Kjære mamma

Categories Personlig

Kjære mamma, takk for at du er den du er. Du er mitt aller største forbilde, og jeg er så stolt over å ha deg som mor. Du er en person man sjeldent møter, for du har så mye. Du har den største omsorgen jeg noen gang har møtt, for alt og alle. Du bryr deg om alle rundt deg, og prøver alltid å gjøre det beste for alle. Du setter alltid deg selv sist, og lar alle andre gå foran deg. Kjære mamma, tenk visst alle hadde vært som deg

Kjære mamma, du var bare 19år når du fødte ditt første barn, du må ha vært så redd. Lite visste du om at du skulle få to til, og at du måtte oppdra 3 barn helt alene. Det er vel ingen hemmelighet at det er en krevende jobb, og at det koster utrolig mye penger. Jeg husker hvor mye du jobbet, hvor mye du måtte ofre for at vi skulle ha mat på bordet. Jeg skjønte det ikke da, men jeg skjønner det nå. Jeg husker en gang du skulle dra på jobb, og jeg løp gråtende etter deg. Det må ha vært så tungt å ikke føle at man har nok tid med barna sine, men likevel må man jobbe for å få penger. Men en ting du skal vite mamma, er at selv om vi ikke har vært rike å kunne fått alt det vi ønsket, så hadde jeg nok. Jeg hadde klær, jeg hadde leker, jeg hadde tak over hodet, jeg hadde mat, og ikke minst jeg hadde kjærlighet.

Kjære mamma, takk for at du lærte meg realiteten når det kommer til voksenlivet. Takk for at du lærte meg at man må jobbe for det man ønsker, og at livet ikke alltid er en dans på roser. Takk for at du viste meg at man må jobbe hardt for å oppnå det man ønsker, og at ingenting kommer gratis. Vi vokste kanskje ikke opp med masse penger, men vi lærte oss viktigheten med penger. 

Kjære mamma, takk for at du holdt ut når det stormet mest. Det kan ikke ha vært lett å ha to døtre som plutselig ble uten pappaen sin, for å så oppleve terror på Utøya. Jeg vet du hadde det tungt du også, for det kan ikke ha vært lett å sitte hjemme helt hjelpesløs å vente på om jeg ville overleve eller ikke. Jeg kan ikke tenke meg hvor traumatisk det må ha vært, at livet til noe av det kjæreste du har lå i noen andre sine hender. Selv om du var en av de heldige, så vet jeg at det var tungt for deg. Det kan heller ikke ha vært lett å fått hjem en 16 åring, som nettopp hadde fått hele livet sitt snudd på hodet. Jeg husker for en jævlig periode det var, og jeg husker hvor mye jeg krevde av deg. Kjære mamma, takk for at du holdt ut. 

Kjære mamma, jeg vet du ikke alltid har hatt det lett. Du har ikke alltid blitt behandlet så bra som det du har fortjent, men du har likevel alltid tatt ting med et smil. Du har fått mye ufortjent, mye jeg skulle ønske jeg kunne ta vekk. En sånn person som deg fortjener kun det beste, men det er dessverre ikke alltid sånn det er. 

Kjære mamma, jeg håper en dag at jeg kan stille like mye opp for deg som det du har gjort for meg. Du skal vite at jeg elsker deg over alt på jord, og at du er den viktigste personen i livet mitt. Kjære mamma, jeg hadde aldri klart meg uten deg. 

37 kommentarer

37 thoughts on “Kjære mamma

  1. Å, dette var så vakkert og rørende skrevet, skjønne deg <3 Du får så tydelig frem hvor inderlig du mener dette og det skinner så godt gjennom <3 SÅ ufattelig glad for at du overlevde og ikke minst for din mor også - kan ikke tenke meg noe grusommere for et menneske enn å miste barnet sitt:O Og din mamma høres så fin ut på måten du presenterer henne på:) Min skjønne mamma var også kun 19 da hun fikk meg og både hun og pappa har vært knallgode foreldre for meg <3

  2. Dette var rørende for en mamma å lese ❤ er så stolt av deg Sofie mi , og så glad for at jeg har deg som datter❤jeg har Vært så heldig å fått deg I gave to ganger og vi har vel begge fått lært hva som er viktig i livet , selv om vi hadde ønsket at lærdommen ikke kom på en så grusom måte. Du er sterk og flott Sofie, med et stort hjerte ❤

  3. Kjære Sofie. For et sterkt og nydelig innlegg!! Tusen takk at du delte det❤️❤️❤️Og det er faktisk det som er den ordentlige rikdommen- å ha en mor som elsker å ser deg, og som står på for at du skal ha det best mulig. ( Enda man ikke alltid så det, da man var liten)
    Jeg mistet pappan min selv når jeg var 13, og mamma var alene med meg og min søster. Enda det har vært vondt og sårt å ikke ha en pappa fysisk tilstede, har det båndet til mamma vært helt unikt og sterkt! Jeg har alltid kalt meg, min søster og mamma “De tre musketerer”. For slike bånd blir ofte litt sterkere og vakrere, når man vokser opp med bare en foreldre.
    Jeg heier på deg, Sofie! ❤️✌️❤️Ta vare på deg selv!! Og aldri glem at historien din og arrene , skal ingen ta fra deg, for det er din aller største styrke💪💪💪 En stor klem og kjærlighet fra meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *