Ville du ønsket dette for ditt dyr?

Categories Dyrevern

Jeg skal være så ærlig å si at det har tatt meg mange år før jeg begynte å engasjere meg både politisk, i samfunnet og i verden. Jeg begynte vel ikke å engasjere meg før jeg var 19 år, og jeg har satt meg inn i veldig mye det siste året. Jeg henger jo sikkert 10 år etter alle andre, haha. MEN det er aldri for sent til å engasjere seg, og gjøre en forandring. Dere som leser bloggen min daglig har kanskje lagt merke til at jeg har mye sterke meninger, og deler veldig ofte meningene mine her. 


I alle disse årene har jeg “lest” om dyretesting. Jeg har sett at mange videoer har blitt delt på sosiale medier, men jeg har aldri sett på dem. Jeg klarer IKKE å se videoer der dyr eller mennesker blir mishandlet, jeg takler det ikke. Jeg så engang en video da jeg var 9-10 år, om hvordan de slaktet dyr i Kina. Den gikk så inn på meg at jeg husker den enda detaljert idag, og den gjør like vondt hver gang den dukker opp. Jeg har alltid vært flink til å delt innlegg videre,og skrevet e-posten min på kampanjer for å stoppe dette. Men det har vært alt jeg har gjort. Jeg har aldri gått inn å lest skikkelig, og virkelig satt meg inn i det. Jeg har ikke engasjert meg nok rett og slett, men det skal jeg nå. Som sikkert veldig mange vet så er det nå forbudt med dyretesting i EU, men likevel så testes det i andre deler av verden. I land som foreksempel USA og Japan så er det fortsatt lov til dyretesting i kosmetikkindustrien.  Det å teste sminke på dyr er helt UNØDVENDIG, og det er ikke noe vi mennesker MÅ ha for å overleve. Det er helt greit å sminke seg, det er ikke det jeg sier. Men det handler om å velge de riktige produktene. Du kan finne JA og NEI lister HER. Disse listene hjalp meg utrolig mye, og nå vet jeg helt 100% hva jeg skal bruke å hva jeg ikke skal bruke. 


Når jeg så gjennom nei listen fant jeg mange merker jeg har brukt før, noe som stakk i hjertet. Men som jeg sa istad, det er aldri for sent å engasjere seg å jeg vil ALDRI kjøpe noen av disse merkene igjen. Selv om det ikke er lov til å dyreteste i Norge så importeres det sminke fra utlandet som er testet på dyr, så det hjelper dessverre ikke så mye. Når jeg leste på hvordan testene utføres brant det enda mer å stå opp for de som ikke kan stå opp for seg selv! Den ene testen som utføres er giftighetstest, det er mange typer giftighetstester, og en av dem går ut på å undersøke giftigheten av en dose substans på hele kroppen til dyrene. Dyrene får normalt ikke smertestillende under testen, og de blir tvunget til å puste eller inhalere stoffet. Bivirkningen av dette kan være vekttap, overflødig spyttproduksjon, skade på indre organger, krampe anfall, blødning fra øynene, nese eller anus, koma og i noen tilfeller dør de. Du kan lese mer om testene som utføres HER. Er det virkelig sånn vi vil ha det? At uskyldige dyr skal lide for vår skjønnet? Det vil ikke jeg. Det er på tide at vi bryr oss mer, og at vi står opp for de som ikke kan stå opp for seg selv. Ville du ønsket dette for din firbente venn? 


Bilder og stoff er hentet fra www.google.no og www.dyrevern.no

Er det forresten noe som vet om Michael Kors tester på dyr? Jeg finner de både på ja og nei liste. 

  

22 kommentarer

22 thoughts on “Ville du ønsket dette for ditt dyr?

  1. Jeg bruker ikke noe som er dyretestet, og det har jeg ikke gjort på flere år =) Nå bruker jeg bare produkter fra forever living og er storfornøyd med det =)

  2. Industien er forferdelig mot alle dyr som blir innblandet! Det burde være en lov mot dette. Mine meninger når det kommer til dyr er veldig sterke og dette er bare forferdelig, blir trist på dyrene sine vegner :/

  3. Fysj a meg! Dette var utrolig skremmende og ekkelt, visste de testet på dyr. Men visste ikke konsekvensene… Blir så sint og lei meg! 🙁

  4. Det er så forferdelig, grusomt! Er så mye jeg kunne sagt om dette, men klarer ikke, når det skjer så mye ille i verden. Usmakelig!
    Ha en ellers fin torsdag, Sofie <3

  5. Er man interessert i dyrevern (noe alle bør være) så bør man ikke spise kjøtt og generelt animalske produkter. Det er en versting når det kommer til utnyttelse, torturering og drap av dyr..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *