Svar på spørsmål om bikini fitness

Categories Blogg

Jeg må bare starte innlegget med at jeg er utrolig sjokka over hvor mange som har sett og lest innlegget jeg skrev her om dagen. Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at det kom til å bli så interessant for andre å lese om det. Grunnen til at jeg skrev innlegget var mer for min egen del, for å få letta på tanker ikke mange visste om. Jeg hadde aldri trodd at det skulle være så interessant for andre å lese. Over 1000 visninger og 93 delinger, var for meg utrolig morsomt. Så tusen takk til alle som tok seg tid til å lese det. 

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne skrive et innlegg der jeg utdypet min diett og trening mot Bikini fitness litt mer, og det skal jeg selvfølgelig gjøre. Jeg tok med spørsmålene som kom med, og skal prøve å svare så godt jeg bare kan.

Hva spiser du og hvor mye?
 Jeg spiser havregryn til frokost, kylling til lunsj, middag og etter trening, og shake og nøtter til kvelds. Jeg har et måltid med kylling og litt ris, ellers er det bare kylling og salat som står på menyen. Så tar jeg også shake 3 ganger om dagen. Jeg har også et lite måltid etter trening der jeg skal spise 3 riskaker, en banan og shake. 
Hvor mye jeg spiser kommer jeg ikke til å legge ut på bloggen eller noen andre steder. Det jeg kan si er at jeg spiser veldig lite mat. Jeg har 6 måltider om dagen, men det er ikke mye kalorier jeg får i meg. Det er bare sunn og ren mat jeg spiser, og da kan du spise ganske “mye” av det uten at kaloriene skyter opp. Inntaket mitt er delt inn i mye protein, lite karbohydrater, litt fett og lite kalorier. Hvorfor jeg ikke velger å fortelle nøyaktig kaloriinntak er for at det jeg driver med er en ekstremsport, og ingen “vanlige” mennesker som trener for å ha en sunn og fin kropp skal spise så lite. Det er aldri noe jeg ville anbefalt iallfall, og jeg kommer aldri til å spise så her lite igjen med mindre jeg er på en konkurransediett som nå.

Hva trener du og hvor mye?
Jeg trener styrke og cardio. Jeg har satt opp 5 styrkeøkter i uken, da har jeg en stor muskler hver dag + en litt mindre en. Så på disse 5 dagene får jeg trent alle musklene mine. Jeg er storfornøyd med styrkeprogrammet mitt, da jeg har merket utrolig forskjell på kort tid. I tillegg trener jeg aldri mer enn 45-60 minutter, og jeg er dobbelt så sliten nå som den tiden jeg trente mellom 60 til 120 minutter. Jeg pleier som oftest å legge til en til økt i uka, gjerne på søndager da jeg trener litt ben og litt rygg. Grunnen til dette er vel for at jeg er verdens mest stressa person, og vil prestere best mulig. Hadde så absolutt ikke trengt den siste styrkeøkta men det er jo bare sånn jeg er da. Jeg har 14 cardioøkter i  uka. Halvtime før frokost og halvtime etter trening, hver eneste dag. Dette er utrolig mye, og ikke normalt visst dere tror det. Dette hadde jeg ALDRI gjort frivillig. Når jeg er ferdig med dette kommer jeg til å ha max 3 cardioøkter i uka, noe mer enn det ser ikke jeg på som nødvendig. 

Hva syntes du om Bikini fitness?
Hm, dette var et litt vanskelig spørsmål egentlig. Det er jo ingen hemmelighet at Bikini fitness er en ekstrem sport, og langt ifra en sunn sport. Før jeg bestemte meg for å prøve ut dette så følte jeg selv at jeg hadde lest meg godt nok opp på det, og innhentet nok kunnskap. Det fant jeg fort ut at det hadde jeg så absolutt ikke gjort. Alt jeg tenkte var ” hvor vanskelig kan det være å gå på en diett, og trene?” Jeg har alltid likt å spist sunn mat, og trent mye så jeg trodde så absolutt ikke trodd det kom til å være noe tøft. Men det er så mye mer enn bare det, og jeg tror nesten man bare må prøve det selv for å skjønne det. Du skal gå på kaloriunderskudd i en lengre periode, noe som for mange (ikke for alle) kan være utrolig tøft. For meg ble dette utrolig tøft. På slutten av min første diett, som varte i 10 uker var jeg helt ødelagt. Jeg var en annen person, jeg var helt utslitt og følte ikke at jeg klarte å mestre de enkleste ting i hverdagen. Alt jeg ville var å bare sove. Jeg hadde ikke lyst på mat, jeg hadde ikke lyst på trening, og jeg hadde så absolutt ikke lyst på jobb eller skole. Det var en kamp hver morgen å komme seg opp av sengen, og jeg så alt annet enn lyst på livet. Etter disse 10 ukene fikk jeg endelig litt mer mat for å kunne bygge litt muskler, og da kom energien sakte men sikkert tilbake. Men det var fortsatt dette å ha det så utrolig strengt som plaget meg så mye, for jeg kunne jo fortsatt aldri gjøre noe, og jeg levde jo etter en plan. Nå er jeg tilbake på lite kalorier igjen, og etter 6 måneder så blir man lei, enkelt og greit. så jo, jeg syntes dette er en ekstremsport som man må tenke seg godt gjennom før man velger å prøve det ut. Jeg vet det er mange som har gitt opp, og jeg skjønner alle disse utrolig godt. Jeg har vært nede i kjelleren et par ganger før da jeg har følt at dette må jeg slutte med nå. Men så må dere også vite at der mange som virkelig har elsket dette, og virkelig brenner for å gjøre det. Å det er sånn det burde være visst man først skal stille. Jeg har vært der jeg også, men mista litt gnisten i det siste. Så det er veldig forskjellig fra person til person. 

Føler du kropppress ?
Så absolutt. Som jeg nevnte i tidligere innlegg så har det med kropp aldri vært noe jeg har brydd meg noe særlig om, men etter jeg begynte med bikini fitness så kom det sakte men sikkert. Jeg har bestemt meg for å være helt ærlig her på bloggen, så jeg skal innrømme at kropppresset er stort. Ser jeg at noen andre har likt et bilde på instagram av en jente som også skal stille i bikini fintess som ser så mye bedre ut enn meg, føler jeg på det. Jeg føler stadig dette presset om at andre er bedre enn meg, og jeg har utrolig lett for å sammenligne meg med andre. Men det jeg har fortalt meg selv mange ganger, er at alle jenter som har tydelige muskler har  lite fett, så enkelt er det. Når jeg kommer ned på x-antall lite fett så kommer mine muskler også frem, og man ser automatisk mye mer trent ut. Alle som trener har jo muskler, men det er fett som ligger over det. Jeg vet at det sikkert er mange som tenker at jeg er med på å skape kropppress, og jeg kan skjønne hvorfor folk tenker sånt. Det kan godt være en sannhet bak det også. Selvfølgelig kan jeg skjønne at er tynn kropp med muskler kan gjøre at andre føler seg uvel. Men det som er viktig å huske er at sånn som bikini fitness jentene ser ut på scenen, det er ikke en helårsform. Iallfall for svært få. Det er ikke sunt å gå med så lite fett på kroppen som du har når du er i konkurranseform. Så det er det som er så viktig å huske når dere ser bilder av disse jentene, det er ikke sånn de ser ut til vanlig. Det er en scenekropp, ikke en helårskropp. Jeg ville aldri gått rundt sånn året rundt heller. Jeg syntes det ser mye bedre ut med litt fett på kroppen. 

Spiser du bare etter en plan?
Jeg har en matplan jeg følger, så ja jeg spiser jo etter en plan. Jeg har en dag i uka der jeg kan spise et valgfritt måltid, så dette er jo en dag jeg gleder meg til hver eneste uke. Det har vært uker og dager jeg ikke har fulgt planen, dager jeg har sprukket å spist alt annet enn planen min. Men ja, jeg spiser jo etter en plan. Treneren  min har satt opp hvor mye kalorier, fett, karbohydrater og proteiner jeg skal spise, så har han satt opp hva jeg skal spise. 

Føler du at du har endret deg som person? 
Haha ja, så absolutt. Jeg er jo ikke meg selv lengre, jeg er egentlig bare ei sur grinte kjerring. Neida, dette var jo å ta litt i. Men som jeg har nevnt tidligere, jeg føler virkelig at jeg har mistet en del av meg til fitnessen. Jeg føler selv at jeg har blitt mye mer negativt, jeg har så lett på å se negativt på ting. Jeg har også plutselig begynt å ta meg lett nær av ting. Jeg har aldri vært en person som har tatt meg nær av ting, men lite mat og mye trening har virkelig tært på. Jeg kan også bli lett sur, og dette er gjerne for ingenting. Men dette er jo selvfølgelig ikke noe jeg viser til andre, men mine nærmeste.  Så de har måtte tålt litt de siste 6 månedene, så takk for at dere holder ut. For meg har dette vært en tung overgang. For jeg har aldri vært særlig negativ, og jeg er iallfall ikke mye sur. Så det å plutselig få noe kasta over seg som man ikke kan kontrollere eller gjøre noe med, har vært tungt. Så ja, jeg GLEDER meg til å være ferdig å komme tilbake til meg selv igjen. Men igjen så setter jeg ting litt på spissen, for jeg ikke sur 24/7 eller negativt. Men jeg har begynt å tåle mindre enn før, men dette er helt normalt. Vet jeg ikke er alene med dette. 

Føler du at du lever som du gjorde før, og er det noe du savner?
Nei det gjør jeg ikke, men det sier seg jo egentlig selv. Når man velger en sånn her livsstil så er det andre ting man må velge bort. Jeg er jo aldri ute å spiser lengre, for jeg kan jo ikke gjøre det. Jeg er nesten aldri på kino, jeg kan ikke drikke alkohol ( men dette er ikke et stort behov uansett) men det er jo kjedelig å sitte edru mens alle andre drikker og koser seg. Det er vanskelig å reise bort, jeg kan selvfølgelig reise bort, men jeg må ta med meg dietten og treningen uansett hvor jeg drar, så derfor har jeg valgt å ikke reise så mye. For det er mye som må planlegges, og når jeg først skal bruke penger på en ferie så skal jeg kose meg. Det er mye planlegging bak dette, og derfor har det blitt sånn at jeg er mest hjemme eller drar å besøker venner en liten tur. Jeg har ikke sovet over hos en venninne siden jeg startet med dette nesten, fordi jeg syntes det er så utrolig stress å måtte pakke med meg hele kjøkkenet mitt for å dra å overnatte hos noen, og da blir jeg heller hjemme. Selvfølgelig er det hva man gjør det til selv, men jeg er rett og slett for lat til å orke å planlegge og pakke så mye for noe så lite. Åh ja, det er utrolig mange ting jeg savner. Jeg savner det å ha muligheten til å bare dra på en roadtrip, eller det å dra på besøk til noen å kunne ta imot middagen de har laget, det å være med venner eller kjæreste ut å spise. Jeg savner rett og slett bare det å ha muligheten, og føle seg fri til å gjøre akkurat det man vil. Så ja, jeg gleder meg til dette blir hverdagen min igjen. 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *