jeg fikk ikke svar på hvilke type menn som gir best orgasme, annet enn at de måtte ha samme humor å være sjarmerende. Jeg har møtt gutter som har hatt samme humor som meg å vært sjarmerende, men har gjort alt annet enn å gi meg en orgasme. Jeg vil heller si det motsatte, ødelagt klitorisen min med sine brå håndbevegelser (om det er lov til å si) 

Mitt spørsmål er: Finnes det egentlig en type menn som kan gi bra orgasme? Jeg tror helt klart NEI, med mindre han er drit flink. For på lik linje med gutter så er jo vi jenter forskjellige, og det må derfor være vanskelig å vite nøyaktig hva som gjør at en jente for orgasme. Av erfaringer vet jeg at gutter er forskjellige, og det samme gjelder jo jenter. Det er jo nesten umulig å vite hva den andre partneren liker om man ikke snakker sammen. Det er jo selvfølgelig veldig kleint å begynne å diskutere dette på første date, men etterhvert burde man vel kanskje være litt mer åpen for hverandre?

Jeg fikk ikke orgasme før jeg var 18 år gammel, noe som stresset meg veldig. Jeg hadde hørt fra de rundt meg at det var enkelt å få orgasme, og gutter fikk jo dette på bare noen minutter. Hvorfor er det så vanskelig for meg da? Etterhvert som jeg ble eldre og tryggere på meg selv, forsto jeg hvorfor det hadde vært så vanskelig for meg å få en orgasme. Nr 1. Jeg hadde ikke utforsket meg selv i det hele tatt, så jeg visste ikke hva jeg likte og ikke likte. Nr 2. Jeg turte ikke å snakke om det, for å få råd og hjelp.

Det var ikke før jeg var 19 år gammel at jeg turte å snakke med venninnene mine om orgasme. Jeg vet ikke om det bare er meg, men jeg føler generelt sex og mange av temaene som følger med er så tabubelagt? Jeg forstår at ikke alle ønsker å dele noe så privat, og det er akkurat derfor jeg ønsket å skrive dette innlegget. Slik at jeg kan være en venninne for dere som ikke ønsker å ta opp dette teamet. Spør du meg, er det ingenting å skamme seg over 🙂 Men jeg har jo vært der selv, så jeg forstår dere selvfølgelig. 

Utforsk deg selv. Som jeg snakket om over her, så er det veldig viktig å bli kjent med egen kropp. Det er utrolig vanskelig for partneren din å vite hvordan han skal tilfredsstille deg om ikke du selv vet hva du liker. Jeg tror også det er veldig viktig å bli kjent med egen kropp for å kanskje føle seg tryggere. Du vet hva du liker og ikke liker, og det kan kanskje derfor bidra til at det er lettere å si ifra om noe er ubehagelig eller ikke greit?

Utstyr fra kondomeriet. Som jeg nevnte over her så var det ikke før jeg var 19 år gammel at orgasme ble et av teamene våre på vors. Jeg fikk anbefalt å kjøpe en orgasmekrem til min store skrekk. Jeg var livredd for å gå inn på kondomeriet, og jeg synes det var utrolig flaut å skulle kjøpe en orgasmekrem. Tidligere har jeg følt at de som går på kondomeriet har alvorlige problemer med sexlivet sitt, men det er jo virkelig bare tull. Det å handle på kondomeriet er helt normalt, og burde absolutt ikke føles som en skam. Jeg skal ærlig innrømme at det ikke er særlig kult å gå på kondomeriet nå, men det er jo for at jeg blir tatt snikbilder av. “Heihei, her ser dere hvilken vibrator Sofie kjøpte idag”. UANSETT, det var ikke før jeg kjøpte min første orgasmekrem jeg oppdaget hvor mye noe så lite og “ubetydelig” kan hjelpe. Sliter du med å få orgasme, kan dette være redningen din. 

Vibrator. Nå kommer vi inn på noe jeg synes var kjempeflaut igjen. Jeg har venninner som er litt mer åpne og utforsker litt mer enn meg selv, og det er kanskje de som har lært meg alt jeg kan i dag. Høres ikke det litt rart ut? Jeg kan love deg at hadde det ikke vært for de, så hadde jeg ikke utforsket noe av de tingene jeg har gjort. Noe jeg er kjempeglad for, for nå føler jeg meg endelig trygg på hva jeg liker og ikke liker. Jeg ble i alle fall anbefalt å kjøpe en vibrator, og igjen skammet jeg meg for å tråkke inn døren på kondomeriet. Etter mye om og men fikk jeg kjøpt meg en vibrator, og for min del har den hjulpet veldig. Den har hjulpet så mye at jeg har kjøpt meg flere, og gjett hva? Det er hverken skummelt eller flaut å gå innom kondomeriet mer 🙂 

Fortell han hva du liker. Skal du involvere en partner, vil jeg absolutt ha fortalt han hva du liker. Jeg er ikke personen som bretter ut om dette til et menneske jeg ikke føler meg trygg på, så jeg forstår om du ikke er så åpen du heller. Men om det går litt tid ville jeg absolutt hjulpet han litt på veien med å faktisk vise og fortelle hva som tilfredsstiller deg. Det er nok ikke lett å være en gutt heller, og jeg tror dette vil gjøre dere begge tryggere. Jeg har i alle fall bare hatt gode opplevelser med åpenhet 🙂

Vær med en du er trygg på. Jeg har kun fått orgasme når jeg har vært med gutter jeg virkelig har vært trygg på. Mye av grunnen er det jeg forteller over her, og at sexen kanskje ikke alltid er like bra i starten. Jeg vet det finnes mennesker der ute som har helt andre opplevelser enn meg. Personlig synes jeg aldri at første gang man har sex med noen er spesielt bra, og det er ikke noe jeg kunne fått orgasme av. For meg hjelper det veldig når jeg faktisk er trygg på personen. Det blir mye mer intimt og personlig, noe som gjør hele opplevelsen mer opphissende. Men så skal det sies at jeg har aldri vært spesielt fan av fyllesex og one night stand, det blir jo AALDRI bra?

40 kommentarer

40 thoughts on “LET’S TALK ABOUT SEX // SLIK FÅR JEG ORGASME

 1. Hei! Synes det er bra du tar opp temaet, men vi jenter kan få to forskjellige orgasmer, den via klitoris og den vaginale. Det er jo ofte den vaginale de fleste sliter med å få. Så lurer egentlig mer på hvilken det er du snakker om og hvilke tips som gjelder til hva, evt om alle tipsene gjelder begge?

 2. Hvorfor i alle dager retusjerer dere de puppebildene på snap som dere la ut på bloggen, er det kun for å få lesere eller? Budskapet deres er så innmari motstridende!

 3. For et bra og annerledes innlegg Sofie 😀 Elsker slike ‘girl-talk’ innlegg! <3
  Kan du fortelle hvordan orgasmekrem fungerer? Skal den liksom smøres på klitorisen eller hva? Og har den duft?
  Jeg har som regel ikke slitt med orgasme, men tror at alle av og til kan ha en dag der det bare ikke går, da kan det kanskje være greit med en slik krem? Takk for gode tips ihvertfall 🙂

 4. Hvaaaa faen. Likte deg på PH men du har blitt en grusom blogger og en person jeg tror mange ikke ser opp til lengere. Drar bloggen din i en helt jævlig retning, du kan få mange lesere og en kjent blogg uten å skrive om sex, orgasme og showe off puppene. Vær deg selv og blogg om interessante ting. Skjønner ikke at du ikke blir flau.

 5. Jeg synes det er bra at du faktisk tørr det er folk som får svar på det de lurer på av og lese på bloggen din elsker deg

 6. Håper du skjønner at de som skriver at du er ekkel pga dette,
  må da være under 16 år ivertfall, dette er ikke flaut og snakke om! Jeg trur også du hjelper veldig mange me slike innlegg som er usikre på seg selv<3 ignorer hate, du e herlig

 7. Spennende lesning.. selv fikk jeg orgasme når jeg var så liten at jeg ikke skjønte hva det var! Det eneste jeg visste var at det var noe fryktelig digg jeg kunne gjøre med kroppen min i hemmelighet. Det er sykt flaut å nevne, men jeg bare gned meg mot sofaen og oppnådde syke orgasmer. Da var jeg ikke gammel altså! Husker jeg skammet meg veldig over dette, og prøvde å la være, men jeg greide ikke. Jeg trodde det var unormalt og rart. Nå som jeg er eldre vet jeg jo at dette er ting alle gjør og at det er sunt for helsa, så skammen har selvfølgelig forsvunnet. Jeg er veldig åpen om slike ting blant venner og ser på det som helt naturlig å snakke om. Det at jeg føler meg trygg gjør det også mye lettere å ha sex med en gutt.

 8. Altså, Sofie, dette blir både riktig og galt! Hvis ei jente mellom 10-14 utforsker seg selv, så høres det ut som om man må være myndig for å kunne gjøre dette. Det er jo feil!! Om du er 5 eller 15 så har ikke det noen betydning! Kjenner du kroppen din så vil det gi deg bedre opplevelser, og det er ALDRI feil! Det at DU ikke visste bedre når du var 18, skal ikke gå utover dine yngre lesere! Så til deg som leser dette: Gjør akkurat hva du vil når du koser med deg selv. Det er ingen andre som har noe med det! Og du skal ikke dra på Kondomeriet når du er 14 og kjøpe orgsamekrem, for om du i det heletatt får kjøpt det, så har du allerede “tapt kampen” om å lære å kjenne din egen kropp!! Det Sofie har helt rett i, er at ons, eller surr og rør i fylla, ikke kommer til å gi deg orgasme! (I så fall er du heldig!) Her skal du få en hemmelighet: Skal du ha sex med en gutt i tenårene, så vet han like lite om hva han driver med, som deg. Det eneste han har sett er porno, og der holder guttene i 30 minutter, og jenta får orgasme etter 2 minutter. Det er faktisk OMVENDT! Når det begynner å bli godt for oss, har gutten allerede fått orgasme.. Her har Sofie rett igjen, snakk med parteneren din, om du har kjæreste! Det er ALLTID mye bedre om du forteller han eller hun skal gjøre, enn at de skal gjette.
  Til dere jenter i starten av tenårene: Har du lyst til å utforske, så gjør det. Har du ikke lyst, så lar du være! Det er ingen konkurranse, og det er ikke noe press! Det er DIN kropp, og du bestemmer over den!! Og når det gjelder Kondomeriet, så drar du dit når du er 18 år gammel, og er sikker på hva du vil, og hva du har lyst på. Er du ikke 18, så finnes det sikkert 100 ting hjemme som kan fungere som erstatning frem til du er gammel nok til å kjøpe ting på Kondomeriet.
  Du skal bo i den kroppen hele livet, og dersom kroppen din kan gjøre deg glad på en måte, så er det jo dumt å gå glipp av det??
  Hilsen ei jente som fant ut av ting ganske tidlig:)

 9. Veldig bra at du tar opp dette. Selv er jeg 21 år, hatt kjæreste i 4 år, og har aldri fått orgasme under sex. Godt å høre det er flere som “sliter” med det samme! Må forresten prøve den orgasmekremen, og håper den funker!

 10. Vært sammen med typen min i litt over 7 år nå, og vi er dønn ærlige med hverandre og forteller hverandre ALT! Jeg hadde ikke sex før heg var trygg på meg selv og personen, for jeg har hørt at det er mange som angrer etterpå. Og det ville jeg hindre i at skulle skje. Så han er den første jeg har hatt sex med og jeg er den første han har hatt sex med, og vi har lært å kjenne kroppene til hverandre for hva vi liker å ikke liker. Og barn har vi fått og 😊 var 14 når jeg ble sammen med han og han var 15, nå er jeg 21. Og han snart 23! Og ingen av oss har vært utro heller fordi vi har ett åpent og ærlig forhold! Sexen blir bedre og bedre for vi utforsker med hverandre og prøver nye ting heletiden😊

 11. Flott at du skriver om dette! Er 19 år og ebda ikke fått orgasme via sex enda, og det litt rart med tanke på at jeg har vært i to lange forhold! Så synes det er bra det finnes noen som vil skrive utifra smikt synspunkt:) Lurte på hva en orgasmekrem er og hvordan det funker? Aldri hørt om ups

 12. Hei… jeg sliter veldig med kroppen min.. jeg er 15 år og litt overvektig.. jeg har veldig lyst til og ha sex med en gutt men jeg tør ikke pga kroppen min fordi jeg er kjemperedd for hva han kommer til og syntes om den siden jeg har litt hengepupper og føler selv at jeg har ekkel og illeluktende vagina…. noen tips? Jeg tør ikke og gå inn på konfomeriet siden jeg er så ung men hva skal jeg gjøre? Assa jeg har sendt nudes flere ganger og da sier de at jeg har fine pupper men jeg føler jeg bare er ekkel og feit… assa kroppen min ødelegger selvtilliten min og eneste grunnen ril at jeg sender nudes er fordi jeg elsker den oppmerksomheten jeg får fordi det styrker faktiskt selvtilliten min.. dette er helt seriøst og jeg håper noen kan hjelpe meg… du er den første jeg har sagt det til.. hilsen redd jente 15 år..

 13. Hei! Syns det er veldig fint at du tar opp viktige temaer som dette! Jeg har et annet tema jeg gjerne kunne tenkt meg at du skriver noe om, og det er kjønnslepper! Kjønnslepper kommer i veldig varierende størrelse (tenker hovedsakelig om de indre). Syns det kunne vært interessant å høre en bloggers syn på dette, i forhold til hva som er normalt og om det er OK å operere osv. Håper på svar! Digger deg <3

 14. Jente 15, du burde ikke ha hastverk med å ha sex, du er bare 15 år gammel. Ta først og fremst en tur til en lege og be henne undersøke deg om du synes du er illeluktende i underlivet. Sikkert litt ubehagelig å si dette til legen men jeg kan love deg at hun har hørt det hundre ganger før og det kommer til å gå fint. Så får du hvertfall sjekket om alt er som det skal. Og det at du føler deg feit osv, det er det dessverre mange som føler, uansett hvor fin kropp de har. Jeg vet at mange gutter liker jenter med litt former heller enn syltynne jenter. Men vær så snill vær forsiktig med å sende nudes. Ta ihvertfall ikke med ansiktet ditt om du gjør det.

 15. Syns det er vanskelig nok med orgasmer men nå forvente gutta at jenter ska sprute ut ting
  Det gjøre det ikke akkurat lettere å bli mer avslappa når man aldri har opplevd det

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *