TING JEG IKKE AKSEPTERER I ET FORHOLD

Categories Blogg

Den siste tiden har jeg hørt mye på podcaster om forhold og hva andre aksepterer og ikke aksepterer i et forhold. Jeg synes det er så utrolig fascinerende å høre hvor forskjellig man kan være, for jeg kan for eksempel ikke forstår meg på de som blir sur for at kjæresten har likt et bilde på Instagram eller de som nekter kjæresten å reise på ferie. Jeg synes at man tar sosiale medier for seriøst om man begynner å krangle over en like på Instagram, men det er jo bare meg og mine følelser. Jeg sitter jo ikke på noe fasit om hva som er rett og galt, men jeg tenkte det kunne være moro med et innlegg om hva jeg ikke hadde akseptert i et forhold.

– Som jeg har snakket om før så tror jeg bare det er sunt å få litt oppmerksomhet fra det motsatte kjønn, MEN jeg hadde absolutt ikke likt om vedkommende hadde fått typ nummeret til jenta han hadde hatt en uskyldig flørt med på byen. Det er å gå langt over streken, og det gjør flørten plutselig ikke så uskyldig lengre. Enig, eller uenig?

– Etter å ha vært gjennom det tidligere så vet jeg med meg selv nå at jeg aldri hadde tilgitt utroskap. Jeg hadde nok mest sannsynlig sett annerledes på det om jeg var gift og hadde barn, men nå som jeg er såpass ung og ikke har noe forpliktelser så hadde jeg ikke orket å ta den fighten om det hadde skjedd nå. Jeg har prøvd å tilgi noen etter utroskap før, og det gjorde meg bare så ekstremt sjalu (naturlig nok). Som dere vet så er jeg jo egentlig ikke det, og jeg taklet ikke særlig godt den “nye”  siden av meg. Enig, eller uenig?

– En like på Instagram er en ting, men jeg synes det går for langt når vedkommende begynner å skrive til jenter de ikke kjenner. Dette gjelder da DM, Snapchat, melding og Facebook. Jeg har selv hatt gutter som har reagert på mine stories med hjertefjes og flammer, og når jeg har konfrontert de med at de har kjæreste, så har de bare vært sånn “dette er jo uskyldig”. Jeg synes ikke det er særlig uskyldig, og er noe jeg ville ha reagert skikkelig på. Enig, eller uenig? 

– Er det en ting jeg ALDRI hadde godtatt så er det at motparten skulle bestemt over meg. Det er helt greit å snakke åpent om hva liker og ikke liker, men når det blir en regel så er det plutselig ikke greit mer. Jeg hadde for eksempel aldri godtatt å bli nektet å reise på jentetur, dratt ut på byen, vært med venninner, fått kommentarer på hvordan jeg sminket meg eller kledde meg. Som sagt så er det helt greit å komme med innspill, for eksempel om jeg hadde tenkt å dra ut en kveld, og Morten heller ønsket at jeg skulle være hjemme for at han virkelig trengte meg der. Saken blir derimot veldig annerledes om han bare skulle nekte meg å dra ut, for at han ikke ville at jeg skal være på byen. Enig, eller uenig? 

29 kommentarer

29 thoughts on “TING JEG IKKE AKSEPTERER I ET FORHOLD

 1. Syns ikke det e greit å ha uskyldig flørt på byen evt. Det skal gå ann at dem tar en prat, men når det går over til flørt synes æ dt går over en strek! Men det e artig å se kor forskjellig man e på sånne ting. Hadde ikke likt å ligge hjemme å vite typen tar en uskyldig flørt.

 2. Ahhhh jeg er så enig i den siste der. Er i et forhold der han har tatt styringen mesteparten av forholdet… Jeg har akspetere for mye!!! Han har blitt irritert hvis jeg sa jeg skulle dra hjem til foreldrene mine. Har nekta meg å dra uten han på byen. Har ikke vært så positiv til at jeg skal være med venninner uten han. Men vet du hva, nå har jeg satt ned foten og det føles så godt. Btw Flere slike innlegg👍🏻

 3. Vi mennesker er ikke ment for å være monogame, og for både meg og typen er det greit å ha en uskyldig flørt, og vi aksepterer rett og slett at følelsen av «bekreftelse» hos det motsatte kjønn er en god følelse. Så lenge man stopper der! Vi begge er veldig åpne og lojale, så vi gjør stort sett det vi har lyst til så lenge det ikke er noe fysisk (eller utveksling av nummer feks). Vi tror det er med på å forhindre at utroskap kan skje, ettersom vi har en så åpen dialog og er ganske chille mtp hva som er greit/ikke greit.

  Så tror absolutt at forhold som deres, der uskyldig flørtig er greit, er sunnere enn de fleste forhold hvor sjalusi og regler styrer hvordan man kan oppføre seg!

  1. Så enig med deg det du skriver! Selv om man har kjæreste så er det ikke slik at man aldri synes at andre er pene og søker en viss bekreftelse.Det handler ikke om at man ikke får nok av det hjemme eller ikke er interessert i den man er sammen med mer, men mer om at vi mennesker bare er sånn 🙂 tror jeg da!

 4. Jeg tar det alltid som et kompliment hvis noen prøver seg på typen min (så lenge de ikke vet at han er opptatt). Men jeg hadde ikke godtatt en uskyldig flørt på byen. Hvis typen er på byen, og ei jente kommer bort å flørter, så pleier han jo å fortelle at han er opptatt. Å prate vennlig sammen er helt i orden, men gjensidig flørting syns jeg personlig absolutt ikke er greit. Men man har lov til å være forskjellige <3

 5. første: om man ikke er ute etter nummer føler jeg det ikke ér flørt men bare hyggelig og sosial samtale med eventuelle smil. altså ok.

  andre: utroskap er aldri ok. det er min største kvalme og synes mennesker som gjør slikt mot noen er nærmest forkastelig hehe.. meeen etter snart 13 år forhold skulle man ikke sett bort i fra at jeg hadde forblitt med mannen selvom.

  tredje: alt kommer ann på intensjon. en like er bare en like, betyr nada. samtaler og kommentarer er greit så langt det ikke går over i flørting. jeg hadde ikke reagert om min mann ga deg hjertelike, kan være han synes noe du sa eller noe du skrev var fint også feks.

  fjerde: man kan ikke bestemme over noen, men komme med sine meninger. helt enig. enkelte ting må man kanskje snakke om på starten av ett forhold, tilfelle man har ulik oppfatning av hva ett forhold innebærer. noen er mono og andre poly feks. kjekt å ha avklart haha.

 6. Såå enig i alle punkter! Syns også det er greit med en liten flørt på byen (selv om det skal sies at jeg er litt uenig med en kommentar over her om at mennesker ikke er ment å være monogame, vi har jo faktisk vært det i 5-10 000 år og evolusjonen har til og med endret kroppene våres på grunn av monogami) <3 Men ja, forskjell på en koselig prat og å utveksle nummer!

  1. Jeg må si meg uenig med at vi har vært monogame i 10 000år. Så mye som rundt 85% av alle kulturer er faktisk polygame i dag, og det virker som at mennesker velger parstrategi ut ifra situasjon, ikke evolusjon. Veldig spennende det du sier med at kroppene våre har endret seg, hva mener du med det?? Jeg vil bare diskutere, ikke krangle <3

   En kul artikkel diskuterer dette med monogami/polygami: https://forskning.no/kjonn-og-samfunn-spor-en-forsker/spor-en-forsker-er-monogami-unaturlig/355797

 7. Når det gjelder utroskap er jeg enig med deg.Jeg har tilgitt det tidligere,men dama fortsatte bare å være utro. Jeg ler av det ofte idag,men var ikke noe gøy den gangen.

 8. Hva tenker du om det hvis typen for eksempel hadde fulgt flere “random” jenter han egentlig ikke kjenner, bare fordi de er pene? Ikke direkte kjendiser, men jenter som er “populære” på Instagram da.. Synes du det er greit? ..

  1. Ja det synes jeg. Morten gjør jo det den dag i dag, og har gjort det så lenge jeg har kjent han. Jeg følger jo selv andre gutter jeg ikke kjenner på Instagram, og det betyr jo på en måte ingenting 🙂

   1. Forstår ikke helt hva poenget med å gjøre det er? Tenker jo at ja selvfølelig så er det helt naturlig at man syns andre er attraktive, men det er jo en ting å tenke det og en annen ting å liksom vise det overfor kjæresten sin via likes og følge andre randomme jenter/gutter på insta hvis det gir mening? For meg så ser jeg bare ikke helt poenget i det.. Men finnes jo som sagt ingen fasit svar!

 9. Jeg er stort sett enig, men jeg er ikke for en uskyldig flørt på byen… Samtaler med folk er greit, men ikke med en flørtende tone. Sånn er jeg da, hehe! Klem, fine! <3

 10. «Et forhold er ikke et eierskap»🙌🏻🙌🏻
  Føler kardemommeloven passer godt i forhold, ingen skal hindre partner i å leve det livet en vil eller ta de valg en ønsker innenfor rimelighetens grenser(typ utroskap er utenfor)

 11. – Enig.
  – Enig.
  – Uenig.
  – Enig.

  Håper alt står bra til med deg, Sofie ❤️ Du virker hvertfall som du stråler om dagen, til tross for korona 🙂

 12. Veldig enig med deg i alt.
  Har sjøl vært gjennom utroskap og ikke minst et kontrollerende forhold. Jeg gikk på fhs og han jobbet, og han aksepterte ikke at jeg ville se på fotball sammen med bestekompisen min fordi jeg heller måtte skype med han.
  Idag har jeg en fantastisk kjæreste. Er også veldig morsomt at vi har vært på fest sammen bare 2 ganger. Så hver eneste gang jeg er ute blir jeg alltid lagt ann på, og han har fått noen jenter etter seg han også. Han ringer/sender mld hver gang det skjer noe slikt på fest. Han er nusselig🥺

 13. Er så enig med det du skriver!
  Har du tips på hvordan komme seg ut av et kontrollerende forhold hvor man fortsatt er veldig glad i den andre? Vi har vært sammen i 4+år men han har blitt mer og mer kontrollerende til det punktet at jeg sliter med å holde det ut.. vil prøve å unngå å såre han for mye da jeg fortsatt er glad i han..
  Har ingen andre å snakke med om forholdet jeg er i nå pga at vi har bare felles venner.

  1. Akkurat nå høres det ut som at du sårer deg selv med å være sammen med han, og som det ble skrevet over her er et forhold ikke et eierskap. Det vil alltid være vanskelig å bryte ut av et, men det vil alltid bli bedre etterhvert ❤️ Masse lykke til uansett hva du velger å gjøre!

 14. Er i et forhold der det er “kulturkræsj”. I hans land/kultur er dem veldig at hvis dem forteller jenta at dem skal slette sosiale medier så skal jenta slette det, ikke vise for mye hud (bryst området og lår), ikke drikke, MEN vi har blitt enige og lagd kompromisser og møttes på midten. Kommunikasjon og lojalitet er nøkkelen til et sunt og sterkt forhold.
  Er enig i alt sammen du skriver 😁 Og for å være ærlig, dette forholdet jeg er i nå er det beste, selvom alt er helt nytt med alt dette 🥰

 15. Hva tenker du om porno? Hadde du syntes det var greit dersom kjæresten din hadde sett på det?

  Har snakket med så mange om nettopp dette, og blir overrasket over hvor mange som ser på det som en type utroskap.

  1. Jeg personlig bryr meg ikke, og har aldri vært noe jeg har følt for å ta opp. Hva personen gjør når han er alene er ikke noe jeg legger meg opp i, og tror at det vil skje uansett om man setter regler for det eller ikke. Det er jo bare min personlige mening, og alle er jo forskjellige og ser forskjellig på det 🥰

 16. Hadde ikke godtatt en flørt ute på byen og egt ikke det å snakke med ukjente heller? Dette er fordi jeg ikke kan se behovet for å gjøre det, og er også noe jeg aldri hadde gjort selv så kanskje det ligger litt i det. Nå er jeg hvertfall i et forhold med en fyr som er helt enig i det, så det funker for oss!

 17. Hei! Jeg syntes det er så spennende med innlegg som dette, som vi lesere og kan være med å diskutere. Jeg har tenkt endel på dette tilbake l mine tidligere forhold, og jeg har følt det ulikt i de forholdene jeg har vært i. Jeg har vært helt fra åpen og trygg på at kjæresten min både kan snakke og henge med andre jenter feks, til å føle porno som en trussel og følt sjalusi rundt dette. Hva tror du \ dere er grunnen til dette?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *