JEG HAR TATT ET VIKTIG VALG

Categories Blogg

For noen uker tilbake så bestemte jeg for å ha en mer positiv holdning, snakke mer fint om andre og være mer hyggelig mot menneskene rundt meg. Ikke på grunn av at jeg ikke behandler de rundt meg bra eller for at jeg går rundt med en negativ holdning, men jeg ville se hva det gjorde med meg som menneske å være litt mer positivt, litt mer glad og litt mer snill. Jeg bestemte meg ikke bare for å være snillere med andre, men også meg selv.

Tenk så mye du forteller deg selv i løpet av en dag, og mye av det vi sier er negativt. “Jeg er så sliten i dag”, “ååh for en drittdag”, “skulle ønske jeg så sånn ut”, “herregud som jeg ser ut i dag” og ikke minst alle de negative tingene vi forteller oss selv om andre. Enten om vi møter noen på butikken, leser en blogg, ser på YouTube og for å ikke glemme han idioten du møtte i trafikken for et par timer siden.

Vi kommer nok dessverre aldri til å slutte å irritere oss over andre mennesker, noe som selvfølgelig er veldig synd da det er unødvendig bruk av tid og energi haha. Men er det mulig å begrense det? Lar vi oss kanskje noen ganger irritere for lett? Eller har vi kanskje en holdning som er litt for negativ?

Ta meg som et eksempel, for det er jo ingen hemmelighet at jeg har snakket veldig ned om Nord-Norge. Jeg har minner her som har gjort slik at jeg misliker Tromsø, minner som gjorde slik at jeg ikke ville bo her mer. Jeg har derfor fortalt meg selv hver eneste gang jeg reiser hit at jeg gruer meg til å komme tilbake til “den drittbyen her”. Da er det vel kanskje ikke så rart Tromsø var verdens verste plass i mange år? Jeg bestemte meg for å legge fortiden bak meg og reise hit med en annen innstilling enn det jeg har hatt de andre gangene, og se hva som har skjedd. Jeg har plutselig blitt helt forelsket i naturen, stillheten, luften, nordlyset og byen. I går hoppet jeg av glede da jeg så et lite glimt av nordlyset, noe som er litt morsomt med tanke på at jeg er oppvokst med det uten å bry meg.

Etter at jeg begynte å fokusere mer på en positiv tankegang, så har livet mitt blitt hundre ganger lettere. Det høres sykt klisje ut, men jeg kan garantere deg at det er verdt å prøve. For sannheten er at om du er mye negativ, mye sint og har et behov for å trykke ned andre mennesker så er det du som er problemet, ikke verden rundt deg. Vi er så alt for flinke til å være slemme mot hverandre, men på hvilket da grunnlag egentlig? Kan noen være så snill å fortelle meg hva godt man får ut av å trykke ned et annet menneske? Jeg tror vi alle vet svaret, ingenting.

Er det noe jeg håper mange velger å ha med seg inn i det nye året så er det mer positivitet, mer omsorg og mer forståelse. Jeg håper bare vi alle kan bestemme oss for å være litt mer medmenneske og litt mindre dømmende.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *