SOFIE PÅ GODT OG VONDT

Categories Blogg

Hei hei dere! Mitt navn er Julie, Sofie spurte om jeg ville skrive et innlegg med hva jeg syntes er positive og negative sider av henne så dere også kan bli enda bedre kjent med henne.

Jeg ble kjent med Sofie i tiende klasse (!!) som nå føles som 100 år siden. Jeg satt og tenkte tilbake og kan nesten ikke huske en tid uten Sofie i livet mitt. Så har prøvd å skrive det jeg føler er mest positivt med Sofie som person, men også ting som ikke alltid er like positivt.

Jeg tror at gjennom alle år jeg har kjent Sofie, er dette de egenskapene jeg setter mest pris på.

Noe av det flotteste med å ha en venn som Sofie er at det alltid er en energisk og positiv energi å se frem til. Jeg kjenner få mennesker som sprer så mye glede som det Sofie gjør, med en holdning som at «alt ordner seg til slutt». Ett eksempel på dette er at jeg sølte en ganske stor flekk med rødvin på sofaen til Sofie for noen mnd siden. Jeg får jo da full panikk og blir mer lei meg enn Sofie tror jeg, og selvom dette var utrolig kjedelig holder hun holdningen som at “ja men dette går fint! vi får det ut til slutt!” istedenfor å bli sint. Kan ikke si jeg hadde reagert på samme måten selv altså.Jeg tror vi aldri har hatt et kjedelig øyeblikk sammen og vi kan sitte og le til vi gråter av de dummeste ting. Vi trenger alle venner vi gleder oss til å bruke tid med, og Sofie er virkelig et slikt menneske.

Sofie er også en venn jeg alltid får et ærlig svar eller mening av, uansett situasjon – om det gjelder noe så enkelt som klesvalg eller til de litt mer seriøse beslutningene. Dette er veldig forfriskende, for jeg tror vi alle har venner som mener man ser bra ut i alt og at alle beslutninger vi gjør i livet er riktig. I mitt synspunkt, om jeg spør om en mening forventer jeg et ærlig svar, om Sofie syntes jeg har oppført meg dumt lar hun meg vite det, noe jeg syntes er veldig positivt.

Tillitsfull er også at ord jeg vil bruke for Sofie. Jeg har aldri opplevd at noe jeg har sagt i fortrolighet har blitt sagt videre, og i en venn er dette en egenskap jeg setter veldig pris på.

Sofie er også et menneske som forsvarer ikke bare vennene sine, men også meningene sine noe som det står stor respekt av. Men tilbake til ærlighets-punktet; om jeg har en mening om en ting/hendelse, kan Sofie høre på meg, forstå og respektere mitt synspunkt, men sier også ifra om hun ikke er enig uten å dømme meg for hva jeg mener.

En annen ting jeg har lagt ekstra merke til de siste årene spesielt er hvor inkluderende Sofie er og hvor godt hun tar vare på vennene sine. Alle skal få lov til å være med, og ingen skal bli holdt utenfor. Jeg vet ikke om alle mennesker hadde hatt denne egenskapen i samme situasjon. De siste årene har Sofie fått mange nye gode venner, men det betyr ikke at vi gamle betyr noe mindre, noe jeg er utrolig glad for.

Når det kommer til sider ved Sofie som ikke alltid er like positive er det jo staheten hennes, men på samme tid kan dette gå begge veier. Bare se på alt det hun har fått til de siste årene!! Det hadde kanskje ikke vært mulig uten stahet og sterk viljestyrke. Jeg er overbevist om at Sofie får til alt hun setter tankene sine på.

En annen egenskap som kan være både positiv og litt negativ er at Sofie er veldig spontan av seg. Vanligvis er jeg veldig glad i denne egenskapen, fordi det å være med Sofie kan være litt uforutsigbart på en god måte. Planen var at vi skulle hit, men så ender vi opp et annet sted og gjør noe helt annet med helt andre mennesker, noe jeg syntes er fantastisk. Men, jeg er også et menneske som liker på planlegge i noen situasjoner, og når alt plutselig blir snudd på hodet da blir jeg litt frustrert.

Jeg satt og tenkte på ett ord utenom disse som beskriver Sofie og jeg vil si hun er tidløs for meg. Den Sofie jeg ble kjent med for over 8 år siden er på mange måter den samme Sofie jeg kjenner i dag. Selvfølgelig har vi endret oss begge to opp gjennom årene og blitt mer voksne, men jeg syntes fortsatt Sofie har den samme godheten og positiviteten hun alltid har hatt. Hun tar vare på mennesker rundt seg og setter veldig pris på alle de flotte menneskene hun har i livet sitt.

Jeg er utrolig glad jeg har en venninne som Sofie – hun er et av de mest fantastiske menneskene jeg vet om.

3 kommentarer

3 thoughts on “SOFIE PÅ GODT OG VONDT

  1. Viste du at Haley Bieber og Justin Bieber er usikker på forholdet og kanskje skal skilles?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *