TIL DEG SOM VOLDTAR

Categories Samfunn

Jeg kommer aldri til å forstå meg på mennesker som deg, det eneste jeg vet er at du er syk. Veldig syk. Det jeg også vet er at du har behov for å kjenne på makt. Den makten du får når du tar fra et annet menneske sin kontroll. Den viktigste kontrollen av de alle, kontrollen over sin egen kropp. Helt ærlig, hvordan tror du det føles? Hvordan tror du det føles å miste all kontroll over egen kropp, der et annet menneske bestemmer over deg og dine rettigheter? Det er vondt å si, men du bryr deg nok ikke. Ellers ville du vel aldri gjort det?

Men har du noen gang tenkt på om dette var din mor? eller din søster? Hadde du ønsket dette for de? For disse du frarøver kontrollen, er for noen en søster, en venninne, et barn og en mor. De kan også være en bror, venn og far. Helt ærlig, hvorfor vil du ligge med noen som absolutt ikke vil ligge med deg? Hva er det som får deg til å ville ødelegge et annet menneskes liv på grunn av dine syke behov? Vet du egentlig hva du gjør? Vet du kan skadene du gjør mest sannsynlig vil være der for alltid? Vet du at mennesker tar sitt eget liv på grunn av mennesker som deg?

Hva om du hadde vært offeret? Hva om noen hadde gjort dette mot deg? Jeg har hørt rykter at sånne som deg får gjennomgå i fengsel, kanskje du får kjenne på de samme følelsene etterhvert. Eller kanskje du slipper unna? Vi bor tross alt i Norge, verdens beste land. Verdens beste land der det å anmelde en voldtekt dessverre kan være vanskelig. Det er en hard kamp å ta, og du vet at ikke alle klarer denne kampen. Er det derfor du gjør det? Eller var det kanskje du som tok kampen? Kampen med å overbevise offeret over at dette var noe hun ville. Hun kunne jo bare sagt nei? Det er hennes skyld, ikke din. 

Så kjære deg som har blitt voldtatt. Du må ALDRI tro at det er din feil. Uansett hva du har gjort, uansett hvor full du var, uansett hvor lyst du hadde først så er det er lov til å endre mening. Hadde du ikke lyst til å ha sex med dette mennesket så er det ikke din feil. Et nei er et nei, uansett hvordan du uttrykker deg. Uansett om du sier nei, prøver å dytte vedkommende vekk, viser misnøye, eller rett og slett gir uttrykk for at dette er noe du ikke vil. Et NEI er et NEI. 

Du må aldri på noen måte tro at det er din feil. Det er lett å tenke at du kunne gjort mer når hendelsen inntraff, men hva faen gjør du egentlig når du blir utsatt for noe så vondt og brutalt? Noen klarer å skrike, dytte og kjempe i mot, mens andre klarer ikke. Det er ingen fasit på hvordan man skal reagere. Så uansett reaksjon, det er ikke DIN feil. Du er offeret, ikke synderen. Vær så snill å tro meg når jeg sier det. Det er ikke DIN feil. Vær så snill å aldri skam deg eller tenk at der er flaut, for det er ikke du som har gjort noe galt. Det finnes ALDRI en unnskyldning for å voldta et annet menneske. ALDRI. Uansett bekledning, promille eller interesse så er det aldri offeret sin skyld. Det er ikke sånn at man automatisk takker ja til å ligge med noen for at man har vist interesse, det er også lov å endre mening. Sex skal være frivillig

Så kjære deg som opplever voldtekt. Vær så snill å snakk med noen om det, uansett hvor vanskelig det måtte være. Du skal ikke måtte gå gjennom dette alene. Snakk med foreldrene dine, søsken, venninne, rådgiver på skolen, helsesøster, hjelpetelefon eller noen andre du måtte stole på. Bare vær så snill å lov meg, og deg selv at du ikke går gjennom dette alene. Du har flere rundt deg enn du tror, og føler du deg helt alene ta kontakt.

Til deg som voldtar, du skal faen ikke slippe unna med det. Det skal aldri være lett å voldta noen. Vi skal snakke ihjel dette teamet, slik at de du utsetter for overgrep skal forstå at det ikke er deres feil men din. Du skal ikke få ødelegge mennesker på denne måten. 

Inntreffer dette deg kan du lese mer om hva du skal gjøre og hvem du skal kontakte HER og HER

15 kommentarer

15 thoughts on “TIL DEG SOM VOLDTAR

  1. Tusen takk, Sofie. Takk for at du deler dette. Jeg har selv opplevd seksuelt overgrep, og du setter ord på hva jeg har slitt med å si og mene. For det er grusomt. Man føler seg så liten, så brukt og lite verdifull. Jeg sliter nå med å stole på mennesker, også i fylla. Til og med å ha sex med kjæresten vekker det minnet jeg har fra den kvelden, og det sliter på forholdet. Det er vanskelig å snakke om. Spesielt den første gangen man forteller det til noen. En grunn til at jeg bare har fortalt én person om det. Det er et så viktig tema, som blir altfor lite snakket om. Takk igjen, for at du støtter oss altfor mange jenter og gutter som går eller har gått igjennom dette. Elsker innleggene dine.

  2. Jeg elsker sånne folk som deg Sofie. Sånne som tørr å bruke plattformen sin til å snakke om og ta tak I viktige temaer som dette. Jeg er helt enig I alt du skriver. Jeg har en venninne som har blitt utsatt for overgrep en rekke ganger, og jeg blir utrolig sint og ikke minst trist av at denne mannen ikke har fått noen som helst form for konsekvenser for det han har gjort. Denne gjerningsmannen var en som denne jenta stolte på. En i hennes egen Familie! Jeg ber hver dag for at hun skal få mot til å fortelle flere om det som har skjedd. I hvertfall foreldrene hennes. For sannheten er at denne mannen er I familien hennes, så jeg hater å måtte stå på utsiden å se på mens gjerningsmannen fortsatt er I livet hennes. Men hadde hun funnet mot nok til å si ifra så kunne hun I hvertfall fått fjernet han fra livet sitt.
    Men takk igjen for et utrolig flott og rørende innlegg Sofie! Vi trenger flere bloggere som deg❤❤❤

  3. Jeg får frysninger i hele meg, du er så flink til og å snakke for deg å få orda på rett tid, jeg setter veldig stor pris på det fantastiske du gjør får personer som sliter med denne saken! Dessverre så skjer dette alt for ofte, så e utroligt bra av deg å ta opp dette tema,blir bare mer og mer normalt.. Tusentakk for du legger så mye jobb og tid med problemer som personer kan slite med! Forsett med det gode arbeidet du gjør! Låver deg, jeg har full respekt for deg! Forsett sånn!

  4. Jeg har blitt voldtatt tidligere av en fremmed, har aldri gått innpå meg .. de fleste blir jo nedbrutt som bare det virker det som.

  5. jeg ble dopet ned engang å voldtatt som 14 åring.. altid trodd at dette var min feil fordi jeg ikke var ansvarlig nok til å ikke ta imot drikke fra fremmede.. 🙁 motte til voldteksmottaket å gjennomgå masse ubehagelige ting 🙁

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *