DET JEG HAR GJORT FOR Å FÅ DET BEDRE

Categories Blogg

Jeg vet jeg har snakket og mast mye rundt selvutvikling, og kanskje spesielt min egen. Grunnen til det er rett og slett for at jeg selv har fått erfare hvor ekstremt viktig det er å sette av tid til seg selv, og gjøre endringer i livet som gjør at vi får det bedre med oss selv. Vi er veldig flink til å pleie alle andre forhold rundt oss, men hvor mange setter egentlig tid til å prioritere tid og ressurser til forholdet man skal utvikle med seg selv? Jeg vet ikke med dere, men jeg har aldri satt av tid til egen helse. Jeg har vært for opptatt med å se på serier på Netflix, være ute å feste, reise, være med venner, trene, jobbe and you name it. Jeg har aldri i løpet av en dag satt meg så mye som tre minuttet til å reflektere over egen mentale helse, og hva som egentlig gjør meg bra.

Helt siden pappa døde i 2009 har jeg alltid hatt det litt kjipt. Det ble enda kjipere da terroren på Utøya skjedde, og etter det så har alltid en del av meg hatt det kjipt. Jeg har slitt mye med angst (selv om det ikke er lov til å si siden jeg er en blogger), jeg har vært mye sint, jeg har vært mye lei meg og jeg har ikke helt klart å finne meningen med livet. Jeg har alltid søkt kortvarig lykke som å for eksempel reise bort fra problemene mine. Varme, nye mennesker, nye opplevelser, utesteder og strender har gitt meg lykke, men så fort jeg kom hjem igjen så gikk jeg tilbake til å ha det litt kjipt. Det er mange år siden jeg har kjent på virkelig lykke, for at jeg har vært for opptatt med å legge tiden min på de tingene som har gitt meg kortvarig lykke. Jeg har ikke vært interessert i å ta tak i de tingene som har vært vanskelig for meg, for jeg har tenkt at det er for omfattende. Jeg har tenkt at livet bare er sånn, det bare er litt kjipt. Alltid.

Jeg føler meg alltid litt dritt når jeg sier dette, men for min egen del så var 2020 det beste som kunne skje meg. Jeg kunne ikke stikke av mer når ting ble vanskelig, og jeg måtte faktisk for første gang i livet mitt jobbe meg gjennom det som har plaget meg. Jeg begynte å reflektere over hvor jeg var i livet akkurat nå, og hvor jeg ønsket å være i fremtiden. Jeg fant fort ut at jeg ikke ønsket å gå gjennom livet å bare være sånn halvveis lykkelig, spesielt ikke når jeg har alle muligheter i verden til å velge å faktisk ha det bra. Jeg satt meg derfor ned å skrev en liste over hvor jeg ønsket å være. Hvordan ville jeg egentlig ha det? Hvordan ville jeg utvikle meg med tanke på jobb? Hvilke mål og drømmer har jeg, som jeg aldri har turt å gjennomføre? Hva måtte jeg gjøre for å klare å gjennomføre alt jeg ønsket?

Etter at jeg hadde funnet ut hvor jeg ville være, så tok jeg valg deretter. Jeg ble singel, vi solgte huset i Trondheim, vi solgte bilen og jeg kvittet meg med absolutt alt. Jeg eier ikke så mye som et glass lengre, og det er den mest befriende følelsen i hele verden. Jeg vet hva jeg ønsker å oppleve de neste årene, så jeg bestemte meg for å ta valg deretter. Jeg må ærlig innrømme at jeg var skikkelig negativ til å skulle flytte til Tromsø uten å ha en dato der jeg skulle reise til utlandet, men det å flytte hit viste seg å være et av de beste valgene jeg kunne ta for meg selv. Jeg har aldri hatt så mye tid til å reflektere og utvikle meg som det jeg har hatt de siste 6 månedene, og jeg kunne aldri vært foruten. Jeg har aldri hatt det så bra som det jeg har det akkurat nå, og jeg er bare så forbanna takknemlig for at jeg tok meg tid til å investere i meg selv. Jeg tenkte uansett at jeg skulle dele noen av de tingene som har hjulpet meg til å få det bedre ❤️

1. Gode rutiner når det kommer til søvn har vært ekstremt viktig for meg. Jeg prøver så godt jeg kan å legge meg 22.00 hver eneste dag (ikke alltid i helger) også står jeg opp klokken 07.00. For bare et lite år siden så hadde jeg ingen rutiner når det kom til søvn, og jeg merker stor forskjell på energinivået og hvordan jeg føler meg. Jeg legger meg alltid et sted mellom 22-23.oo, også står jeg opp klokken 07.00 mandag-lørdag.

2. Trening har seriøst vært en lifesaver dette året, og det har hjulpet så mye på hvordan jeg har hatt det inni meg. Jeg trener så og si hver eneste dag, selv om jeg ikke drar på treningssenteret hver dag. Jeg går turer, gjør yoga, trener styrketrening og cardio. Jeg er flink til å variere, og gjør kun de tingene som jeg synes er morsomt 💕 Trening skal være gøy, så jeg anbefaler å finne ut hva du liker. Du trenger ikke å tvinge deg på treningssenteret dag inn og dag ut om du virkelig hater det, for da gir det deg jo kun en kjip følelse. Kanskje du liker hjemmetrening? Gåturer? Løpeturer i skog og mark? Yoga?

3. Jeg har lest mye bøker, og satt av tid til å koble helt av sosiale medier og alt som skjer rundt meg. De to bøkene som kanskje har hjulpet meg aller mest er “The Secret” og “Munken som solgte ferrarien sin“. Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg endret tankegangen min over natten etter å ha lest disse bøkene, og jeg ville nok mest sannsynlig ikke vært her i dag om jeg ikke hadde lest dem. Jeg anbefaler uansett til å sette av tid til å lese bøker eller høre på Podcaster som faktisk lærer deg noe, og som kan hjelpe deg til å utvikle deg.

4. Jeg starter hver eneste dag med å takke for alt jeg har i livet mitt. Dette er en fin måte å minne seg selv på hvor heldig man faktisk er, for store deler av de tingene vi har i livet vårt tar vi forgitt. Jeg takker for jobben min, for at Celine er frisk, for at jeg er lykkelig, for at jeg har friheten til å gjøre akkurat det jeg vil, for at jeg har verdens beste venner, for familien min og listen bare fortsetter. Det å starte dagen med å være takknemlig gjør resten av dagen så mye bedre!

5. Jeg hører på musikk som gjør meg glad, og har en “feel good” liste på Spotify som du finner HER. Hver morgen når jeg står på badet så hører jeg på denne for å komme i godt humør. Jeg hører også på den på vei til trening og under treningen, og det gir meg seriøst verdens beste følelse.

6. Jeg gjør ting som er bra for MEG, og IKKE for alle andre. Jeg tror dessverre alt for mange av oss lever livene våre basert på andre, og det er helt ærlig jævlig kjipt. Jeg har måtte gå mange runder med meg selv for å klare å gi slipp på det presset rundt å gjøre alle andre enn meg selv fornøyd. Jeg lever livet mitt som jeg ønsker, og menneskene rundt meg skal selvfølgelig få lov til å ha sine meninger, men til syvende og sist så er det mine valg. Det er jeg som skal leve dette livet, og ingen andre kan fortelle meg hvilken jobb jeg skal ha, om jeg skal ta en utdannelse eller ikke, hvilke venner jeg skal omgås med, hvordan jeg skal se ut eller kle meg.

7. Jeg har begynt å stole mye mer på magefølelsen min, og jeg har begynt å gå etter det som føles rett uansett hvor skremmende det er. Jeg skal aldri mer være i et forhold jeg vet ikke kommer til å vare kun for at jeg er glad i personen. Jeg skal aldri mer ha mennesker rundt meg som får meg til å føle meg dritt. Jeg skal aldri mer føle meg presset til å leve et liv jeg egentlig ikke ønsker kun for at det er det som er akseptert av samfunnet. Jeg skal aldri mer gjøre noe som føles feil, og jeg skal aldri mer sette min egen lykke til side. Alt dette høres kanskje egoistisk ut, noe det kanskje også er. Likevel så er jeg mer enn gjerne egoistisk så lenge jeg har det bra, og gjør det som er rett for meg.

8. Jeg har en notatblokk der jeg hver eneste dag skriver ned drømmene og målene mine. Jeg gjentar de samme drømmene hver eneste dag med å skrive dem ned på et papir, rett og slett for at jeg skal få det inn med teskje. Jeg skal minne meg selv på hvor jeg skal og hva jeg ønsker, og jeg har gjort dette til min daglige rutine. Jeg skriver det også som at jeg allerede har det, og ikke som “noe jeg ønsker å ha en gang i fremtiden”. Jeg skriver for eksempel på det første punktet “Jeg er lykkelig”, også “Jeg har reist verden rundt”.

9 kommentarer

9 thoughts on “DET JEG HAR GJORT FOR Å FÅ DET BEDRE

  1. Hærlig! Å være egoistisk er faktisk en nødvendighet. Alenetid er superviktig for meg! Så glad for at oppdaget det. Er jo sykt viktig å få laddet batteriene så godt det lar seg gjøre <3

  2. Visste du hvem Tea Kristina som var med på ph 2019 da du så henne på tv? ettersom at hun var på utøya 2011

  3. Hei Sofie. Det du kaller «magefølelse» kalles Intuisjon og det er universets måte å guide deg. Stol alltid på din intuisjon

  4. For et flott innlegg og ikke minst flott at du har gjort endringer som har resulert i at du har det bedre! Likte spesielt punkt 8, da jeg er super fan av å skrive ned ting for hånd selv! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *