VI ALLE SKAL DØ EN DAG, UANSETT

Categories Paradise Hotel

Helt siden jeg var 16 år gammel har jeg vært skikkelig redd for å fly. Det er ikke selveste flyturen jeg er redd for, for jeg vet det som oftest går bra. Det er det å ikke ha kontroll, og tanken på at det kan skje. Det er døden som skremmer livet ut av meg. Etter å få opplevd dødsangsten for noen år siden, er jeg livredd for å kjenne på den igjen. Aldri før har jeg tenkt på døden, men det er vel kanskje ikke så normalt i en alder av 16 år. I går da vi tok flyet fra Bodø til Oslo kjente jeg på denne angsten igjen, den tar meg hver eneste gang jeg flyr. Nesten hver eneste gang i alle fall. 

I går tok jeg meg likevel i det, for hvorfor skal jeg bruke tid og energi på å stresse over noe jeg ikke kan kontrollere? Hadde det skjedd noe i går kunne jeg ikke gjort noe med det uansett, så hvorfor ikke nyte utsikten i stedenfor? Hvorfor ikke le og prate som pilotene som kjører flyet gjør? De er ikke redde, så hvorfor skal jeg være redd? Det å fly er egentlig ganske kult, og jeg kjenner meg heldig som faktisk har råd til å gjøre det. Det er ikke en selvfølge for alle, dette med reising. 

Jeg skjønner jeg enda har mye jeg må jobbe med, og det er noe jeg vet selv også. Det vil likevel ta tid, for jeg er ikke den som åpner meg fort. Med mindre jeg skriver på en blogg med flere tusen lesere. Det er nesten så ironisk at jeg må le, for jeg forstår meg ikke på meg selv. Akkurat det jeg skriver nå, og følelsene jeg satt med på flyet i går har jeg ikke delt med noen. Jeg har latet som ingenting. Så kommer jeg hjem, setter meg ned og deler dette med dere.

Jeg vet ikke helt hva jeg vil med dette innlegget. Kanskje det er det at jeg innså at jeg mest sannsynlig trenger noen å snakke med. En dag langt frem i tid. Eller det at livet er for kort til å stresse og være redd for ting vi uansett ikke kan gjøre noe med. Jeg vil heller bruke energien min på å nyte livet. Sånn som denne dagen. Solen skinner i Oslo og jeg kan gjøre akkurat hva jeg vil. Jeg vil leve her og nå, og ikke bekymre meg over hva som kan skje. Jeg av alle burde vel vite akkurat dette å nyte hver eneste dag og ikke ta noe som helst forgitt. Det er bare vanskelig noen ganger, når man kjemper mot angsten man later som ikke eksiterer. 

11 kommentarer

11 thoughts on “VI ALLE SKAL DØ EN DAG, UANSETT

  1. Heihei! Hvilken str har du i den gule genseren fra Bik Bok? (Sweat med svart skrift på ryggen) Du er rå! Klem

  2. Synes det er bra at du er åpen om flyskrekk, for du er ikke alene. Jeg opplever den samme frykten for at noe skal skje som jeg ikk kan kontrollere. Hvis du med tiden finner ut noe som hjelper deg håper jeg du skriver om det, for jeg skulle så gjerne ønske jeg kunne sette meg på et fly og nyte flyturen.
    Ha en fin dag!

  3. Jeg forstår godt det du skriver om, for jeg var også i utøya den dagen du storma inn på det lille rommet med rød badedrakt, tror ikke du husker, men jeg gjemte meg under sengen i hvertfall, jeg har hatt det hardt også, men det beste tipset jeg kan gi er å NYTE LIVET!, lev som om imorgen ikke sikkert kommer, ikke stress med livet, det er sommerferie, du kan sove hvor mye du orker, ALT SKAL GÅ BRA SOFIE! bare pust inn og ut og begynn å tell alle de tingene du er glad for at du har, tro meg når du begynner med sånt så kommer ALT til å gå helt fantastisk:) du er en sterk jente det vet jeg bare:)

  4. sant alle skal dø en dag, vær døden nær som baby,men gikk bra heldigvis.
    flott innlegg <3

  5. Det er ikke unormalt. Jeg har lenge hatt den angsten. Helt siden jeg var 14 år gammel har jeg vært redd for at jeg eller noen jeg er glad i skal dø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *